Circuit În ritm de Polka – Circuit Polonia & Cehia

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

În ritm de Polka – Circuit Polonia & Cehia / 10 zile

» Plecari: 23.Aug.2024, 02.Aug.2024, 12.Jul.2024, 21.Jun.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 10 zile
» Pret: de la 636 EURO de persoana

» Categorie cazare 2/3*

» Traseu: În această călătorie avem ocazia să descoperim:
Cracovia – Czestochowa – Varşovia – Poznan – Berlin – Leipzig – Dresda – Praga – Brno


Program

 Ziua 1. București – Budapesta
Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. Cazare în Budapesta.

 Ziua 2. Budapesta – Cracovia
Plecăm din Budapesta, o destinație familiară și ne așezăm confortabil în scaunele autocarului. Trecem prin Slovacia, traversăm Munții Tatra prin Parcul Național Tatra Mică admirând cadre spectaculoase ce trebuie suprinse cu obiectivul. Ajungem după-amiaza în Cracovia și descoperim primele semne care ne confirmă că suntem într-o fostă capitală, loc de încoronare și reședință a monarhilor polonezi până în 1734. Pe colina Wawel, situată deasupra râului Vistula, admirăm cel mai important complex arhitectonic, fosta reședință regală, Castelul Wawel şi Catedrala unde a predicat Karol Wojtyla viitorul Papă Ioan Paul II . În criptele din subsolul catedralei se află mormintele regilor Poloniei.

Moment de răgaz:
Cu siguranță ai observat numărul copleșitor de mare al consoanelor din vocabularul polonez. Ca să le poți ignora cu seninătate, hai să gustăm un pahar sau două de Tatanka - supranumită și "placintă de mere" datorită gustului său puternic aromat. Băutura tradițională este un amestec de vodka zubrówka, suc de mere și scorțisoară. Se servește cu un strop de lămâie și gheață. Delcios!
Pornim spre hotelul nostru din Cracovia pentru cazare.

 Ziua 3. Czesctochowa – Varşovia
Continuăm călătoria spre Czestochowa. Orașul găzduiește Mănăstirea Jasna Gora ridicată în secolul al XIV-lea care atrage mii de pelerini din întreaga lume în fiecare an. În mănăstire vom putea admira celebra icoană a Madonei Negre, despre care se spune că este făcătoare de minuni. Se povestește că icoana ar fi reușit să oprească invazia trupelor suedeze în secolul al XVII-lea și să salveze mănăstirea de jaf.
Ținta noastră finală din această zi este Varșovia, capitala Poloniei. Ajungem în Varșovia, iar prima oprire o facem în Centrul Vechi, inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Suntem înconjurați de clădiri impunătoare, edificii care au marcat momente cruciale din istoria Poloniei. Ne impresionează Catedrala Sf. Ioan, Piața Veche, Fortăreața Barbakan, Columna lui Sigismund al III-lea, Palatul Regal și Biserica Sfintei Cruci în care se află urna cu inima celui mai romantic compozitor din toate timpurile, Frederik Chopin. Timp liber în Varşovia.
Moment de răgaz (timp liber):
În timpul liber vă propunem o scurtă o scurtă plimbare în parcul Lazienki cu al său impresionant “Palat Plutitor", reședința de vară a ultimului rege al Poloniei, Stanislaw August Poniatowski.
Ne retragem la hotelul nostru din Varșovia pentru odihna binemeritată.

 Ziua 4. Varsovia – Poznan – Berlin
După micul dejun continuăm aventura în ritm de polka, făcând un scurt popas în Poznan, unul dintre cele mai vechi și pitorești orașe ale Poloniei. Vechea Piață din Poznan este inima orașului și în același timp a treia ca mărime din Polonia. Clădirile din interiorul pieței – Vechea Primărie, Vechea Casă de Cântărire a Mărfii, Muzeul Militar Wielkopolska, Muzeul dedicat Revoltei Polonia Mare, Fosta Cancelarie a orașului – îmbină stiluri arhitecturale diferite creând un impact vizual deosebit. Piața este înfrumusețată și de fântâna zeiței Proserpina, Statuia Sf. Ioan Nepomucene sau alte fântâni care îi înfățișează pe zeii Neptun, Apolo și Marte.
Părasim Polonia și pornim spre următoarea noastră destinatie: Germania. Ajungem în cursul serii în Berlin. Cazare la hotel în Berlin.

