Circuit 3 zile la Sovata – Alpine Coaster Toplita – Mocanita Sovata – Sighisoara

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

3 zile la Sovata – Alpine Coaster Toplita – Mocanita Sovata – Sighisoara / 3 zile

» Plecari: 24.May.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 3 zile
» Pret: de la 750 RON de persoana
Oferta valabila pana la date de: 23.05.2024
» Categorie cazare 3*

» Traseu: Bucuresti – Brasov – Miercurea Ciuc – Toplita – Sovata


3 zile la Sovata – Alpine Coaster Toplita – Mocanita Sovata – Targu Mures
24 – 26 Mai 2024
mic dejun bufet si 1 cina inclusa, o tarie si un pahar de vin
*****Acceptam plata card de vacanta
Ziua I: Plecam din Bucuresti la ora 06:00 de la Piata Constitutiei (in fata Casei Poporului) pe ruta: Bucuresti – Brasov – Miercurea Ciuc – Toplita – Sovata. Ne deplasam la Toplita sa facem o plimbare cu cel mai lung si mai modern Alpine Coaster din Romania, dotat cu sistem ce previne coliziunile. Lungimea este de peste 1900 m (se adaugă curbele). Pista are o secțiune de coborâre, cea mai mare parte prin pădure, sania ajungând până la viteza de 45 km/h și o secțiune de urcare lentă. Circuitul urcare-coborâre durează aproximativ 10 minute. Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani pot participa doar însoțiți de un adult. E permis accesul a doua persoane într-o sanie cu condiția sa nu depășească 150 kg împreună. Cazare la Pensiune 3* in Sovata.
Ziua II
Mic dejun bufet. Facem o plimbare cu Mocanita din Sovata. Calatoria dureaza aproximativ 2 ore , de la Sovata (Gara Mică) pana la Câmpu Cetătii. Linia îngustă de cale ferată a fost construită în anul 1915, în lungime de 82 km, dar a fost scoasă din funcțiune în anul 1995. Tronsonul a fost repus în circulație în scop turistic din anul 2011. Mocănița trece prin Sovata și Săcădat pană la Câmpu Cetății. Traseul face parte din fosta rută Târgu-Mureș – Praid inaugurată în anul 1912, folosită pană în anul 1997. Garnitura de tren are 3 vagoane cu o lungime cuprinsă între 11 și 12 metri. Unul dintre vagoane a fost construit 1953, iar celelalte două în anii 1985 și 1991. Cele trei vagoane au fost renovate în anul 2003 și au o capacitate totală de 90 de locuri. Viteză maximă a mocănitei este de 35 km/ h, iar autonomia este de 30 km. Traseul trece prin pădurile din zona Sovata și prin câmpiile deschise. Vizitam apoi Lacul Ursu care s-a format in urma prabusirii unei exploatari de sare la data de 27 mai 1875, fiind astfel singurul lac natural din lume caruia i se cunoaste data de formare. Numele sau provine de la forma pe care o are si despre care se spune ca seamana cu blana unui urs. Lacul prezinta la suprafata un strat izolator de apa dulce, ceea ce permite pastrarea caldurii in apa sarata si impiedica degajarea ei in atmosfera. Cu o suprafata de peste 40.000 mp, Lacul Ursu este cel mai mare lac helioterm din lume, fiind lacul cu cea mai mare concentratie de sare din lume. Intoarcere la pensiune, cina o tarie si un pahar de vin din partea noastra.
Ziua III
Mic dejun bufet. Mergem la Sighisoara si vizitam Cetatea Mediavela Sighisoara. Vom vizita: Turnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei, azi gazduind Muzeul de Istorie). Biserica Manastirii (monument istoric), Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii-Scara Scolarilor (aceasta scara a fost construita in anul 1654 din iniţiativa primarului Johann Both, pentru a uşura accesul elevilor în timpul iernilor grele sau ploii, la şcoala situată lângă biserica din deal), Biserica Romano – Catolica, Biserica din Deal (biserica evanghelică care a fost construită în mai multe etape între 1345-1525, inchinată Sfântului Nicolae).
Sosire seara in Bucuresti in functie de trafic.
Tarif : 750 lei / persoana.
Supliment single: 250 lei.
Tarife copii:
– Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet.
– Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet, beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
– Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.


Servicii incluse:
Tariful include:
👉transport autocar;
👉2 nopti cazare cu mic dejun la pensiunea Ursul Negru 3* Sovata sau similar;
👉1 cina cu o tarie si un pahar de vin/sampanie
👉vizita conform programului;
👉insotitor de grup din partea agentiei.

Tariful nu include:
- Alpine Coaster Toplita : 30 lei adult si 25 lei copil pana in 14 ani / 1 tura
- Bilet Mocanita Suceava : 60 lei (pers intre 14-65 ani), 50 lei(peste 65 ani), 40 Ron (copiii intre 04-14 Ani)
mesele de pranz si cina din prima seara

Oferta din categoria:


 
3 zile la Sovata – Alpine Coaster Toplita – Mocanita Sovata – Sighisoara - 3 zile / 750 RON
Plecare Pana la
24.May.2024 26.May.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Fara masa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 24.04.2024




# #