Circuit OMAN – Bijuteria ascunsa a Orientului Mijlociu

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

OMAN – Bijuteria ascunsa a Orientului Mijlociu / 8 zile

» Plecari: 18.Oct.2024, 07.Oct.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 8 zile
» Pret: de la 1899 EURO de persoana

» Categorie cazare 3/4*

» Traseu: Muscat, Marea Moschee, Muttrah Souk, Muzeul Bait Al Zubair, Birkat Al Mouz, Nizwa, Fortul Nizwa, Fortul Bahla, Castelul Jabrin, Satul Ibra, Oaza Wadi Bani Khalid, Dunele Wahiba Sands, Tabara de beduini, Wadi Tiwi, Wadi Shab, Fins Beach, Bimmah Sinkhole, Barka Souk, Fortul Nakhal, Izvoarele Ain Al Thowarah


Ziua 1 | BUCURESTI – MUSCAT
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 08:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar cu destinatia Muscat, via Doha. Decolare la ora 11:00 cu zborul QR220 si aterizare la Doha la ora locala 15:30. Decolare spre Muscat pe zborul QR1124 la 18:50. Sosire Muscat la ora 21:25. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale, transfer catre hotel si cazare. Cazare la hotel Radisson Panorama Muscat 4* (camere superior) sau similar Muscat.

Ziua 2 | MUSCAT
Mic dejun. Veti incepe ziua cu un tur de oras Muscat. Prima oprire va fi la Marea Moschee, situata in inima capitalei Muscat. Ca un far radiant aceasta isi atrage vizitatorii sai pentru a interactiona cu spiritul islamului ca religie, stiinta si civilizatie. Aceasta moschee isi evidentiaza rolul de sursa stiintifica si intelectuala de cunoastere in intreaga lume islamica. Mai tarziu, veti merge catre Zona Ministerelor si Ambasadelor iar apoi veti vizita Muttrah Souk, unul dintre cele mai fascinante souk-uri din Golf. Muttrah Souk din inima orasului Muscat este o piata traditionala unde oaspetii pot gasi suveniruri fine de artizanat local din Oman. Bucurati-va de mirosurile amestecate de tamaie, uleiuri parfumate, iasomie proaspata si condimente in timp ce va plimbati pe aleile inguste. Ultima oprire va fi in orasul vechi Muscat, unde veti admira Palatul Al Alam, Palatul oficial al Majestatii Sale, si, de asemenea, cele 2 forturi portugheze, Jalali si Mirani. Ziua nu este completa fara o vizita la Muzeul Bait Al Zubair pentru a intelege un pic din trecutul glorios al Oman-ului. Intoarcere la hotel. Cazare la hotel Radisson Panorama Muscat 4* (camere superior) sau similar Muscat.


Ziua 3 | MUSCAT – BIRKAT AL MOUZ – FORTUL NIZWA – CASTELUL JABRIN - NIZWA
Mic dejun. Parasiti azi capitala Muscat indreptandu-va catre Birkat Al Mouz, unul dintre cele mai faimoase sate in ruine din Sultanat. Cu cele 2 seturi de ruine, o ferma mare de banane si imprejurimile pitoresti, situl gazduieste si vechiul sistem de irigare Falaj, inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Continuati apoi spre orasul istoric Nizwa. Fortul Nizwa este un exemplu uimitor de arhitectura veche din Oman, care ofera o ilustrare a modului in care oamenii de acolo obisnuiau sa traiasca in vremurile stravechi. Acesta este cel mai mare fort din Peninsula Arabica, unic pentru forma cilindrica a turnului sau principal, care se intampla sa fie si cel mai mare turn dintr-un fort din Oman. La cativa pasi puteti vedea si vizita faimosul si traditionalul souk Nizwa. Unul dintre cele mai vechi souq-uri din tara, aceasta piata extinsa este dedicata in mare parte fructelor si legumelor, carnii si pestelui, toate fiind gazduite in blocuri separate in spatele zidului mare, crenelat. O parte a souq-ului (cel mai apropiat de fort) este dedicata mestesugurilor din argint din Oman, altor obiecte de artizanat local si se adreseaza in mod special comertului turistic trecator. Va opriti pentru a face o fotografie si la Fortul Bahla - una dintre cele patru fortarete istorice situate la poalele muntilor Jebel Akhdar din Oman si singurul fort al tarii inclus in Patrimoniul UNESCO din 1987. Continuati apoi cu Castelul Jabrin, situat intr-o mica oaza de palmieri cu vedere la campia larga din jur. Palatul a fost construit din pietre mari si gresie gri inchis, acoperite cu un strat gros de nisip si gips. Tavanele sunt pufoase si vopsite in culoare, ceea ce indica gustul original al creatorului palatului. Transfer la cazare in Nizwa. Cazare la hotel Intercity Nizwa 3* (plecarea din 07.10) / hotel Al Diyar Nizwa 3* sau similare Nizwa.

