Circuit MACEDONIA de NORD - KOSOVO 5 zile Autocar

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

MACEDONIA de NORD - KOSOVO 5 zile Autocar / 5 zile

» Plecari: 02.Oct.2024, 11.Sep.2024, 03.Jul.2024, 29.May.2024, 14.Aug.2024, 31.Jul.2024, 02.May.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 5 zile
» Pret: de la 269 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Sofia - Skopje - KOSOVO - OHRID - Canionul Matka - Veliko Tarnovo


DATA DE PLECARE, PRET/PERS

02.05, 31.07, 14.08 - 269 EURO
29.05, 03.07, 11.09, 02.10 - 289 EURO

Ziua 1. BUCURESTI - SOFIA - SKOPJE (cca. 630 km)
La ora 06:00 dimineata, plecam din parcarea Academiei Militare-Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor). Nu putem tranzita Bulgaria fara a admira capitala acesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram si cladirea Parlamentului, in stil neo renascentist. Traversam Bulgaria indreptandu-ne spre Macedonia. Cazare la Hotel Gold/ Continental/ similar si timp liber in Skopje.

Ziua 2. SKOPJE
Mic dejun. Vizitam capitala si cel mai mare oras al tarii, Skopje care a trecut printr-o ampla reconstructie dupa cutremurul din 1963, refacere finantata de Guvern si care a cuprins constructia de piete, poduri, fantani arteziene, teatre, muzee, colegii si cladiri guvernamentale. Admiram intr-un tur pietonal: Casa Maicii Tereza, Parlamentul, Monumentul Eroilor, Poarta Macedonia, Piata Macedonia, cu o fantana arteziana si Statuia ecvestra a lui Alexandru cel Mare, Podul de Piatra construit in sec XV- simbolul orasului, Orasul Vechi cu bazar, hammam, caravanserai si moschei, Filarmonica, Opera, Podul Artelor si Podul Ochiului, ambele poduri decorate cu statui ale personajelor reprezentative din arta si muzica. Timp liber in Skopje. Seara, cazare in Skopje la acelasi hotel.

Ziua 3. SKOPJE - KOSOVO, Pestera de Marmura, Manastirea Gracanica - PRISTINA - SKOPJE (cca. 250 km)
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale si cumparaturi la Skopje sau excursie optionala (40 €) in Kosovo, o regiune a Serbiei care si-a declarat unilateral independenta in 2008, actiune recunoscuta partial de statele lumii. Prezentand documentul de calatorie trecem frontiera si facem o prima oprire la Pestera de Marmura (Gadime) - se achita extra biletul de intrare. Descoperita in 1966, cu o lungime de 1260 m, doar cca. 500 m sunt deschisi pentru vizitatori, unde vom admira formatiuni extraordinare de stalactite si stalagmite din marmura. Continuam spre Manastirea ortodoxa Gracanica, ridicata in 1321 pe ruinele unei bazilici crestine timpurii din sec. al VI-lea. In timpul ocupatiei otomane i s-au adus distrugeri repetate, iar dupa cel de-al doilea Razboi mondial a fost refacuta de calugarite si locuita permanent. Biserica este construita din caramida si piatra asezate in randuri succesive in stil sarb-bizantin traditional, in forma a doua cruci una in interiorul celeilalte, domul central fiind sprijinit pe patru coloane, iar splendidele fresece bine conservate dateaza din sec. XIV-XVI. In 1999 a fost bombardata de NATO, iar din 2006 este pe Lista monumentelor UNESCO. Ajungem in capitala Pristina, important centru economic, politic, financiar, cultural si universitar. Turul incepe cu Muzeul Etnografic, gazduit de o cladire excelent pastrata din secolul XVIII din zona vechiului bazar, unde sunt expuse haine, arme, bijuterii, obiecte folosite in gospodarie si alte artefacte legate de nastere, nunta si ceremonia funerara. Urmeaza Moscheea Fatih, ridicata de Mehmed al II-lea Cuceritorul la opt ani dupa Caderea Constantinopolului, transformata in biserica catolica in perioada de ocupatie habsburgica. In Piata Skanderbeg admiram Statuia ecvestra a eroului albanez medieval, adusa de la Kruje din Albania in 2001. Biblioteca Nationala inaugurata in 1982, este una din cele mai remarcabile cladiri moderne, o imbinare intre stilul bizantin si cel islamic, intre cel modernist si traditional-rural, avand 99 de domuri de diferite marimi acoperite cu o plasa metalica asemanatoare cu un navod pescaresc. Catedrala catolica Maica Teresa, ridicata cu aprobarea Guvernului, e inchinata calugaritei misionare albaneza Sf. Teresa de Calcutta. Fundatia a fost pusa in 2005 de Presedintele musulman Ibrahim Rugova, inaugurarea a avut loc in 2010, la aniversarea a 100 de ani de la nasterea Maicii Teresa, iar sfintirea in 2017, la un an de la canonizarea ei. Ridicata in stil romanic e una din cele mai mari biserici din Balcani, multi musulmani, atrasi de figura Sfintei, contribuind la inaltarea cladirii. Parasind Kosovo, ne intoarcem in Macedonia pentru cazare la acelasi hotel din Skopje.

