Circuit Paste in Sicilia

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Paste in Sicilia / 9 zile

» Plecari: 29.Apr.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 1145 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Catania, Taormina, Cefalu, Palermo, Valea Templelor, Agrigento, Scala dei Turchi, Porto Empedocle, Monreale, Trapani, Erice, San Vito Lo Capo, Sciacca, Marsala, Crama Florio, Templul Segesta.


29 Aprilie | Bucuresti–Catania
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:00, pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian cu destinatia Catania, via Viena. Decolare la ora 09:55 cu zborul OS790 si aterizare la Viena la ora locala 10:35. Decolare spre Catania pe zborul OS489 la ora 14:50. Sosire in Catania la ora 16:50. Am ajuns in Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Tur de oras panoramic si pietonal Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer la hotel. Cazare la Hotel B&B City Center 3*, ideal localizat in centru sau similar Catania.

30 Aprilie | Taormina
Mic dejun. Astazi vom vizita Taormina impreuna cu insotitorul de grup. Suntem in Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din Sec al XIX-lea si cunoscut sub numele de "Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Cele mai importante atracții turistice: Piazza IX Aprile si San Giuseppe, Piazza del Duomo, Corso Umberto - o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Timp liber la dispozitie. Intoarcere la hotel in Catania. Cazare la Hotel B&B City Center 3*, ideal localizat in centru sau similar Catania.

1 Mai | Catania–Cefalu-Palermo
Mic dejun. Parasim astazi Catania indreptandu-ne catre zona de nord a insulei. In drumul nostru vom vizita impreuna cu insotitorul de grup Cefalu–sarmul medieval al Siciliei. Trecutul defineste mai mult decat vremurile moderne, o simpla plimbare pe stradutele inguste dezvaluind o multime de influente istorice, normande, bizantine, arabe, spaniole si, desigur, italiene. Catedrala normanda domina plaja ce se intinde sub Rocca, imensa stanca de calcar. Continuam apoi pana la Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

2 Mai | Palermo–Valea Templelor Agrigento–Scala dei Turchi
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la Valea Templelor Agrigento, Scala dei Turchi si Porto Empedocle. Descoperiti tot ce este mai bun din Sicilia intr-un tur unic de o zi care combina templele antice grecesti cu minunile naturale uimitoare. Aceasta zi va fi o experienta de neuitat, prezentand un sit inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, plaje faimoase si multe altele. Valea Templelor este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO si prezinta geniul grec in construirea de temple si planificarea oraselor. Pe de alta parte, Scala dei Turchi este o stanca alba uluitoare care coboara in Marea Mediterana, cotata drept una dintre cele mai frumoase plaje din lume (atentie: urcarea pe stanca se va face doar daca va fi permis la momentul respectiv; altfel, va fi admirata de jos). Vom incheia ziua cu o scurta vizita in Porto Empedocle-un sat situat in orasul cu acelasi nume de langa Agrigento, astazi unul dintre cele mai importante porturi de escala de pe coasta de sud-vest a Siciliei. La origine a fost un sat de pe litoral numit „Marina deiGirgenti”; acest oras a fost subiectul a numeroase raiduri ale piratilor turci. Porto Empedocle a fost intotdeauna si o sursa de inspiratie pentru scriitori celebri, precum Andrea Camilleri si Luigi Pirandello, iar numele orasului i se datorează filozofului Empedocle din Agrigento. Retur la Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