Ziua 4 | NIZWA – IBRA – WADI BANI KHALID – WAHIBA SANDS - WAHIBA
Mic dejun. Astazi va veti opri pentru fotografii la vechiul sat abandonat din Ibra. In gradina Wadi Bani Khalid veti trece la jeep-uri 4WD apoi veti merge in partea de sus pentru a vizita Wadi Bani Khalid. Wadi Bani Khalid este una dintre cele mai frumoase oaze din Oman! Este o oaza de vale luxurianta, cu palmieri si piscine inconjurate de stanci abrupte. Oaspetii pot face o baie relaxanta (dar scurta 😊) in piscinele naturale ale oazei. Veti continua apoi catre Wahiba Sands unde veti admira dunele de nisip maiestuoase care au 200 de kilometri lungime si 100 de kilometri latime si se inalta pana la 150 de metri si apar intr-o varietate de nuante de la portocaliu la chihlimbar adanc. Turul va include si o oprire la o tabara de beduini. Cazare si cina la Al Salam Camp sau similar Wahiba.



Ziua 5 | WAHIBA – WADI TIKI – WADI SHAB – BIMMAH SINKHOLE – MUSCAT
Mic dejun. Veti fi preluati de la cazare cu jeep-urile 4WD si transferati la autocar pentru a incepe turul. Plecati spre Muscat pe drumul de coasta si vedeti Wadi Tiwi, unde va veti putea bucura de experienta apei putin adanci. Privelistea este remarcabila cu plantatiile verzi luxuriante si apa care curge pe tot parcursul anului. Continuati apoi spre Wadi Shab unde va veti opri doar pentru a face cateva fotografii. Treceti pe langa Fins Beach si vizitati Bimmah Sinkhole - un crater uimitor care adaposteste o apa limpede turcoaz. Aceasta piscina naturala cu apa de culoare smarald este favorita printre turisti! Desi geologii au dovedit ca acest bazin cavernos de 20 m adancime s-a format din cauza eroziunii calcarului subiacent, localnicii cred in continuare ca s-a format din cauza „Hawaiyat Najm”, adica „steaua cazatoare”. Continuati spre Muscat. Cazare la hotel Radisson Panorama Muscat 4* (camere superior) sau similar Muscat.

Ziua 6 | MUSCAT
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, va propunem o Excursie la Barka Souq, Fortul Nakhal si Izvoarele Ain Al Thowarah. Prima oprire a zilei va fi la Barka Souq. De la comori locale la delicii culinare, Barka Souq ofera o experienta unica de cumparaturi; veti avea timp sa va plimbati printre tarabe si sa va bucurati de atmosfera prietenoasa si plina de viata a acestui centru comunitar. Daca va mai ramane timp, de ce sa nu vizitati Fortul Barka si Castelul An Naman? Sunt langa Barka Souq si, de asemenea, sunt preferate de turisti (intrarile la acestea nu sunt incluse in tariful optionalei). Urmatoarea oprire va fi la Fortul Nakhal - o fortareata impunatoare, inconjurata de palmieri de curmale. Structura pre-islamica (data exacta este necunoscuta) care a stat la baza adaugarilor ulterioare la Fortul Nakhal a fost construita in jurul unui bolovan mare, de forma ciudata, la baza muntelui Nakhal, care iese ocazional in interiorul fortului....acesta este motivul pentru care fortul are o forma neregulata. Din istoria sa de utilizare pentru aparare, Nakhal Fort a dobandit o colectie de caracteristici interesante, inclusiv colturi deasupra usilor in care cazane fierbinti cu miere sau suc de curmale asteptau sa fie turnate asupra invadatorilor si usi cu tepi pentru respingerea berbecilor. Vizitam fortul apoi continuam cu ultimul obiectiv al zilei – Ain Al Thowarah. Izvoarele cu apa calda din Nakhal, cunoscute si sub numele de Ain Al Thawarah, sunt destul de populare in Oman si sunt inconjurate de unele dintre cele mai bune peisaje ale tarii. Dincolo de plantatiile de curmale care inconjoara Fortul Nakhal, de-a lungul unui drum intortocheat, cat se vede cu ochii, se afla izvoarele termale Ain Al Thawarah. Pana in prezent, localnicii folosesc izvoarele ca sursa de apa de incredere si exista chiar si o mica piscina unde va puteti bucura de proprietatile terapeutice ale apei minerale. Retur in Muscat. Cazare la hotel Radisson Panorama Muscat 4* (camere superior) sau similar Muscat.

Ziua 7 | MUSCAT
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru relaxare si ultimele cumparaturi. Pentru cei care doresc, optional, astazi se mai pot rasfata cu doua excursii de relaxare:
 Croaziera de 2 ore pentru observarea delfinilor
 Croaziera la Apus
Cazare la hotel Radisson Panorama Muscat 4* (camere superior) sau similar Muscat.

