Circuit CIRCUITE 2024 TURCIA DE NORD Anatolia de Nord – Regatul Pontului Euxin – Ankara

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

CIRCUITE 2024 TURCIA DE NORD Anatolia de Nord – Regatul Pontului Euxin – Ankara / 9 zile

» Plecari: 10.Aug.2024, 22.Jun.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 1290 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu:
Bucuresti – Van – Muntele Ararat – Kars – Erzurum – Trabzon – Manastirea Sumela – Parcul National Altindere – Safranbolu – Trabzon – Tirebolu – Giresun – Ordu – Samsun – Amasya –
Hatussa – Ankara – Bucuresti


Ziua 1: BUCURESTI – ISTANBUL – VAN
Intalnire cu conducatorul de grup la ora 07:00 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul (decolare la ora 09:35). Sosire la ora locala 11:00 la Istanbul si imbarcare pe cursa interna TURKISH AIRLINES catre Van, cu decolare la ora 13:15. Sosire la ora locala 15:20 si transfer la Rönesans Life Hotel 4* (sau similar), pentru cazare si cina (in Van). Seara timp liber la dispozitie pentru vizite indivuale in centrul orasului.
Ziua 2: LACUL VAN – INSULA AKDAMAR – VAN – PALATUL ISHAK PASHA – MUNTELE ARARAT – KARS (440 KM)

Dupa micul dejun, vom face o plimbare cu vaporasul pe Van, cel mai sarat lac din Turcia, spre Insula Akdamar, unde vom vizita biserica armeneasca a Sfintei Cruci. Cladirea este renumita pentru decoratiunile si frescele sale si a fost ridicata in secolul al X-lea, pentru a folosi drept scaun episcopal al patriarhului armean. Langa biserica se aflau Palatul, o manastire, strazi, gradini si parcuri terasate de jur imprejur. Biletele pentru vapor se platesc optional, pret informativ: 30 euro/ persoana. Intoarcere in Van, pentru un popas la cetatea cu acelasi nume, de unde avem ocazia sa admiram si sa fotografiem panoramic intreaga zona. La pranz ne vom indrepta spre Kars, urmand renumitul drum al matasii, iar pe traseu vom opri langa Dogubeyazit, in apropierea granitei cu Iran, la Ishak Pasha, un palat atribuit “Perioadei Lalelelor”, cel de-al doilea ca marime construit in Turcia dupa Topkapi, de unde vom admira Muntele Ararat (5137m). Timp liber la dispozitie pentru masa de pranz (optional). Seara sosire in Kars, pentru cazare si cina la Hotel Katerina Sarayı 4* (sau similar).
Ziua 3: KARS – ANI – ERZURUM (290 KM)
Mic dejun. Dimineata vom vizita Kars, unde cladirile vechi din piatra cu culori pastelate dateaza in mare parte din secolul al XIX-lea si au influente rusesti, dar si kurde, azere, turcesti si nu in ultimul rand armene. Aceasta localitate a devenit cunoscuta abia in anul 2006, datorita romanului “Zapada” scris de Orhan Pamuk, laureatul Premiului Nobel pentru Literatura. Prima oprire va avea loc la Fethyie, o fosta biserica ortodoxa ruseasca din secolul al XIX-lea, inchinata Sfantului Alexander Nevsky si transformata ulterior in moschee. Urmeaza Biserica Sfintilor Apostoli, cunoscuta si drept “Catedrala din Kars”, o biserica armeneasca construita in secolul al X-lea, transformata in moschee cu 500 de ani mai tarziu, ulterior in biserica ortodoxa, in muzeu si din 1993 din nou in moschee. Timp liber la dispozitie pentru plimbari individuale. Plecare spre Ani, orasul fantoma, sau orasul celor 1001 de biserici de la granita cu Armenia. A fost capitala Armeniei si are o vechime de peste 1600 de ani. Rivaliza in anii sai de glorie cu Bagdadul si s-a aflat pe traseul rutelor comerciale dintre Asia si Europa (Drumul Matasii), numarand in secolul al XI-lea o populatie de peste 100.000 de locuitori si o bogatie impresionanta, datorita careia a atras de-a lungul anilor imparati bizantini, otomani, kurzi, rusi. Continuam traseul spre Erzurum trecand prin zona Sarikamish, zona renumita pentru sporturile de iarna din zilele noastre, dar si pentru bataliile purtate de Imperiul Otoman impotriva trupelor ruse. Dupa amiaza, sosire pentru cazare si cina la Zade Hotel 4* (sau similar).
Ziua 4: ERZURUM – BAYBURT – ALTINDERE – MANASTIREA PANAGIA SUMELA – TRABZON (340 KM)
Dupa micul dejun, timp de 2 ore vom face turul panoramic dar si pietonal al orasului Erzurum, putand admira: zidurile vechii cetati Teodosiene (Theodosiopolis), Cifte Minareli Medrese (scoala turnurilor gemene), un seminar teologic, ridicat in 1271 de Khudavand Khatun, fiica sultanului Seljuk Kayqubad si Yakutiye Medrese, seminarul teologic mongol, cu un minaret decorat cu faianta albastra si verde. Pornim spre Regatul Pontului Euxin, strabatand localitatea Bayburt, unde Marco Polo s-a oprit in timpul calatoriei sale spre regatul aremean si Muntele Sfant (Muntele Ararat). Traversam pasul Zigana la o altitudine de peste 1800 metri, pe noua sosea a Alpilor Pontici si odata ajunsi in parcul national Altindere, vom opri la Manastirea Panagia Soumela (Sfanta Maria de pe muntele Mela), pentru vizita panoramica. Manastirea a fost construita in timpul domniei Imparatului bizantin Teodosiu I de catre doi frati calugari greci din Atena, Barnabas si Sofronios si timp de peste 1500 de ani, aici a existat cel mai important centru religios crestin, dar si educational al locuitorilor din zona Pontului Euxin. Vizita la manastire se realizeaza cu transfer local (microbuz), care se achita optional la fata locului, aproximativ 5 euro/persoana. Seara cazare si cina in Trabzon la Anemon Trabzon Hotel 4* (sau similar).Ziua 5: TRABZON