3 Mai | Palermo–Monreale-Il Dolce Far Niente !
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur de oras pietonal Palermo impreuna cu insotitorul de grup. Fondat de fenicieni in Sec al VIII-lea i.Hr., care l-au numit Ziz, Palermo a fost construit ca un oras port. Fenicienii au fost obligati de greci sa migreze din estul Siciliei catre vest, astfel ca au fost nevoiti sa-si construiasca aici un nou oras port–Panormos, conform scrierilor grecesti sau Panormus, asa cum apare in scrierile bisericii catolice. Turul de oras va cuprinde obiective precum: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Timp liber la dispozitie pentru pranz sau plimbari prin La Calla sau pe faleza Foro Italico; beti un espresso, porniti catre o alta zona a orasului. Incercati cat mai multe produse si preparate locale-arancino, cannolo si bineinteles–gelato ! Sicilienii nu fac nimic in graba, asa ca dupa ce explorati un pic orasul, acordati-va un ragaz binemeritat. Dupa-amiza, excursia continua cu o vizita la Monreale–situat la doar 8 km de Palermo, cu o priveliste deosebita asupra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Se spune ca o excursie la Palermo nu este completa fara o vizita la Monreale. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc. Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina, pe care il puteti vizita (biletul de intrare se achita la fata locului). Intoarcere la hotel in Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

4 Mai | Palermo–Trapani-Erice–San Vito Lo Capo-Trapani
Mic dejun. Azi ne vom muta „resedinta temporara” mai spre vest, ajungand pana la Trapani. Trapani, cu forma sa de secera, din grecescul „Drepanon”, beneficiaza de o pozitie geografica de invidiat, intre doua mari, la poalele Muntelui Erice, cu fata la minunatele Insule Egade si celebrele saline. Pe masura ce va plimbati prin centrul sau istoric, diferitele straturi culturale pe care numeroasele puteri conducătoare de-a lungul secolelor le-au lasat in arhitectura, arta si monumentele sale sunt imediat evidente. Vom face un tur de oras din care nu vor lipse obiective precum: Turnul Di Ligny–un adevarat simbol al orasului, Turnul cu Ceas–care reprezinta de altfel si cea mai veche poarta de intrare in oras, Biserica Purgatoriului, Fantana lui Saturn sau cele mai vechi stradute din oras - Via Garibaldi, Corso Italia si Corso Vittorio Emanuele. Dupa-amiaza veti avea timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la Erice si San Vito lo Capo. Vom porni in cautarea unui castel si a unui sat medieval ascuns intre nori-Erice. De aici vederile sunt fantastice, inclusiv o perspectiva impresionanta asupra orasului Trapani iar in zilele senine se vede pana hat departe, spre Africa. Aici se afla Catedrala Santa Orsola, Gradina Guvernatorului, Castelul lui Venus si Castelul Pepoli. Plimbati-va pe strazile pavate sau serviti o cafea sau o prajitura-localitatea fiind faimoasa pentru cafenelele si cofetariile sale. Continuam apoi cu San Vito lo Capo-una dintre cele mai iubite destinatii ale Siciliei. Se afla in nord-vestul insulei, o zona curata, bogata in istorie si plina de peisaje spectaculoase. San Vito Lo Capo este un oras mic cu case albe mici, strazi inguste parfumate cu iasomie si bougainvillea, care s-a dezvoltat in jurul lungii sale plaje aurii… marea sa albastra capteaza intotdeauna inima calatorilor. Retur in Trapani. Cazare la Hotel B&B Trapani Crystal 4* sau similar Trapani.

5 Mai | Trapani-Sciacca
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la Sciacca–sau locul unde marea si o mie de ani de istorie se intalnesc. Exista multe motive pentru a vizita Sciacca: Carnavalul sau-captivant si plin de traditie; bisericile si palatele splendide si elegante; Gradina Fermecata-cu statuile ei misterioase; strazile inguste care se deschid brusc pe scari decorate cu o ceramica maiolica frumoasa. Dar Sciacca este mai presus de orice esenta maritima, iar acest suflet se exprima deja in casele colorate ale pescarilor cu vedere la portul mic, micile barci ancorate acolo, pestele descarcat zilnic pentru a fi vandut sau gatit proaspat. Si apoi, pentru a spune aceasta legatura cu marea, exista coralul… da, coralul de aici are caracteristici unice in lume deoarece provine din intalnirea marii cu pamantul-in Sec al XIX-lea, din cauza cutremurelor si eruptiilor, multe recife de corali au fost smulse si depuse pe fundul marii, formand depozite care, prin actiunea namolurilor si gazelor vulcanice, au devenit ceva unic, faimosul coral Mediteranean Rubrum. Vom incerca sa cuprindem cat mai multe dintre aceste atractii atat printr-un tur de oras cu insotitorul de grup cat si prin vizite individuale, axate pe interesele fiecaruia. Retur in Trapani. Cazare la Hotel B&B Trapani Crystal 4* sau similar Trapani.