 Ziua 5. Berlin
În prima parte a zilei facem un tur al Berlinului, un reper de top care fascinează pe oricine dornic să exploreze cultura vibrantă, arhitectura de top, mâncărurile fabuloase și istoria fulminantă. Ne plimbăm pe Bulevardul Unter den Linden, care a fost inițial o rută de călărie, apoi a devenit bulevard regal, continuăm cu Gendarmenmarkt, probabil cea mai frumoasă piață din oraș, apoi vedem un marcant simbol al Berlinului, Poarta Brandenburg. Nu putem omite în turul nostru nici Reichstag, clădirea care găzduiește Parlamentul German, Alexanderplatz, unde se află Turnul de Televiziune și ruinele Zidului Berlinului.

Moment de răgaz(timp liber):
Suntem în țara celor care au pretenția că sunt cei mai prolifici consumatori de bere din lume. Însă astăzi pe noi nu ne interesează cantitatea, ci calitatea. Vom face o degustare de bere fermentată ca pe vremuri de berarii de la Eschenbrau, din Berlin. Gustul unei beri artizanale, fermentate după o rețetă unică ne va pune la încercare imaginația. Gustul poate cuprinde arome ușor fructate, iar aciditatea blândă ne va convinge să mai experimentăm încă odată, și încă odată… Să te tot bucuri de experiențe atât de spumoase.
După-amiaza, avem timp liber pentru a descoperi și alte lucruri interesante în Berlin. Sugerăm vizita Muzeului Pergamon, conținând renumite colecții din Orientul Apropiat, antichități clasice și Arta Islamică sau vizită la Palatul Charlottenburg, cel mai important palat baroc din Berlin. Seara cazare la același hotel din Berlin.

 Ziua 6. Berlin – Leipzig – Berlin
“I am a Berliner!” Nu puteam să nu-l cităm pe John F. Kenedy care a rostit celebra frază într-un Berlin izolat și divizat din cauza Războiului Rece. Avem întreaga zi la dispoziție pentru a ne plimba prin Berlin. Locuitorii săi se bucură din plin de spațiile verzi numeroase din oraș, parcul Tiergarten fiind cel mai popular. Umbros și cu o mică insulă în interior, parcul găzduiște în zona de vest Zoo Berlin, cea mai veche grădină zoologică din Germania. Se întinde pe 35 de hectare și este casa a 1.380 de specii pe care le puteți vedea. Merită să menționăm că la Muzeul de Istorie Naturală din Berlin se află cel mai mare schelet de Tyrannosaurus rex din lume, alături de alte sute de animale fascinante.
Opțional, putem face o excursie in Leipzig -“Micul Paris” al Germaniei asa cum l-a numit Goethe acum doua secole. Numele de “Lipzi” (“sub tei”) i-a fost atribuit orasului de catre sarbii slavi care s-au stabilit aici in secolele VI si VII. Orasul este cunoscut inca din Evul Mediu in special pentru pietele si targurile sale, fiind al doilea cel mai important oras din Saxonia dupa Dresda. Mai este consacrat si pentru comertul cu carti din acele timpuri, devenind un centru important de arta si cultura. Aceasta mostenire se oglindeste prin editurile vechi, bibliotecile importante si targul international de carte. Prima oprire va fi in Piata Centrala (Marktplatz), care este dominata de Primaria Veche (Altes Rathaus) – o cladire renascentista care dateaza din 1556, considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase cladiri de acest gen din tara. Ne indreptam apoi spre Biserica Sfantului Thomas (Thomaskirche) care serveste drept lacas de cult, cat si muzeu inchinat marelui compozitor Johann Sebastian Bach, care a facut parte din corul bisericii timp de aproape trei decenii. Langa altar se afla mormantul compozitorului, iar in fata intrarii de pe latura sudica a bisericii se inalta statuia lui Bach. In apropiere se afla si Krochochhaus, primul zgarie-nori construit in oras in anul 1928. Pe acoperisul turnului inalt de 43 de metrii se afla un clopot si doua personaje ce bat pe rand in el cand se anunta ora exact. Cladirea adaposteste in prezent Muzeul egiptean al Universitatii din Leipzig si Institutul Oriental Antic al Universitatii.
Seara ne întoarcem în Berlin. Cazare la același hotel din Berlin.


