Circuit EXCURSIE 1 ZI - CURTEA DE ARGES - LACUL VIDRARU

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

EXCURSIE 1 ZI - CURTEA DE ARGES - LACUL VIDRARU / 1 zile

» Plecari: 22.Sep.2024, 28.Jul.2024, 21.Apr.2024, 11.Feb.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 1 zile
» Pret: de la 170 RON de persoana

» Categorie cazare *

» Traseu: Curtea de Arges - Lacul Vidraru


Program: Plecare ora 07:00 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare), pe ruta: BUCURESTI - PITESTI - CURTEA DE ARGES.
Complexul feudal Curtea Domneasca de la Arges. In Curtea de Arges exista doua curti medievale, una din secolele XIII-XIV - Curtea Domneasca impreuna cu Biserica Sfantul Nicolae - si cealalta din secolele XV-XVI - complexul Manastirii impreuna cu Palatul Episcopal. Cele doua situri istorice sunt despartite de bulevardul lung de 1,5 km, trasat de arhitectul francez Andre Lecomte du Nouy la 1885, dupa restaurarea Manastirii. Curtea Domneasca de la Arges a fost construita mai intai in secolul al XIII-lea de voievodul roman Senesalv. Mai tarziu domnitorul Tarii Romanesti - Basarab I ridica biserica, palatul domnesc de pe latura de sud, turnul si zidul de incinta. In secolul al XVI-lea, Neagoe Basarab, a construit Casa Domneasca, pe latura de nord. Astazi, Complexul Feudal Curtea Domneasca de la Arges cuprinde doar o mica parte a Curtii Domnesti de odinioara.
Manastirea Curtea de Arges este un important loc de pelerinaj in Romania. Aceasta a fost ctitorita intre anii 1512-1517 de catre Sf. Voievod Neagoe Basarab. Istoria sa indelungata, problemele prin care a trecut de-a lungul timpului la care se adauga si arhitectura deosebita atrag turisti din toate colturile tarii. Manastirea Curtea de Arges reprezinta un simbol al credintei ortodoxe si al jertfei poporului roman. Aceasta a fost sfintita in anul 1517, pe data de 15 august si are hramul Adormirea Maicii Domnului.
Casa Norocea. Dumitru Norocea a fost unul din pictorii, care au lucrat la restaurarea Bisericii Domnesti in perioada 1914-1924, gasind pe peretele de nord al naosului inscriptia cu data mortii lui Basarab I. Pictorul a introdus in tara noastra tehnica mozaicului. Casa unde s-a nascut a fost transformata in muzeu de etnografie si arta populara, detinand o bogata colectie de obiecte ce priveau ocupatiile si mestesugurile practicate de argeseni in vechime.
In vestitul cartier de odinioara al olarilor, in apropierea Manastirii Curtea de Arges, se afla Biserica Olari, ce poarta hramul Adormirea Maicii Domnului. Este un monument cu aspect rustic, cuprinzand variate elemente de arhitectura din lemn si zidarie imbinate original. A fost zidita in secolul al XVII-lea, prin stradaniile monahiei Salomia. Monumentul aminteste de o veche indeletnicire a oamenilor acestor locuri. Din cele mai vechi timpuri, poate chiar din vremea cand era cetate de scaun, localitatea a fost cunoscuta ca un mare centru de ceramica.
Lacul si Barajul Vidraru - In momentul inaugurarii, Barajul Vidraru era al cincilea din Europa si al noualea din lume. Dupa cum spun specialistii, este un baraj cu dubla curbura, avand inaltimea de 166,6 metri si o lungime de coronament de 307 metri. Noaptea, conturul este luminat electric, astfel ca se poate observa din avion. Lacul de acumulare Vidraru are 465 milioane metri cubi de apa, are o lungime de 10,3 kilometri si o latime maxima de 2,2 kilometri (in zona Valea Lupului - Calugarita), o suprafata totala de 870 de hectare si adancimea maxima de 155 metri.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 21:00 in functie de trafic. CS



Servicii incluse:
Pretul include:
- transport autocar clasificat;
- ghid de turism atestat.

Pretul nu include:
- taxa de vizitarea obiectivelor turistice - tarifele au caracter orientativ (Casa Norocea 10 lei / pers);
- ghizii locali;
- cheltuieli personale;
- alte taxe de vizitare care nu sunt prevazute la rubrica pretul include;
- asigurare medicala si storno (optional);
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1, 75 lei / pers / loc rand 2, 50 lei / pers / loc rand 3);
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz).

Oferta din categoria:


 
EXCURSIE 1 ZI - CURTEA DE ARGES - LACUL VIDRARU - 1 zile / 170 RON
Plecare Pana la
22.Sep.2024 22.Sep.2024 Rezervare
28.Jul.2024 28.Jul.2024 Rezervare
21.Apr.2024 21.Apr.2024 Rezervare
11.Feb.2024 11.Feb.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Fara masa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 30.11.2023




# #