Circuit SRI LANKA - 9 nopti cazare 4*/5* cu demipensiune + bilet avion Bucuresti + taxe aeroport + transferuri + vizite, tururi, jeep safari, spectacol cultural

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

SRI LANKA - 9 nopti cazare 4*/5* cu demipensiune + bilet avion Bucuresti + taxe aeroport + transferuri + vizite, tururi, jeep safari, spectacol cultural / 11 zile

» Plecari: 02.Oct.2024, 07.Nov.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 11 zile
» Pret: de la 2049 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: COLOMBO – KURUNEGALA – DAMBULLA – SIGIRYA – POLONNARUWA – MATALE – KANDY NUWARA ELYIA – ELLA – Parcul National UDAWALAWE – GALLE – BENTOTA


Data de plecare/tarif:
02.10: 2049 euro/pers
07.11: 2099 euro/pers

Program:
Zilele 1 - 2. BUCURESTI – DUBAI – COLOMBO – KURUNEGALA - DAMBULLA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 13:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei Fly Dubai FZ 1798 cu destinatia Colombo, via Dubai. Decolare la ora 15:40 si sosire in Dubai la ora 21:35. Imbarcare pe zborul FZ579 cu destinatia Colombo. Decolare la ora 02:20, ne relaxm si aterizam la ora 08:35. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale, ajungem in irezistibila Sri Lanka cu plaje nesfarsite, ruine atemporale, oameni primitori, ceai celebru, mancare aromata si o multime de elefanti. Dupa servirea micului dejun, vizitam templul cripta Athugala Viharaya, construit de regele Suratissa pe stanca cu forma unui elefant de aproximativ 300 m inaltime. Admiram picturile hinduse si gravurile antice in piatra. Pe drum facem o oprire pentru vizita la Templul rupestru Dambulla inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta este considerat a fi cel mai mare sit cu pesteri pictate din lume cu peste 22.000 de metri patrati de suprafete pictate, sculpturi si statui ale lui Buddha si locul unde regele Valagambahu s-a refugiat dupa ce a fost alungat din Anuradhapura de armatele invadatoare. Transfer la hotel. Cina si cazare la Aliya Resort and Spa 4* superior sau similar Dambulla.

Ziua 3. Triunghiul Cultural: DAMBULLA, SIGIRIYA & POLONNARUWA
Mic dejun. Cunoscut ca inima Sri Lankai, Triunghiul Cultural este un regat mesmerizant care expune trecutul bogat si patrimoniul vivace al insulei format prin legarea oraselor antice istorice Anuradhapura, Polonnaruwa si Kandy. Dimineata pornim catre celebra fortareata Stanca Leului, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, un monolit masiv de piatra rosie care se inalta la 600 de metri deasupra solului. Exploram Sigiriya, fosta Cetate Regala timp de 20 ani in secolul al V-lea, construita de Regele Kasyapa ca dovada a domniei sale puternice dintr-un palat din cer si care s-a ascuns aici de mania oamenilor, dupa ce si-a ucis tatal. Frescele, peretele oglinda si laba leului, pe care le descoperim aici sunt considerate a 8-a minune a lumii moderne. Continuam ziua catre Polonnaruwa – “Capitala medievala” a Sri Lankai. Orasul a fost fortificat cu trei ziduri concentrice, infrumusetat cu parcuri si gradini si sfintit de multe altare. Vom gasi aici Orasul Sacru, cu numeroase situri de interes arheologic, mormite si temple, statui si stupe budiste precum Palatul Regal, Complexul Alahana Pirivena, Iazurile Kumara si Lotus, Casa Thiwanka si multe altele. Mai recent Polonnaruwa a fost in lumina reflectoarelor odata cu lansarea filmului premiat Disney „Regatul maimutelor” in aprilie 2015. Intoarcere la hotel. Cina si cazare la Aliya Resort and Spa 4* superior sau similar Dambulla.

