Circuit Pe urmele cavalerilor teutoni - excursie 2 zile

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

Pe urmele cavalerilor teutoni - excursie 2 zile / 2 zile

» Plecari: 05.Oct.2024, 27.Jul.2024, 30.Mar.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 2 zile
» Pret: de la 550 RON de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Campulung Muscel - Brasov


Ziua 1
Plecare din Bucuresti la ora 07:00 (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe ruta Bucuresti - Campulung Muscel - Bran - Feldioara - Rasnov.
- Campulung Muscel. Vom incepe o incursiune fascinanta si vom merge intr-o prima excursie pe urmele Cavalerilor Teutoni (ordin infiintat la Acra, in Tara Sfanta ,in anul 1099 ), cavaleri colonizati in tara cu numele de Borza sau Tara Barsei, in anul 1211 de catre regele maghiar Andrei al II-lea al Ungariei oprindu-ne mai intai la Campulung. Intemeierea orasului este strans legata de venirea Cavalerilor Teutoni in spatiul romanesc. Aici vom vizita Ansamblul Baratiei, o biserica catolica din anul 1300 si vom face un tur pietonal al orasului. Plecam din Campulung si ne vom indrepta pe Culoarul Rucar Bran, una dintre cele mai vechi cai de acces din tara noastra peste muntii Carpati si vom admira Cetatea de la Oratea construita de teutoni si care avea rolul de a proteja granita de atacurile din partea domnitorilor Tarii Romanesti.
Langa cetatea de la Oratea in noiembrie 1462 domnitorul roman Vlad Tepes este capturat de regele Ungariei Matei Corvin si tinut prizonier timp de 12 ani in fortareata de la Visegrad. La insistentele domnitorului Stefan Cel Mare, Vlad Tepes este eliberat si repus pe tronul Tarii Romanesti
- Cetatea Rasnov. Se viziteaza gradina cetatii Rasnov, cetatea fiind in reabilitare. Prima cetate medievala la Rasnov a fost construita de cavalerii teutoni in perioada 1211-1225, cat a durat stapanirea cruciata in Tara Barsei, iar dupa alungarea cruciatilor, cetatea din lemn si pamant a fost reconstruita sau transformata in una din piatra de catre sasi.
- Pestera Valea Cetatii Rasnov este o pestera situata la aproximativ 3 km de orasul Rasnov, pe soseaua Valea Cetatii spre Poiana Brasov, situata la 825 m altitudine. Pestera descoperita acum circa 60 de ani. Galeria principala are o lungime totala de circa 958 m.
- Cetatea Feldioara. Aici ne vom plimba pe zidurile si turnurile cetatii si vom afla istoria acestui ordin cruciat de la infiintare si pana in zilele noastre. De sus de la cetate vom putea admira o frumoasa panorama asupra satelor din jur. Numele dat de colonstii germani cetatii de la Feldioara a fost de Marienburg a cetatea Sfanta Maria - patroana spirituala a ordinului Teutonilor. Se pare ca Feldioara era centrul politico-militar-administrativ al teutonilor in Tara Barsei.
Cazare cu cina la Hotel Apollonia 3* in Brasov sau similar.


Ziua 2
Mic dejun.
Vom vizita
- Biserica Sf. Bartolomeu Brasov a fost construita de catre teutoni in secolul al XIII lea fiind una dintre celel mai vechi cladiri ale orasului Brasov(anul 1240). Monumentul in stil romanic are ferestre in arc frant si bolti pe ogive gotice.
- O prima atestare documentare a Cetatii Harman este realizata in anul 1240, la 15 ani dupa alungarea Cavalerilor Teutoni de pe meleagurile Tarii Barsei si preluarea acestora de catre cistercienii de la Barsa. Aceasta cetate este mentionata intr-un document redactat la acea vreme.
- Complexul bisericii fortificate din Prejmer este fara indoiala o marturie de necontestat a tradiLLiei sasilor transilvaneni, care ne-au lasat mostenire o veritabila pleiada de monumente pe care uneori nu le apreciem cum se cuvine. Cetatea din Prejmer a fost inceputa de cavalerii teutoni, undeva prin anul 1218, pentru ca apoi sa se inalte in stilul goticului timpuriu, introdus in Transilvania de catre calugarii cistercieni.

Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic. CS


Servicii incluse:
Pretul include:
- transport cu autocar clasificat;
- 1 noapte cazare cu mic dejun si cina Hotel Apollonia 3* in Brasov sau similar;
- ghid de turism atestat.

Pretul nu include:
- intrarile la obiectivele turistice - au caracter orientativ (Pestera Valea Cetatii 20 lei / pers. Copil (3-14 ani) 10 lei / pers; Cetatea Feldioara Adulti 15 lei / pers, Pensionar 10 lei / pers, elev, student 5 lei / persalte taxe de vizitare);
- cheltuieli personale;
- taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
- alte costuri neprecizate la rubrica pretul include;
- asigurare medicala (dupa caz) si storno;
- vizite optionale,alte taxe de vizitare;
- ghizi locali specializati;
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1,75 lei / pers / loc rand 2,50 lei / pers / loc rand 3);
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz).

Oferta din categoria:


 
Pe urmele cavalerilor teutoni - excursie 2 zile - 2 zile / 550 RON
Plecare Pana la
05.Oct.2024 06.Oct.2024 Rezervare
27.Jul.2024 28.Jul.2024 Rezervare
30.Mar.2024 31.Mar.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 07.03.2024




# #