Circuit SICILIA – de la Vest la Nord

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

SICILIA – de la Vest la Nord / 7 zile

» Plecari: 21.Aug.2024, 09.Jul.2024, 26.Jun.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 7 zile
» Pret: de la 969 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Catania| Enna| Palermo| Monreale| Trapani| San Vito Lo Capo| Sciacca| Marsala| Templul Segesta| Custonaci| Mont Pellegrino| Mondello


Ziua 1 | Bucuresti – Catania – Enna – Palermo
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei AUSTRIAN cu destinatia Catania, via Viena. Decolare la ora 09:55 cu zborul OS790 si aterizare la Viena la ora locala 10:35. Decolare spre Catania pe zborul OS489 la 12:00. Sosire in Catania la ora 14:00. Ne indreptam catre Enna. Vom face aici un Tur pietonal cu ghid local. Enna se mandreste cu o bogata mostenire medievala si cu un foarte frumos centru istoric. Cea mai incantatoare si atractiva strada pe care o veti gasi aici poarta numele de Via Roma, iar un loc numai bun pentru odihna este piata Francesco Crispi. Excursia continua spre Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

Ziua 2 | Palermo – Monreale - Il Dolce Far Niente!
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur de oras pietonal Palermo impreuna cu insotitorul de grup. Fondat de fenicieni in sec. VIII i.Hr., care l-au numit Ziz, Palermo a fost construit ca un oras port. Fenicienii au fost obligati de greci sa migreze din estul Siciliei catre vest, astfel ca au fost nevoiti sa-si construiasca aici un nou oras port – Panormos, conform scrierilor grecesti sau Panormus, asa cum apare in scrierile bisericii catolice. Turul de oras va cuprinde obiective precum: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Timp liber la dispozitie pentru pranz sau plimbari prin La Calla sau pe faleza Foro Italico; beti un espresso, porniti catre o alta zona a orasului; incercati cat mai multe produse si preparate locale - arancino, cannolo si bineinteles – gelato! Sicilienii nu fac nimic in graba, asa ca dupa ce explorati un pic orasul, acordati-va un ragaz binemeritat. Dupa-amiza, excursia continua cu o vizita la Monreale – situat la doar 8 km de Palermo, cu o priveliste deosebita asupra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Se spune ca o excursie la Palermo nu este completa fara o vizita la Monreale. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc. Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina, pe care il puteti vizita (biletul de intrare se achita la fata locului). Intoarcere la hotel in Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

Ziua 3 | Palermo – Trapani - San Vito Lo Capo - Trapani
Mic dejun. Azi ne vom muta „resedinta temporara” mai spre vest, ajungand pana la Trapani. Trapani, cu forma sa de secera, din grecescul „Drepanon”, beneficiaza de o pozitie geografica de invidiat, intre doua mari, la poalele Muntelui Erice, cu fata la minunatele Insule Egade si celebrele saline. Pe masura ce va plimbati prin centrul sau istoric, diferitele straturi culturale pe care numeroasele puteri conducătoare de-a lungul secolelor le-au lasat in arhitectura, arta si monumentele sale sunt imediat evidente. Vom face un tur de oras din care nu vor lipse obiective precum: Turnul Di Ligny – un adevarat simbol al orasului, Turnul cu Ceas – care reprezinta de altfel si cea mai veche poarta de intrare in oras, Biserica Purgatoriului, Fantana lui Saturn sau cele mai vechi stradute din oras - Via Garibaldi, Corso Italia si Corso Vittorio Emanuele. Dupa-amiaza veti avea timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la San Vito lo Capo. Vom porni catre San Vito lo Capo - una dintre cele mai iubite destinatii ale Siciliei; se afla in nord-vestul insulei, o zona curata, bogata in istorie si plina de peisaje spectaculoase. San Vito Lo Capo este un oras mic cu case albe mici, strazi inguste parfumate cu iasomie si bougainvillea, care s-a dezvoltat in jurul lungii sale plaje aurii......marea sa albastra capteaza intotdeauna inima calatorilor. Retur in Trapani. Cazare la Hotel B&B Trapani Crystal 4* sau similar Trapani.