 Ziua 7. Berlin – Dresda – Praga
Pornim apoi mai departe în călătoria noastră, căci ne așteaptă Dresda, inima culturală a Saxoniei, un oraș care a reușit să renască din ruine după devastatoarele bombardamente din 1945, în al II-lea Razboi Mondial. De altfel multe dintre clădirile emblematice ale Dresdei au fost reconstruite după schițe și picturi și redeschise abia în anii ’70-80. Mergem în Theaterplatz unde ne întâlnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduiește astăzi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. În periplul nostru, încercăm să acoperim cât mai multe obiective: Complexul muzeal Zwinger în stil baroc, cu mai multe galerii și pavilioane de expoziție; Rezidenzschloss, palatul regal neorenascentist cu al sau turn de 100 m, Hausmannsturm; Superbele terase și grădini Bruhlsche Terasse, loc de promenadă pentru localnici. Dacă timpul ne mai permite, zăbovim câteva minute pe Prager Strasse, inima comercială a Dresdei, unde e loc de shopping și de savurat o cafea.
În cursul serii ajungem în Praga. Pentru a intra în atmosfera pragheza, vă propunem o croazieră pe Vltava. Verificați dacă aparatele foto au bateriile încărcate. Cazare la hotel in Praga.

 Ziua 8. Praga – Karlstein – Praga
Orașul turlelor, Praga egalează Parisul în frumusețe și eleganță, iar berea sa este considerată de către milioane de oameni ca fiind cea mai bună din lume. Mergem la Catedrala Sf. Vitus, un simbol al orașului a cărei construcție a durat 600 de ani, apoi ne continuam vizita în Castelul Praga, care pare desprins din cărțile cu povești. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lățime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal. Ne plimbăm pe lângă numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din Capitala cehă, punct de întâlnire pentru îndrăgostiți și promenada favorită a localnicilor. Facem un popas în Piața Orașului Vechi pentru a admira cladirea Primariei si faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic. Monumentul exercită o puternică atracție asupra turiștilor, acest lucru datorându-se faptului că de fiecare dată când sunt anunțate orele, are loc un adevărat spectacol animat, care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla în apropiere, aceștia neîncetând niciun moment să filmeze sau să fotografieze spectacolul oferit zilnic de bătrânul orologiu.

Moment de răgaz (timp liber):
Chiar daca nu ești consumator de bere, trebuie să guști berea din Praga, Vytopna Railway Restaurant, situat în piața Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi, unde pe lângă zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atracția localului, 900 m de cale ferata în miniatură. Spre încântarea clienților, băutura este adusă la fiecare masă în vagonul trenului care circulă pe aceste șine.
După-amiaza, program liber în Praga pentru vizite individuale. Vă propunem o excursie opțională pentru a vizita Castelul Karlstein. Este un castel în stil gotic, construit în perioada 1348-1365 din dispoziția lui Carol al IV-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman și rege al Boemiei. Castelul a servit ca loc de păstrare a bijuteriilor coroanei Cehiei sau Boemiei, a sfintelor relicve și a altor comori regale. Întoarcere la Praga pentru cazare la același hotel.