Ziua 4. DAMBULLA – MATALE - KANDY
Mic dejun. Astazi plecam catre Matale unde exploram Gradina de Mirodenii, un loc incantator pentru a ne plimba in verdeata parfumata si pentru a invata despre cresterea si utilizarea condimentelor in viata de zi cu zi. Putem cumpara mirodenii, remedii traditionale, produse cosmetice si putem degusta o bautura pe baza de plante. Continuam cu vizita la Templul Muthumariamman dedicat zeitei hinduse a lui Mariamman, o structura inalta decorata exuberant, cu turnuri inalte proeminente, numite Gopurams si sute de sculpturi ale fiintelor divine intr-un mozaic plin de culoare. Ne indreptam spre Kandy - “Capitala dealului” sau “Orasul de pe dealuri” numit asa, deoarece era protejat de natura - apa, stanci si jungla. Sit-ul Patrimoniul Mondial UNESCO si ultima capitala a regilor din Sri Lanka inainte de a cadea in mainile britanicilor in 1815. Aici gasim cel mai important loc de cult pentru budistii din intreaga lume – Templul Dintelui Sacru al lui Buddha unde cea mai venerata relicva, dintele lui Buddha, este pastrat aici. Seara, ne delectam cu o reprezentatie culturala sustinuta de dansatorii si tobosarii traditionali din Kandy despre legende, traditii si folclor. Cina si cazare la Mahaweli Reach 5* sau similar Kandy.

Ziua 5. KANDY - NUWARA ELIYA - ELLA
Mic dejun. Astazi vizitam Gradinile Botanice Regale, considerate a fi unele dintre cele mai frumoase din Asia cu peste 5000 de specii si varietati de flora si fostul sediu general al Lordului Louise Mountbatten, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Plecam spre Nuwara Eliya - „Mica Anglie” inconjurata de dealuri verzi, cascade si uluitoare. Facem o oprire la o plantatie si fabrica de ceai unde asistam la procesul de producere si ne delectam cu o degustare a celebrului „ceai de Ceylon”, inainte de a fi trimis la licitatiile din Colombo. Vizitam Nuwara Eliya amplasat la poalele muntelui Pidurutalagala, cel mai inalt varf din Sri Lanka la 6.183 de metri deasupra nivelului marii. Plante, pasari si animale deosebite prospera aici, cascade si pesteri, ceaiul si frunzele verzi stralucitoare ale acestui arbust minunat. Terenul de golf – unul dintre cele mai frumoase si pitoresti din Asia, senina Biserica Anglicana a Sfintei Treimi, parcuri frumoase si peluze cu gard viu bine intretinute dau locului un aer englezesc din districtul lacurilor. Cel mai important obiectiv fiind Lacul Gregory, situat in inima orasului, construit de guvernatorul britanic Sir William Gregory. Transfer la hotel. Cina si cazare la hotel Ella Flower Garden 4* sau similar Ella.

Ziua 6. ELLA - Parcul National UDAWALLAWE
Mic dejun. Incepem ziua cu un tur al orasului Ella unde admiram privelistile uimitoare asupra muntelui Adam’s Peak si a campurilor de ceai. Descoperim Ella Gap - o locatie pitoreasca intre munti ce il face sa fie locatie perfecta pentru diferite filmari si fotografii si ne plimbam de-a lungul atractiei unice a caii ferate Nine Arch Bridge care se intinde pe o lungime de 91 de metri, de-a lungul junglei dense. Ne oprim pentru cateva fotografii spectaculoase cu padurea si podul construit care iese in evidenta din peisajul pitoresc. Continuam drumul spre Parcul National Uda Wallawe si vom avea o experienta emotionanta in sanctuarul (ETH) elefantilor unde interactionam cu puii de elefant in timpul orelor de hranire. Parcul intretine sute de elefanti datorita surselor sale abundente de apa. Sanctuarul si-a deschis portile puilor de elefanti aflati in nevoie in 1995 care sunt bine ingrijiti, hraniti si instruiti pentru a se integra inapoi in mediul din jungla dupa o sedere de aproximativ patru ani. Transfer la hotel. Cina si cazare la hotel Centuria 4* sau similar Udawalawe.

