Circuit EXCURSIE 1 ZI TARGOVISTE CAPITALA VALAHIEI - MASA DE PRANZ

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

EXCURSIE 1 ZI TARGOVISTE CAPITALA VALAHIEI - MASA DE PRANZ / 1 zile

» Plecari: 06.Oct.2024, 18.Aug.2024, 23.Jun.2024, 11.May.2024, 09.Mar.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 1 zile
» Pret: de la 175 RON de persoana

» Categorie cazare *

» Traseu: Targoviste


Program: Plecare ora 07.00 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare), pe ruta: BUCURESTI - TARGOVISTE.
Manastirea Stelea. Pe locul manastirii construite de negustorul Stelea in sec. XVI, domnitorul Moldovei, Vasile Lupu ctitoreste in anul 1645 lacasul pe care il gasim si astazi. Pisania cu stema Moldovei ne spune ca aceasta manastire a fost construita ca semn al impacarii cu domnitorul Matei Basarab. Manastirea a suportat de-a lungul vremii asediile turcilor si tatarilor care au pradat-o si i-au dat foc.
Curtea Domneasca este atestata documentar in timpul domniei lui Mircea cel Batran si a fost gandita ca un complex de edificii care sa serveasca atat ca centru administrativ al tarii, dar si ca locuinta pentru domnitor si familia sa. Aici se intrunea Divanul Tarii Romanesti, aici se judecau problemele mai importante si tot de aici Cancelaria Domeasca emitea diverse acte. La Curtea Domneasca erau primiti calatorii straini care treceau prin Valahia, dar si oaspetii de seama, conducatori si reprezentanti ai diverselor tari.
Turnul Chindiei face parte din Ansamblul Curtii Domnesti, fiind construit abia in secolul XV de catre domnitorul Vlad Tepes, initial pentru scopuri militare, apoi pentru a servi ca punct de paza, foisor de foc, dar si ca loc pentru pastrarea tezaurului.
Muzeul Tiparului si al cartii vechi romanesti este situat pe latura de sud-est a Curtii Domnesti, adapostind marturii ale unuia din cele mai inovative mestesuguri ale secolului XV - tiparul. Introducerea tiparului in Tara Romaneasca este marcata prin tipariturile in limba slavona ale calugarului Macarie: Liturghier (1508), Octoih (1510) si Evangheliar (1512), realizate la Targoviste.
Muzeul National al Politiei Romane este un muzeu unic in tara noastra, fiind inaugurat la data de 7 iulie 2000. Cladirea care gazduieste Muzeul este un monument de arhitectura reconstruit in stil neoclassic intre 1867 si 1893.
Casa Atelier Gheorghe Petrascu. Gheorghe Petrascu este primul artist al tarii, membru al Academiei Romane, care va lucra la Targoviste in perioada interbelica. Mzueul actual a fost deschis in anul 1970 pentru a pastra vie in memoria vizitatorilor locul unde pentru o perioada de timp a pictat marele artist. In muzeu se regasesc peisaje din diversele sale calatorii din tara si strainatate: Egipt (1906), Italia, Spania, Balcic.
Gradina Zoologica si Parcul Chindiei. Gradina zoologica este prima de acest fel din Romania si a fost realizata de catre domnitorul Petru Cercel. Proiectul si amenajarea zonei de promenada a Parcului au fost facute de catre mesterii italieni adusi de catre domnitor.
Masa de pranz (meniu prestabilit, valabil pentru intreg grupul).
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 21:00 in functie de trafic. CS


Servicii incluse:
Pretul include:
- transport autocar clasificat;
- ghid de turism atestat;
- masa de pranz.

Pretul nu include:
- taxa de vizitarea obiectivelor turistice - au caracter orientativ (Curtea Domneasca 15 lei / pers, Casa Atelier Gheorghe Petrascu 10 lei / pers, Muzeul National al Politiei Romane 10 lei / pers, Gradina Zoologica 8 lei / pers);
- ghizii locali;
- cheltuieli personale;
- alte taxe de vizitare care nu sunt prevazute la rubrica pretul include;
- asigurare medicala si storno (optional);
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1, 75 lei / pers / loc rand 2, 50 lei / pers / loc rand 3);
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz).

Oferta din categoria:


 
EXCURSIE 1 ZI TARGOVISTE CAPITALA VALAHIEI - MASA DE PRANZ - 1 zile / 175 RON
Plecare Pana la
06.Oct.2024 06.Oct.2024 Rezervare
18.Aug.2024 18.Aug.2024 Rezervare
23.Jun.2024 23.Jun.2024 Rezervare
11.May.2024 11.May.2024 Rezervare
09.Mar.2024 09.Mar.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Pranz inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 13.01.2024
# #