 Ziua 9. Praga – Brno – Punkva – Budapesta
Nu putem părăsi Cehia fără a vizita Brno, capitala neoficială a Moraviei şi al doilea oraș ca mărime al ţării. Aici descoperim Vechea Primărie, cel mai "bătrân" edificiu din Brno. Turnul Vechii Primării are o faţadă frumoasă pe care este inscripționat simbolul orașului, un dragon, care are o poveste foarte asemănătoare cu cea a balaurului din Cracovia: şi dragonul din Brno a sfarşit într-o capcană întinsă de localnici, în acelaşi mod exploziv. Zărim în apropiere turnurile ascuțite ale Catedralei Sf Petru și Pavel.
Timp liber în Brno sau excursie opțională pentru vizitarea Pesterii Punkva, cea mai vizitată peștera a Moraviei, datorită plimbarii romantice cu barca pe râul subteran Punkva. Ne îndreptam spre destinatia finala a programului nostru - Budapesta.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale
Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de croaziera? (optional). Te invitam sa pasesti la bordul unui vas de croaziera, care in acordurile celebrului vals al lui Johann Strasuss „Dunarea Albastra” te poarta in lumea fascinanta a Imperiului Austro-Ungar. Savuram preparate traditionale si ascultam cu interes prezentarea ghidului local care aduce detalii interesante despre cladirile si monumentele aflate de o parte si de alta a fluviului. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!
Cu bateriile încărcate și plini de voie bună, revenim la hotelul nostru din Budapesta.

 Ziua 10. Budapesta – Bucureşti
După micul dejun vom pleca spre țară, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am văzut, nerabdători să pornim iar la drum.Servicii incluse:
PREŢUL INCLUDE
• transport cu autocar/minibus clasificat;
• 9 cazări la hoteluri de 2-3* ;
• 9 mic dejun;
• Vizită Cracovia;
• Vizită Varsovia;
• Vizită Berlin;
• Vizită Praga;
• Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.


SERVICII OPŢIONALE:
• NOU! Premium Seats – 35€/pers.
(se rezerva la cerere, locuri in autocar pe prima bancheta); Atentie! Locuri limitate.
• Locuri preferentiale - 25€/pers.
(se rezerva cronologic, locuri in autocar pe banchetele a doua si a treia); Atentie! Locuri limitate.
• NOU! Discount Seats -Reducere 15€/pers. (se rezerva la cerere, locuri pe ultima bancheta din autocar); Atentie! Locuri limitate.
• 1. Excursie Leipzig– 40 € /pers.
• 2. Castelul Karlstein - 30 €/pers.
• 3.Excursie la Peștera Punkva -20 €/pers (nu este inclus trenulețul până la intrarea în peșteră);
• 4. Croazieră cu cină pe Vltava - 40 €/pers.
• 5. Croaziera Dunare- 50 euro/pers.
• NOU! 10 % Discount la achitarea din ţară a excursiior opţionale

NU SUNT INCLUSE ÎN PREŢ
• Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
• Excursiile opționale, pentru grup minim 30 de persoane;
• Asigurare de calatorie (storno + medicala).

SUPLIMENTE & REDUCERI
• Supliment de single 265 €
• Reducere a 3-a persoană în cameră 15 €.
• Reducere copil 6-12 ani - 25 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți.

TREBUIE SĂ VEZI:
Berlin - Muzeul de Istorie Naturală
Aici se află cel mai mare schelet de Tyrannosaurus rex din lume, alături de alte sute de animale fascinante.

Oferta din categoria:


 
În ritm de Polka – Circuit Polonia & Cehia - 10 zile / 636 EURO
Plecare Pana la
23.Aug.2024 01.Sep.2024 Rezervare
02.Aug.2024 11.Aug.2024 Rezervare
12.Jul.2024 21.Jul.2024 Rezervare
21.Jun.2024 30.Jun.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 27.10.2023
# #