Ziua 7. Parcul National UDAWALAWE -> Jeep Safari – GALLE - BENTOTA
Mic dejun. In prima parte a zilei, exploram una dintre cele mai mari rezervatii de animale salbatice din Sri Lanka intr-un safari cu Jeep-uri 4x4. Parcul National Udawalawe este unic in ceea ce priveste numarul de elefanti asiatici aflati aici: aproximativ 500 si deseori se plimba in turme de pana la 100. Avem sansa de a vedea bivoli salbatici, sacali, cerbi, mistreti, vulpi, iepuri, manguste, crocodili si peste 30 de specii de serpi. De asemenea, in parc putem gasi 50 de specii de fluturi si multe specii de pasari. Dupa timpul petrecut prin uimitoarea fauna din Sri Lanka pornim catre Bentota prin Cetatea Olandeza Galle – sit-ul UNESCO. Acest oras port are un farmec exotic unic cu cladiri impunatoare coloniale olandeze, moschei si biserici antice, conace marete si muzee. Olandezii au construit aici prima biserica protestanta din Sri Lanka. Vizitam, de asemenea, Muzeul Mastilor, Minele de piatra lunara si Fortul olandez. Ratacim pe strazile sale serpuite, vom trece pe langa cafenele elegante, buticuri diverse, hoteluri si restaurate detinute de artisti, scriitori, fotografi si designeri locali si internationali. Transfer la hotel. Cina si cazare la Temple Tree Resort and Spa 4* sau similar Bentota.

Zilele 8 - 9. BENTOTA: Sun & Fun!
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a ne bucura de facilitatile hotelului, situat in cel mai romantic cadru pe care insula il ofera, pe plaja Induruwa cu privelisti uimitoare asupra oceanului. Complexul ofera camere confortabile, moderne si restaurant a la carte cu vedere la mare, unde puteti servi delicatese din Sri Lanka si mancaruri gourmet delicioase. Va puteti relaxa in piscinele aflate in gradina tropicala sau rasfatati-va la centrul Spa cu tratamente exotice autentice. Puteti incerca windsurfing, schi nautic, jet ski, snorkeling sau banana boat. Daca sunteti un pasionat de pescuit, experimentati in Sri Lanka aventura pescuitului in mare adancime sau faceti o plimbare cu barca pe raul Bentota, bucurandu-va de vremea tropicala. Explorati si petreceti cateva momente in mlastinile izolate cu mangrove si aflati despre fauna si flora naturala ascunsa printre ele. Vizitati incubatoarele de broaste testoase si urmariti cum sunt eliberate dimineata devreme. Indiferent cum veti alege sa va petreceti zilele libere, va veti indragosti iremediabil de acest paradis tropical. Cina si cazare la Pandanus Beach Resort & Spa 4*superior sau similar Bentota.

Ziua 10. BENTOTA - COLOMBO
Mic dejun. Plecam spre Colombo – “Capitala comerciala” un excelent sfarsit pentru aventurile noastre din Sri Lanka. Este un oras fascinant care se mandreste cu o mostenire coloniala bogata si un amestec de rase, religii si culturi. Un oras al contrastelor de la hoteluri stralucitoare, blocuri de birouri elegante si centre comerciale de lux la frumoase cladiri din epoca coloniala cu gresie rosie. Piete de strada pline de viata pline de condimente parfumate, matasuri colorate, bumbac si fructe si legume proaspete. Descoperim mostenirea multietnica a lui Colombo, cu mancare locala grozava, biserici, moschei si temple care se aduna pe aceleasi strazi si exploram locuri emblematice precum faimosul Templu Budist de langa lac; Biserica Olandeza Wolvendhal; Templul Hindus; Gradinile Cinnamon - Beverly Hills din Sri Lanka dar si altele. Dupa amiaza, timp liber pentru shopping sau puteti incerca diferite forme de divertisment. Relaxati-va pe cea mai emblematica strada din Colombo, Park Street Mews, unde va puteti rasfata cu bucataria franceza autentica si vinuri fine sau satisfaceti-va poftele italiene si incercati o gelato delicioasa intr-o atmosfera de film romantic de epoca pe masura ce soarele apune si strada se lumineaza. Puteti incerca din varietatea de pub-uri cu muzica live, cluburi de noapte sau celebrele Casino-uri. Transfer la hotel. Cina si cazare la Pandanus Beach Resort & Spa 4*superior sau similar Bentota.

