Circuit SICILIA – MARELE TUR august

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

SICILIA – MARELE TUR august / 10 zile

» Plecari: 27.Aug.2024, 06.Aug.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 10 zile
» Pret: de la 1199 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Catania| Taormina| Ragusa| Modica| Scicli| Enna| Palermo| Monreale| Trapani|Cefalu| Marsala| Templul Segesta | Mont Pellegrino| Mondello


Ziua 1 | Bucuresti – Catania
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei AUSTRIAN cu destinatia Catania, via Viena. Decolare la ora 09:55 cu zborul OS790 si aterizare la Viena la ora locala 10:35. Decolare spre Catania pe zborul OS489 la 12:00. Sosire in Catania la ora 14:00. Ne aflam in Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Tur de oras panoramic si pietonal Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer la hotel. Cazare la Hotel B&B Catania City Center 3* sau similar Catania (plecarea din 06.08) / Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar Ragusa (plecarea din 27.08).

Ziua 2 | Taormina
Mic dejun. Astazi vom vizita Taormina impreuna cu insotitorul de grup. Transferul in Taormina se va face cu autobuzul local, biletul fiind inclus. Suntem in Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunoscut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Cele mai importante atracții turistice: Piazza IX Aprile si San Giuseppe, Piazza del Duomo, Corso Umberto - o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza transfer la hotel. Cazare la Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar Ragusa.

Ziua 3 | Ragusa Ibla – Comiso - Modica & Scicli
Mic dejun. Descoperim atmosfera orasului cu spirit cuceritor intr-un tur pietonal cu insotitorul de grup. Ragusa Ibla – capitala provinciei cu acelasi nume, s-a constituit sub acest nume in 1926, atunci cand cele doua orase distincte, Ragusa Inferioara si Ragusa Superioara au devenit o singura municipalitate. Ragusa Inferioara este cunoscuta sub numele de Ragusa Ibla sau pur si simplu Ibla si este un adevarat nucleu istoric, un amestec de antic (sec.III i.C.), medieval si baroc. Ragusa Ibla, a fost distrus în 1693 de un cutremur puternic. A fost reconstruit si multe din cladirile, palatele si bisericile in stil baroc dateaza din acea perioada. Cea mai cunoscuta biserica din Ragusa Ibla este superba Bazilica San Giorgio care domina Piazza del Duomo cu palmierii sai. Veti face cele mai frumoase fotografii ale acestui loc secret din Sicilia! Ne vom indrepta apoi spre Comiso – unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4000 de ani, unde vom avea parte de o degustare de produse tipic siciliene “arancino & cannolo siciliano”. Dupa degustare, ne vom indrepta spre centrul istoric unde vom vizita din exterior biserica San Biagio, piata Fonte Diana, catedrala Santa Maria delle Stelle, piata delle Erbe. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie in Ragusa Ibla sau, optional, Excursie la Modica & Scicli. Ragusa, Modica, Scicli si alaturi de alte patru orase, au fost incluse in Patrimoniu Mondial UNESCO si reprezinta "culminarea si inflorirea finala a artei baroce in Europa". Modica este construita pe doua niveluri, orasul Alta („orasul de sus”) este evidentiat de Domul di San Giorgio, construit cu materiale recuperate din cladirile cazute dupa cutremur. In orasul Bassa („orasul de jos”) veti observa fereastra gotica din secolul al XV-lea Chiesa del Carmine si se mandreste cu un numar impresionant de magazine ce comercializeaza celebra Ciocolata de Modica. Unica datorita modului de preparare, dupa o reteta a vechilor azteci, adusa aici de spaniolii si pastrata neschimbata de localnici de-a lungul catorva sute de ani. Vom degusta si noi aceasta faimoasa ciocolata apoi vom pleca spre Scicli – un orasel mic si fascinant. O plimbare de-a lungul Via Francesco Mormina Penna ne va dezvalui palate aristocratice, cum ar fi Palazzo Beneventano sau biserici precum Sant’Ignazio, San Matteo, San Bartolomeo si Santa Marìa la Nova. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar Ragusa (plecarea din 06.08) / Hotel B&B Catania City Center 3* sau similar Catania (plecarea din 27.08).

Ziua 4 | Piazza Armerina (Enna) - Trapani
Mic dejun. Astazi ne indreptam catre Enna. Orasul Piazza Armerina (Enna), este renumit pentru mostenirea sa istorica si arheologica, cu aspectul sau medieval, in care padurile verzi formeaza fundalul. Vom face aici un tur pietonal cu ghid local. Enna se mandreste cu o bogata mostenire medievala si cu un foarte frumos centru istoric. Cea mai incantatoare si atractiva strada pe care o veti gasi aici poarta numele de Via Roma, iar un loc numai bun pentru odihna este piata Francesco Crispi. Excursia continua spre Trapani. Cazare la Hotel B&B Trapani Crystal 4* sau similar Trapani.