Ziua 4. SKOPJE - OHRID, Ierusalimul Balcanilor - Canionul MATKA (cca. 350 km)
Mic dejun. Timp liber in Skopje sau optional, excursie la Ohrid si Canionul Matka (40 €). Ne indreptam spre Ierusalimul Balcanilor - Ohrid, obiectiv UNESCO numit astfel pentru ca in sec. XVIII, aici erau 365 de biserici, cate una pentru fiecare zi a anului. Orasul a fost resedinta episcopala, in sec. IX aici functiona o Universitate condusa de Sfintii Clement si Naum de Ohrid, iar in secolul al XI-lea Ohrid a fost capitala Imperiului Tarului Samuil. Lacul Ohrid, impartit intre Macedonia si Albania, protejat UNESCO, este unul din cele mai adanci si mai vechi lacuri ce conserva un ecosistem acvatic unic in lume. Incepem turul pietonal in Piata Ohrid de la Statuia Sfantului Clement de Ohrid si ne indreptam spre Biserica Sfanta Sofia inaltata in timpul Primului Tarat Bulgar, in secolele VII-XI. In perioada otomana biserica a fost transformata in moschee si frescele acoperite cu tencuiala. Refacera frescelor din anii `50-`60 au scos la iveala imagini din secolele XI-XIII in stil bizantin, foarte valoroase. Vom urca spre Teatrul Antic construit in secolul al II-lea iHr. Ajungem in apropiere de Fortareata Samuil foarte bine conservata, una din cele mai mari fortificatii din Macedonia si continuam apoi spre Biserica Sfantul Clement si Pantelimon din secolul al IX-lea. Ajungem la Biserica Sfantul Ioan Teologul ridicata in secolul al XIII-lea pe o stanca, decorata cu ceramica si piatra sculptata, considerata una din cele mai frumoase biserici din tara. De aici, optional ne imbarcam contra cost intr-o scurta plimbare cu barcile pe lac, apoi ne intoarcem in Piata Ohrid, unde vom avea timp liber. La intoarcerea spre Skopje, excursie in canionul Matka (contra – cost), probabil cel mai spectaculos si pitoresc moment al intregului program, o adevarata “minune” nu doar prin peisajul care ne va lasa fara cuvinte, cat si datorita accesului extrem de facil intr-o zona atat de salbatica. Cazare in acelasi hotel din Skopje.

Ziua 5. SKOPJE - VELIKO TARNOVO - BUCURESTI (cca. 635 km)
Mic dejun. Pe traseul spre Bucuresti, facem un ultim popas in vechea capitala din periada Taratelor Bulgare, Veliko Tarnovo, ale carei vestigii au fost excelent puse in valoare de restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are centrul vechi al orasului, cu ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. Sosim in Bucuresti in jurul orei 22.00, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.



Servicii incluse:
PRETUL INCLUDE:
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- 4 cazari cu mic dejun in hotel 3*, si ca exceptie 2* (standarde locale)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu- Deplasari pentru vizite la: Sofia, Skopje, Veliko Tarnovo
*ATENTIE! Denumirea si locatia hotelurilor se pot modifica pana in momentul plecarii. Detaliile finale vor fi afisate in informarea de plecare!


NU SUNT INCLUSE IN PRET:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) – supliment de 5% din tarif standard pentru loc in camera dubla
- Taxa de oras, in valoare totala de 10 euro/persoana (calculat la momentul lansarii programului, in luna noiembrie 2023; suma exacta va fi comunicata turistilor de catre ghid, in prima zi a circuitului)
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1 €/ zi/ turist), inclusiv copiii peste 6 ani


PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.
PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 2 zile inainte de plecare, urmand ca suplimentul de camera single sa fie achitat obligatoriu inaintea plecarii. Nu se accepta mutare in camera cu ”partaj garantat”, dupa ce a fost achitat avansul, conform scadentelor.
Pentru inscrierile cu pana la 3 zile inainte de plecare, optiunea de partaj va fi reconfirmata cu reprezentantii agentiei.
Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.


NOTA :

TARIFELE SUNT DINAMICE SI SE POT MODIFICA, OFERTA ESTE VALABILA IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE LA TRANSPORT CAT SI LA UNITATE DE CAZARE

Preturile sunt valabile in momentul editarii / postarii acestor oferte, pentru loc in dubla/minim 2 platitori. Locurile sunt in limita disponibilitatii, motiv pentru care va rugam sa ne contactati pentru reconfirmarea tarifelor si / sau a locurilor disponibile
Pentru tarifele de camera single, tripla, reduceri copii va rugam sa contactati agentia.
Va rugam sa verificati tarifele actualizate, disponibilitatile, continutul ofertelor, pozele unitatilor de cazare si site-urile hotelurilor cu agentul de turism. Descrierile si pozele unitatilor de cazare au caracter informativ. Fotografiile prezentate pe site sunt generice si nu pot fi considerata contractuale. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in agentie.

In cazul unor promotii early booking, oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, oferte last minute, vacanta in rate, Agentia aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, Agentia poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil

Oferta din categoria:


 
MACEDONIA de NORD - KOSOVO 5 zile Autocar - 5 zile / 269 EURO
Plecare Pana la
02.Oct.2024 06.Oct.2024 Rezervare
11.Sep.2024 15.Sep.2024 Rezervare
03.Jul.2024 07.Jul.2024 Rezervare
29.May.2024 02.Jun.2024 Rezervare
14.Aug.2024 18.Aug.2024 Rezervare
31.Jul.2024 04.Aug.2024 Rezervare
02.May.2024 06.May.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 19.01.2024




# #