6 Mai | Marsala–Crama Florio–Templul Segesta
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la Marsala & Templul Segesta. Prima oprire va fi la Marsala-un loc care trebuie savurat incet. De la centrul sau istoric baroc pana la salinele marine si Insula Mozia, descoperirea lui cu inghitituri lente lasa un gust placut de... vin. Este situat in cel mai vestic punct al Siciliei, in provincia Trapani, si este renumit in istoria Italiei pentru „Debarcarea celor O Mie”. Centrul sau istoric este mic si intim si obiective precum Poarta Garibaldi, Poarta Nuova, Piata Matteoti, Piata Republicii cu impunatoarea Biserica St. Thomas of Canterbury, Biserica Purgatoriului sau Palatul Fici ne vor atrage cu siguranta atentia. Si, pentru ca totusi ne aflam in „Orasul Vinului” ne vom indrepta si spre o crama-Florio Winery–unde vom avea parte de o calatorie care incepe in fata majestuoaselor cuve gigantice, construite la sfarsitul Sec al XIX-lea si inca folosite pentru rafinarea vinului. Pe langa turul ghidat, aici vom avea parte de o Degustare de vin si produse gastronomice locale. Ultima oprire a zilei va fi la Templul Segesta–un templu doric din Sec al V-lea construit pe un varf de deal chiar in afara orasului cu acelasi nume. Segesta a fost unul dintre cele mai importante orase ale Elimilor, un popor stravechi cunoscut pentru cultura si traditia sa descendenta a troienilor. Templul se caracterizeaza printr-un stil Helenian clar vizibil si a atins un rol de lider printre satele siciliene din zona mediteraneana in perioada de glorie. Retur in Trapani. Cazare la Hotel B&B Trapani Crystal 4* sau similar Trapani.

7 Mai | Trapani-Palermo–Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Palermo pentru imbarcare pe zborul Companiei Swiss LX1743 cu destinatia Zurich. Decolare la ora 14:35 si aterizare la Zurich la ora 16:35. La ora 21:30 imbarcare pe zborul LX1886 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 24:50.


Servicii incluse:

Servicii incluse:

• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti=>Catania, Compania Austrian
• Zboruri la retur Palermo=>Bucuresti, Compania Swiss
• Bagaj de mana plus bagaj la cala
• Taxele de aeroport
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
• Cazare 8 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 2 nopti in Catania la Hotel B&B City Center 3* sau similar
- 3 nopti in Palermo la Hotel B&B Quattro Canti 3* sau similar
- 3 nopti in Trapani la Hotel B&B Trapani Crystal 4* sau similar
• Pachet de excursii incluse:
- tur de oras panoramic si pietonal in Catania
- vizita la Taormina cu insotitorul de grup
- excursie la Cefalu
- tur panoramic si pietonal Palermo
- excursie la Monreale cu ghidul insotitor
- tur de oras Trapani

Nu sunt incluse:

• Bilete de intrare la obiective turistice, excursiile optionale
• Asigurare medicala de calatorie si asugurare storno
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali, recomandat 5 €/turist/zi

Oferta din categoria:


 
Paste in Sicilia - 9 zile / 1145 EURO
Plecare Pana la
29.Apr.2024 07.May.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 23.02.2024
# #