Ziua 11. COLOMBO – DUBAI – BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Fly Dubai cu destinatia Dubai via Maldive (stop tehnic). Decolare la ora 10:35 cu zborul FZ 1026 si sosire la Dubai la ora 15:55. Decolare cu zborul FZ 1795, destinatia Bucuresti, la ora 19:10. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 23:35.


Servicii incluse:
- Bilet de avion Bucuresti – Colombo - Bucuresti, via Dubai, compania Fly Dubai
- Taxele de aeroport, cu bagaj de mana de 8 kg + bagaj de cala 20 kg
- Transferuri aeroport – hotel – aeroport
- Transport cu autocar local modern, pe durata circuitului
- Taxa de viza si procesare
- 9 nopti cazare la hoteluri de 4* si 5* astfel:
2 nopti cazare in Dambulla la Aliya Resort and Spa 4*superior sau similar
1 noapte cazare in Kandy la hotel Mahaweli Reach 5* sau similar
1 noapte cazare in Ella la hotel Ella Flower Garden 4* sau similar
1 noapte cazare in Udawalawe la hotel Centuria 4* sau similar
3 nopti cazare in Bentota la Pandanus Beach Resort & Spa 4*superior sau similar
1 noapte cazare in Colombo la hotel Kingsbury 5* sau similar
- Mese incluse: DEMIPENSIUNE
- Tururi de oras: Kandy, Nuwara Eliya, Galle, Colombo,
- Tringhiul Cultural: Dambulla, Sigirya & Polonnaruwa
- Gradina de mirodenii, fabrica si plantatie de ceai
- Spectacol cultural in Kandy
- Vizita si Jeep Safari in Parcul National Udawalawe
- Biletele de intrare la obiectivele: Templul Pestera din Dambulla, Stanca leului din Sigiriya, orasul antic Polonnaruwa, Templul Relicva a lui Budha din Kandy, Gradina Botanica Regala
- Ghid local licentiat, vorbitor de limba engleza, pentru zilele de circuit
- Insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:
- Asigurare medicala cu protectie COVID (obligatorie), asigurare storno
-Taxele de oras, se achita individual la receptia hotelului
-Bilete de intrare la obiectivele turistice, bauturi, mese optionale (altele decat cele mentionate la servicii incluse)
-Excursiile optionale
-Bacsisuri recomandate pentru ghidul local si soferi: 50 eur/ pers Note: bacsisurile se achita numerar direct insotitorului de grup la sosire, bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

Transferuri gratuite din urmatoarele orase: SIBIU, FAGARAS, BRASOV, SINAIA, CAMPINA, PLOIESTI, TARGOVISTE, RM. VÂLCEA, PITESTI, CRAIOVA, BACAU, FOCSANI, RM. SARAT, BUZAU, GALATI, BRAILA, TULCEA, CONSTANTA, MEDGIDIA, SLATINA.

Conditii de plata: 30% la inscriere , 20% pana la 60 de zile inainte de plecare, diferenta cu 30 de zile inainte de plecare.

Disponibilitatea si tariful sejurului sunt valabile in momentul postarii ofertei; datorita dinamicitatii domeniului acestea se pot modifica de la un moment la altul, motiv pentru care va rugam sa verificati situatia momentana la agentie.

Oferta din categoria:


 
SRI LANKA - 9 nopti cazare 4*/5* cu demipensiune + bilet avion Bucuresti + taxe aeroport + transferuri + vizite, tururi, jeep safari, spectacol cultural - 11 zile / 2049 EURO
Plecare Pana la
02.Oct.2024 12.Oct.2024 Rezervare
07.Nov.2024 17.Nov.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 20.03.2024




# #