Ziua 8 | MUSCAT - BUCURESTI
 Pentru plecarea din 07.10: La scurt timp dupa miezul noptii eliberarea camerelor si transfer la aeroportul din Muscat pentru imbarcare pe zborul Qatar QR1149 cu destinatia Doha. Decolare la ora 04:40 si aterizare in Doha la ora 05:10. La ora 09:10 imbarcare pe zborul QR221 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 14:00.
 Pentru plecarea din 18.10: Mic dejun. Eliberarea camerelor se face la ora 12.00. Timp liber la dispozitie pana la transferul la aeroportul din Muscat pentru imbarcare pe zborul Qatar QR1125 cu destinatia Doha. Decolare la ora 22:45 si aterizare in Doha la ora 23:15. La ora 02:50 (a doua zi) imbarcare pe zborul QR219 cu destinatia Bucuresti. Aterizare la Bucuresti la ora 07:40.



Servicii incluse:
Date de plecare: 07 Octombrie, 18 Octombrie

Tarife: calculat pentru minim 20 pax
 1.899 Euro adult loc in camera dubla
 2.199 Euro adult loc in camera single

Supliment pranz: 100 euro/pers. - 4 pranzuri (zilele 2-5; fara bauturi)
Supliment cina: 130 euro/pers. - 5 cine (zilele 2, 3, 5, 6 si 7; fara bauturi)
Supliment late check-out: 70 euro/loc in camera dubla; 105 euro/loc in camera single (valabil DOAR pentru plecarea din 18.10)

***toate suplimentele de mai sus se rezerva si se achita din tara (la inscriere sau cel mai tarziu 1 luna inainte de plecare)

Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Muscat – Bucuresti, via Doha, Compania Qatar
• Taxele de aeroport & combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
• 7 nopti cazare cu mic dejun, astfel:
 2 nopti la Muscat la hotel Radisson Panorama Muscat 4* (camere superior) sau similar
 1 noapte la Nizwa la hotel Intercity Nizwa 3* (plecarea din 07.10) / hotel Al Diyar Nizwa 3* sau similare
 1 noapte la Wahiba la Al Salam Camp sau similar
 3 nopti la Muscat la hotel Radisson Panorama Muscat 4* (camere superior) sau similar
• 1 cina, conform program (fara bauturi)
• Tur de oras Muscat
• Excursii si vizite la: Birkat Al Mouz, Ibra, Wadi Bani Khalid, Wahiba Sands, Wadi Tiwi, Bimmah Sinkhole
• Intrari la urmatoarele obiective: Muzeul Bait Al Zubair, Fortul Nizwa, Castelul Jabrin, tabara beduina
• Transportul cu jeep-uri 4WD in ziua 4
• Transferuri Aeroport – Hotel – Aeroport
• Ghid local vorbitor de limba engleza/franceza
• Insotitor de grup roman

Servicii neincluse:
• Intrarile la obiectivele turistice din program (altele decat cele mentionate la servicii incluse)
• Taxa de oras - se achita exclusiv la receptia hotelului
• Asigurare storno si medicala
• Bacsis pentru soferi, ghizi, personal hotelier, personal restaurante etc: recomandat 5 Euro/persoana/zi

Excursii optionale: (Tarife informative valabile pentru minim 15 participanti)
• Excursie la Barka Souq, Fortul Nakhal si Izvoarele Ain Al Thowarah: 65 USD/persoana si include: autocar local, bilet intrare Fort Nakhal, ghid local, insotitor de grup
• Croaziera de 2 ore pentru observarea delfinilor: 100 USD/persoana
• Croaziera la Apus: 100 USD/persoana


Documente necesare pentru intrarea in OMAN
Cetatenii romani, posesori de pasapoarte biometrice, care calatoresc in Sultanatul Oman in scop turistic, nu au nevoie de viza pentru sederi de pana la 14 zile, dar trebuie sa demonstreze ca detin:
 o rezervare confirmata la un hotel
 asigurare medicala
 bilet de calatorie dus-intors
Atentie! Au existat cazuri in care autoritatile locale nu au recunoscut pasapoartele temporare romanesti. Pentru a evita aparitia unor situatii neplacute, cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite utilizarea pasaportului simplu temporar in acest stat.


Transferuri la aeroportul Otopeni/Piata Victoriei din urmatoarele orase:
• Constanta (50 euro/pers.), Medgidia (45 euro/pers.), Cernavoda (45 euro/pers.), Fetesti (45 euro/pers.), Slobozia (45 euro/pers.)
• Iasi (45 euro/pers.), Targu Frumos (45 euro/pers.), Roman (40 euro/pers.), Bacau (35 euro/pers.), Onesti (42 euro/pers.), Adjud (33 euro/pers.), Focsani (28 euro/pers.), Buzau (21 euro/pers.), Urziceni (20 euro/pers.)
• Brasov (36 euro/pers.), Predeal (32 euro/pers.), Sinaia (30 euro/pers.), Campina (25 euro/pers.), Ploiesti (20 euro/pers.)
• Pitesti (28 euro/pers.)

in

Oferta din categoria:


 
OMAN – Bijuteria ascunsa a Orientului Mijlociu - 8 zile / 1899 EURO
Plecare Pana la
18.Oct.2024 25.Oct.2024 Rezervare
07.Oct.2024 14.Oct.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 02.04.2024




# #