Circuit PELERINAJ 1 ZI LA 7 MANASTIRI CU HAR DIN TELEORMAN

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

PELERINAJ 1 ZI LA 7 MANASTIRI CU HAR DIN TELEORMAN / 1 zile

» Plecari: 27.Oct.2024, 18.Aug.2024, 02.Jun.2024, 31.Mar.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 1 zile
» Pret: de la 165 RON de persoana

» Categorie cazare *

» Traseu: Teleorman


rogram: Plecare ora 07:30 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare), pe ruta: BUCURESTI - ALEXANDRIA - RETUR.


Manastirea Pantocrator (cu participare la Sfanta Liturghie) din Draganesti Vlasca este ridicata pe locul unui fost spital abandonat si poarta un nume vechi cu origini grecesti, Pantocrator (Atottiitorul). Lacasul este inchinat sfintei Maria Magdalena, adapostind o parte din moastele acesteia. Complexul monahal cuprinde urmatoarele edificii: biserica mare-inchinata Sfantului Ioan Evanghelistul (in constructie); Paraclisul-inchinat Sfintei Maria Magdalena; Altarul de vara inchinat Schimbarii la Fata a Domnului; staretia, chiliile si trapeza.
Manastirea Sfanta Treime este numele generic al manastirii Draganesti Vlasca din Teleorman, nume care a fost dat dupa hramul acesteia. Cladirea unde se gaseste biserica actuala este un conac vechi care a fost in proprietatea unui mosier din Teleorman, in timpul celui de-al II lea razboi Mondial, Anghel Capra. Acest conac a fost transformat in manastire din anul 1998. Obstea manastirii este formata din 6 maici.
La doi ani de la infiintarea orasului Alexandria de catre domnitorul Tarii Romanesti, Alexandru Dimitrie Ghica, locuitorii au construit o bisericuta din lemn cu hramul Sfantul Alexandru, care in curand devine neincapatoare. In acest sens acestia au ridicat actuala catedrala pe durata a trei ani, astfel incat la 6 decembrie 1898, aceasta va fi sfintita. Catedrala are 42 de metri lungime, 26 de metri latime, iar inaltimea ei maxima de la turla cea mare este de 45 metri.
Manastirea Adamesti a fost infiintata in anul 1991 de PS Calinic Argatu, fost episcop al Argesului si al Teleormanului. In anul 2002, cu binecuvantarea PS Galaction, este redeschisa si devine manastire de calugari, iar cei sase calugari din obste au inceput din 2002 sa lucreze la ridicarea manastirii. In opt ani, pe locul fundatiei s-a ridicat o manastire. Biserica este unita cu corpul de chilii, intr-un stil arhitectonic athonit. Lacasul nu este in intregime pictat, dar se doreste ca biserica sa fie pictata in stil bizantin.
Manastirea Tiganesti are hramul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si a luat fiinta in luna aprilie 2004, cand s-a hotarat ca acest asezamant sa fie zidit in extravilanul comunei Tiganesti si sa aiba, dupa dorinta ctitorilor, regim alimentar fara carne.
Manastirea din Branceni poarta hramul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul. Aici se gasesc ca moaste: o racla cu particele din moastele Sf. Pantelimon, Sf. Marturisitorii de la Aiud.
Manastitrea Cernetu are ca hram principal hramul Sf.Mare Mucenic Trifon, ocrotitorul celor ce trudesc la muncile agricole ale campului. Pe langa acest hram, bisercia mai este ocrotita si de Izvorul Tamaduirii, precum si de Icoana Maicii Domnului sporitoarea granelor, sarbatorita pe 15 octombrie.


Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 20:00 in functie de trafic. CS




Servicii incluse:
Pretul include:
- transport cu autocar clasificat;
- ghid de turism atestat.


Pretul nu include:
- biletele de intrare la obiectivele turistice - tarifele au caracter orientativ;
- ghizii locali;
- cheltuieli personale;
- alte taxe de vizitare care nu sunt prevazute la rubrica pretul include;
- asigurare medicala si storno;
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1,75 lei / pers / loc rand 2,50 lei / pers / loc rand 3);
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz).

Oferta din categoria:


 
PELERINAJ 1 ZI LA 7 MANASTIRI CU HAR DIN TELEORMAN - 1 zile / 165 RON
Plecare Pana la
27.Oct.2024 27.Oct.2024 Rezervare
18.Aug.2024 18.Aug.2024 Rezervare
02.Jun.2024 02.Jun.2024 Rezervare
31.Mar.2024 31.Mar.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Fara masa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 28.02.2024




# #