Ziua 5 | Marsala – Templul Segesta
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la Marsala & Templul Segesta. Prima oprire va fi la Marsala - un loc care trebuie savurat incet. De la centrul sau istoric baroc pana la salinele marine si Insula Mozia, descoperirea lui cu inghitituri lente lasa un gust placut de...vin. Este situat in cel mai vestic punct al Siciliei, in provincia Trapani, si este renumit in istoria Italiei pentru „Debarcarea celor O Mie”. Centrul sau istoric este mic si intim si obiective precum Poarta Garibaldi, Poarta Nuova, Piata Matteoti, Piata Republicii cu impunatoarea Biserica St. Thomas of Canterbury, Biserica Purgatoriului sau Palatul Fici ne vor atrage cu siguranta atentia. Ultima oprire a zilei va fi la Templul Segesta – un templu doric din sec al-V-lea construit pe un varf de deal chiar in afara orasului cu acelasi nume. Segesta a fost unul dintre cele mai importante orase ale Elimilor, un popor stravechi cunoscut pentru cultura si traditia sa descendenta a troienilor. Templul se caracterizeaza printr-un stil Helenian clar vizibil si a atins un rol de lider printre satele siciliene din zona mediteraneana in perioada de glorie. Retur in Trapani. Cazare la Hotel B&B Trapani Crystal 4* sau similar Trapani.

Ziua 6 | Trapani – Monreale - Palermo
Mic dejun. Suntem in Trapani care, cu forma sa de secera, din grecescul „Drepanon”, beneficiaza de o pozitie geografica de invidiat, intre doua mari, la poalele Muntelui Erice, cu fata la minunatele Insule Egade si celebrele saline. Pe masura ce va plimbati prin centrul sau istoric, diferitele straturi culturale pe care numeroasele puteri conducătoare de-a lungul secolelor le-au lasat in arhitectura, arta si monumentele sale sunt imediat evidente. Vom face un tur de oras din care nu vor lipse obiective precum: Turnul Di Ligny – un adevarat simbol al orasului, Turnul cu Ceas – care reprezinta de altfel si cea mai veche poarta de intrare in oras, Biserica Purgatoriului, Fantana lui Saturn sau cele mai vechi stradute din oras - Via Garibaldi, Corso Italia si Corso Vittorio Emanuele. Continuam apoi cu o vizita la Monreale – situat la doar 8 km de Palermo, cu o priveliste deosebita asupra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Se spune ca o excursie la Palermo nu este completa fara o vizita la Monreale. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc. Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina, pe care il puteti vizita (biletul de intrare se achita la fata locului). Transfer la hotel in Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

Ziua 7 | Palermo - Il Dolce Far Niente!
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur de oras pietonal Palermo impreuna cu insotitorul de grup. Fondat de fenicieni in sec. VIII i.Hr., care l-au numit Ziz, Palermo a fost construit ca un oras port. Fenicienii au fost obligati de greci sa migreze din estul Siciliei catre vest, astfel ca au fost nevoiti sa-si construiasca aici un nou oras port – Panormos, conform scrierilor grecesti sau Panormus, asa cum apare in scrierile bisericii catolice. Turul de oras va cuprinde obiective precum: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Timp liber la dispozitie pentru pranz sau plimbari prin La Calla sau pe faleza Foro Italico; beti un espresso, porniti catre o alta zona a orasului; incercati cat mai multe produse si preparate locale - arancino, cannolo si bineinteles – gelato! Sicilienii nu fac nimic in graba, asa ca dupa ce explorati un pic orasul, acordati-va un ragaz binemeritat. Dupa-amiza, timp liber la dispozitie. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

Ziua 8 | Cefalu – Casteldaccia - Palermo
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie la Cefalu & degustare de vin. Vom incepe ziua cu Cefalu – sarmul medieval al Siciliei. Trecutul defineste mai mult decat vremurile moderne, o simpla plimbare pe stradutele inguste dezvaluind o multime de influente istorice, normande, bizantine, arabe, spaniole si, desigur, italiene. Catedrala normanda domina plaja ce se intinde sub Rocca, imensa stanca de calcar. Continuam apoi pana la Casteldaccia pentru a ne rasfata simturile cu o degustare de vin. Intoarcere la hotel in Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