Mic dejun. Tur de oras in Trabzon, orasul natal al renumitului sultan Suleyman Magnificul: Biserica Sfanta Sofia, Moscheea Gulbahar Hatun, Cetatea Trabzon si Conacul Ataturk. Turul se va incheia pe dealul Boztepe, de unde vom putea fotografia panoramic orasul si faleza Marii Negre. Dupa amiaza timp liber la dispozitie in Trabzon, sau optional va propunem o excursie la Caykara, Uzungol si Surmene. Vom pleca la ora 14:00 si prima oprire va fi la inceputul ascensiunii, in zona Caykara, la o fabrica de ceai unde vom putea descoperi traditia de secole a acestei bauturi nationale turcesti, cu origini din China. In continuare vizitam Uzungol (lacul lung), un paradis montan format pe albia raului Demirkapı, la o altitudine de 1090 m, unde vom descoperi probabil cele mai frumoase peisaje din zona Pontului Euxin, formate printr-o imbinare de vai, dealuri, munti si ape. Timp liber la dispozitie pentru plimbari individuale si masa de pranz (nu este inclusa). Recomandam servirea ceaiul pe malul lacului si ascensiunea pe dealurile invecinate, pentru fotografii panoramice. Pornim spre Trabzon, iar pe traseu vom face o scurta oprire in Surmene, o mica localitate la malul marii, oarecum neinsemnata, insa renumita inca din timpul imperiului Bizantin, pentru faimoasele sale cutite si sabii. Tarif informativ: 60 euro/ persoana, pentru un grup minim de 10 de persoane. Seara intoarcere in Trabzon pentru cazare si cina la acelasi hotel.
Ziua 6: FALEZA MARII NEGRE – TIREBOLU – GIRESUN – ORDU – SAMSUN – AMASYA (470 KM)
Dimineata dreveme, dupa micul dejun pornim pe faleza Marii Negre spre Samsun, strabatand pentru inceput Tirebolu, unde vom admira panoramic zidurile cetatii Tripoli. In continuare vom opri in Giresun, unde vom vizita o fosta biserica ortodoxa, transformata de catre municipalitate in muzeul orasului, iar la pranz ajungem in Ordu, orasul situat pe locul unei vechi colonii ioniene si descris de catre filozoful, istoricul și generalul atenian Xenofon, ca punct final al incredibilei sale aventuri militare in Imperiul Persan. Primul popas va avea loc pentru o plimbare cu telecabina pe „dealul gri”, la altitudinea de 498 de metri, de unde putem admira si fotografia intreaga regiune (biletele se achita la fata locului); cel de-al doilea popas va fi la peninsula Cap Iason, unde se afla Biserica Sf Nicolae. Conform mitologiei grecesti, Cap Iason este locul unde au debarcat argonautii lui Iason in cautarea Lanii de Aur. Seara sosire in Amasya pentru cina si cazare la Elit Otelhan 4* (sau similar).
Ziua 7: AMASYA – HATTUSA – ANKARA (325 KM)