Ziua 4 | Trapani – Sciacca – Marsala - Trapani
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la Sciacca si Marsala – sau locul unde marea si o mie de ani de istorie se intalnesc. Exista multe motive pentru a vizita Sciacca: Carnavalul sau - captivant si plin de traditie; bisericile si palatele splendide si elegante; Gradina Fermecata - cu statuile ei misterioase; strazile inguste care se deschid brusc pe scari decorate cu o ceramica maiolica frumoasa. Dar Sciacca este mai presus de orice esenta maritima, iar acest suflet se exprima deja in casele colorate ale pescarilor cu vedere la portul mic, micile barci ancorate acolo, pestele descarcat zilnic pentru a fi vandut sau gatit proaspat. Si apoi, pentru a spune aceasta legatura cu marea, exista coralul....da, coralul de aici are caracteristici unice in lume deoarece provine din intalnirea marii cu pamantul - in secolul al XIX-lea, din cauza cutremurelor si eruptiilor, multe recife de corali au fost smulse si depuse pe fundul marii, formand depozite care, prin actiunea namolurilor si gazelor vulcanice, au devenit ceva unic, faimosul coral Mediteranean Rubrum. Vom incerca sa cuprindem cat mai multe dintre aceste atractii atat printr-un tur de oras cu insotitorul de grup cat si prin vizite individuale, axate pe interesele fiecaruia. Vom continua apoi cu Marsala - un loc care trebuie savurat incet. De la centrul sau istoric baroc pana la salinele marine si Insula Mozia, descoperirea lui cu inghitituri lente lasa un gust placut de...vin. Este situat in cel mai vestic punct al Siciliei, in provincia Trapani, si este renumit in istoria Italiei pentru „Debarcarea celor O Mie”. Centrul sau istoric este mic si intim si obiective precum Poarta Garibaldi, Poarta Nuova, Piata Matteoti, Piata Republicii cu impunatoarea Biserica St. Thomas of Canterbury, Biserica Purgatoriului sau Palatul Fici ne vor atrage cu siguranta atentia. Retur in Trapani. Cazare la Hotel B&B Trapani Crystal 4* sau similar Trapani.

Ziua 5 | Trapani – Templul Segesta – Custonaci – Palermo
Mic dejun. Vom parasi Trapani si ne vom opri la Templul Segesta – un templu doric din sec al-V-lea construit pe un varf de deal chiar in afara orasului cu acelasi nume. Segesta a fost unul dintre cele mai importante orase ale Elimilor, un popor stravechi cunoscut pentru cultura si traditia sa descendenta a troienilor. Templul se caracterizeaza printr-un stil Helenian clar vizibil si a atins un rol de lider printre satele siciliene din zona mediteraneana in perioada de glorie. Continuam apoi cu Custonaci - adapostul unui mic aglomerat rural format din case cu un etaj, o capela si o strada pietruita. Custonaci este orasul marmurei si se prezinta ca primul bazin de marmura din Sicilia, al doilea din Italia si Europa. Orasul se afla in apropierea unei zone de mare interes naturalist, Rezervatia Naturala Orientata a Muntelui Cofano, cu golfuri mari, necontaminate: poate fi explorata prin cai care ofera privelisti panoramice de o frumusete inegalabila. Continuam catre Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