Ziua 9 | Mont Pellegrino - Mondello
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la Mont Pellegrino si plaja Mondello. Monte Pellegrino (sau “Muntele Pellegrino”) este un mic munte situat langa Palermo – capitala Siciliei din Italia. Una dintre principalele atractii de pe varful Monte Pellegrino este Santuario di Santa Rosalia (Sanctuarul Santa Rosalia), care este o biserica uluitoare situata in interiorul unei pesteri. Legenda spune ca Santa Rosalia a salvat Palermo de la o teribila epidemie de ciuma: Sfanta i s-a aratat unui vanator in padurile de pe Monte Pellegrino si i-a spus unde sa-si gaseasca ramasitele, sa le aduca la Palermo si sa le duca in procesiune prin tot orasul. Dupa procesiune, ciuma a incetat efectiv; din acel moment, Santa Rosalia a inceput sa fie venerata ca ocrotitor al orasului Palermo, inlocuindu-i astfel pe cei patru patroni anteriori (Santa Oliva, Santa Ninfa, Santa Agata si Santa Cristina). Continuam apoi cu Mondello unde aveti ocazia sa va relaxati la plaja sau sa faceti niste plimbari relaxante in zona. Retur la Palermo. Cazare la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior, ideal localizat in centrul istoric sau similar Palermo.

Ziua 10 | Palermo – Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Palermo pentru imbarcare pe zborul Swiss LX1743 cu destinatia Zurich. Decolare la ora 14:50 si aterizare in Zurich la ora 16:50. La ora 21:30 imbarcare pe zborul LX1886 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 00:50 (a doua zi).


Servicii incluse:
Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Catania, via Viena, Compania Austrian
• Bilet de avion Palermo – Bucuresti, via Zurich, Compania Swiss
• Bagaj inclus: 1 piesa de bagaj de cala in limita a maxim 23 de kilograme
• 1 piesa de bagaj de mana in limita a maxim 8 kilograme
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
• 9 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4* (in ordinea mentionata pe program!):
o 2 nopti cazare Ragusa cu mic dejun la Hotel Mediterraneo Palace 4* sau similar
o 1 noapte cazare Catania cu mic dejun la Hotel B&B City Center 3* sau similar
o 4 nopti cazare Palermo cu mic dejun la Hotel B&B Quattro Canti 3* superior sau similar
o 2 nopti cazare Trapani cu mic dejun la Hotel B&B Trapani Crystal 4* sau similar
• PACHET EXCURSII INCLUSE:
o Vizita Catania cu insotitorul de grup
o Vizita in Taormina cu insotitorul de grup
o Vizita Ragusa Ibla si Comisio cu ghid local
o Degustare de produse tipic siciliene in Comiso – arrancino si cannoli
o Tur de oras Enna cu ghid local
o Vizita in Trapani cu insotitorul de grup
o Excursie la Monreale cu insotitorul de grup
o Tur de oras panoramic si pietonal Palermo
• Transferuri aeroport - hotel – aeroport
• Insotitor de grup

Servicii neincluse:
• Asigurarea storno si medicala
• Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, personal restaurante etc – recomandat 5 euro/pers./zi

Excursii optionale: (Tarife informative pentru minim 20 pers., pot suferi modificari pana la plecare):
• Excursie la Modica-Scicli
Tarif: 60 Euro/persoana si include: transport autocar local, insotitor de grup
• Excursie la Marsala & Templul Segesta:
Tarif: 80 Euro/persoana si include: transport autocar local, bilet intrare Templu Segesta, ghid local, insotitor de grup roman
• Excursie la Cefalu & degustare de vin
Tarif: 85 Euro/persoana si include: transport cu autocar, degustare vin, insotitor de grup
• Excursie la Mont Pellegrino si plaja Mondello:
Tarif: 75 Euro/persoana si include: transport autocar local, insotitor de grup roman

NOTA: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare. Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative; vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie


Transferuri la aeroportul Otopeni/Piata Victoriei din urmatoarele orase:
• Constanta (50 euro/pers.), Medgidia (45 euro/pers.), Cernavoda (45 euro/pers.), Fetesti (45 euro/pers.), Slobozia (45 euro/pers.)
• Iasi (45 euro/pers.), Targu Frumos (45 euro/pers.), Roman (40 euro/pers.), Bacau (35 euro/pers.), Onesti (42 euro/pers.), Adjud (33 euro/pers.), Focsani (28 euro/pers.), Buzau (21 euro/pers.), Urziceni (20 euro/pers.)
• Brasov (36 euro/pers.), Predeal (32 euro/pers.), Sinaia (30 euro/pers.), Campina (25 euro/pers.), Ploiesti (20 euro/pers.)
• Pitesti (28 euro/pers.)

Oferta din categoria:


 
SICILIA – MARELE TUR august - 10 zile / 1199 EURO
Plecare Pana la
27.Aug.2024 05.Sep.2024 Rezervare
06.Aug.2024 15.Aug.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 09.02.2024
# #