Ziua 6 | Mont Pellegrino - Mondello
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la Mont Pellegrino si plaja Mondello. Monte Pellegrino (sau “Muntele Pellegrino”) este un mic munte situat langa Palermo – capitala Siciliei din Italia. Una dintre principalele atractii de pe varful Monte Pellegrino este Santuario di Santa Rosalia (Sanctuarul Santa Rosalia), care este o biserica uluitoare situata in interiorul unei pesteri. Legenda spune ca Santa Rosalia a salvat Palermo de la o teribila epidemie de ciuma: Sfanta i s-a aratat unui vanator in padurile de pe Monte Pellegrino si i-a spus unde sa-si gaseasca ramasitele, sa le aduca la Palermo si sa le duca in procesiune prin tot orasul. Dupa procesiune, ciuma a incetat efectiv; din acel moment, Santa Rosalia a inceput sa fie venerata ca ocrotitor al orasului Palermo, inlocuindu-i astfel pe cei patru patroni anteriori (Santa Oliva, Santa Ninfa, Santa Agata si Santa Cristina). Continuam apoi cu Mondello unde aveti ocazia sa va relaxati la plaja sau sa faceti niste plimbari relaxante in zona. Retur la Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo. NOTA: Cei care aleg plecarea din 09.07 vor putea asista in aceasta seara la un frumos festival care marcheaza sarbatoarea Sfintei Rosalia.

Ziua 7 | Palermo – Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Palermo pentru imbarcare pe zborul Swiss LX1743 cu destinatia Zurich. Decolare la ora 14:35 si aterizare in Zurich la ora 16:35. La ora 21:30 imbarcare pe zborul LX1886 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00:50 (a doua zi).



Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Catania, via Viena, Compania Austrian
• Bilet de avion Palermo – Bucuresti, via Zurich, Compania Swiss
• Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a maxim 23 de kilograme
1 piesa de bagaj de mana in limita a maxim 8 kilograme
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
• 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4*:
o 2 nopti cazare Palermo cu mic dejun la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior sau similar
o 2 nopti cazare Trapani cu mic dejun la Hotel B&B Trapani Crystal 4* sau similar
o 2 nopti cazare Palermo cu mic dejun la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior sau similar
• PACHET EXCURSII INCLUSE:
o Tur de oras Enna cu ghid local
o Tur de oras panoramic si pietonal Palermo
o Excursie la Monreale cu insotitorul de grup
o Tur de oras Trapani
o Excursie la Templul Segesta si Custonaci
o Bilet de intrare Templul Segesta
• Transferuri aeroport - hotel – aeroport
• Insotitor de grup

Servicii neincluse:
• Asigurarea storno si medicala
• Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, personal restaurante etc – recomandat 5 euro/pers./zi

Excursii optionale: (Tarife informative pentru minim 20 pers., pot suferi modificari pana la plecare):
• Excursie la San Vito lo Capo:
Tarif: 55 Euro/persoana si include: transport autocar local, insotitor de grup roman
• Excursie la Sciacca si Marsala:
Tarif: 90 Euro/persoana si include: transport cu autocar local, ghid local, insotitor de grup roman
• Excursie la Mont Pellegrino si plaja Mondello:
Tarif: 75 Euro/persoana si include: transport autocar local, insotitor de grup roman


NOTA: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare. Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative; vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie


Transferuri la aeroportul Otopeni/Piata Victoriei din urmatoarele orase:
• Constanta (50 euro/pers.), Medgidia (45 euro/pers.), Cernavoda (45 euro/pers.), Fetesti (45 euro/pers.), Slobozia (45 euro/pers.)
• Iasi (45 euro/pers.), Targu Frumos (45 euro/pers.), Roman (40 euro/pers.), Bacau (35 euro/pers.), Onesti (42 euro/pers.), Adjud (33 euro/pers.), Focsani (28 euro/pers.), Buzau (21 euro/pers.), Urziceni (20 euro/pers.)
• Brasov (36 euro/pers.), Predeal (32 euro/pers.), Sinaia (30 euro/pers.), Campina (25 euro/pers.), Ploiesti (20 euro/pers.)
• Pitesti (28 euro/pers.)

in

Oferta din categoria:


 
SICILIA – de la Vest la Nord - 7 zile / 969 EURO
Plecare Pana la
21.Aug.2024 27.Aug.2024 Rezervare
09.Jul.2024 15.Jul.2024 Rezervare
26.Jun.2024 02.Jul.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 12.02.2024




# #