Mic dejun. Amasya este un oras renumit in Turcia, capitala regatului Pontului, locul unde s-au nascut Strabon (Parintele Geografiei) si Sultanul Selim I, unde erau educati si pregatiti printii mostenitori ai Imperiului Otoman (sehzade), inainte de a deveni sultani. Tot in Amasya a fost redactata in 1919 si ulterior telegrafiata in toata tara „Circulara de la Amasya”, invitatia scrisa de catre Mustafa Kemal Ataturk, pentru inceperea Razboiul de Independenta. Tur panoramic, dar si pietonal in Amasya in cadrul caruia vom admira: turnul cu ceas, podul roman, mormintele regilor Pontului Euxin sapate in stanca, complexul de case traditionale din centrul vechi, adevarate opere de arta otomana, cetatea, spitalul de boli mintale Bimarhanesi, unde pacientii erau tratati cu muzica, aleea Printilor si nu in ultimul rand moscheea sultanului Baiazid al II-lea. Timp liber la dispozitie pe cont propriu in Amasya. La pranz pornim spre Hattusa, unde vom descoperi stravechii hititi, care se numara printre grupurile etnice descrise in Vechiul Testament, avand origine indo-europeana. Cu 4000 de ani in urma, acestia detineau un puternic imperiu. Vom vizita ruinele vechii capitale antice si in continuare ne vom deplasa la Yazilikaya, templul unde vom descoperi basoreliefuri unice in lume, necropola unde au fost inmormantati regii si reginele imperiului. Pornim spre Ankara, pentru cazare si cina la Double Comfort Hotel 4* (sau similar).
Ziua 8: ANKARA
Dupa micul dejun vom vizita in Ankara, al doilea oras ca marime al tarii, Mausoleul Anitkabir, unde sunt inmormantati Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul si primul presedinte al Republicii Turcia si cel de-al doilea presedinte al Turciei, Ismet Inonu. Continuam cu vizita pietonala in zona Castelului medieval din Ankara, o cetate antica, legata istoric de multe popoare si imperii care au trecut prin aceasta zona. Timp liber la dispozitie in centrul vechi. Continuam cu Muzeul Civilizatiilor Anatoliene, situat in cele doua bazare din epoca otomana de langa Castelul Ankara: Mahmut Pasa Bedesteni si Hanul Kursunlu. Ambele cladiri au fost abandonate in 1881, in urma unui incendiu si au fost reabilitate incepand cu 1938, in ultimul an de viata a lui Ataturk. Timp liber la dispozitie in centrul vechi al capitalei Turciei. Cazare si cina la Double Comfort Hotel 4* (sau similar).
Ziua 9: ANKARA – BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata, transfer la Aeroportul International Esenbogadin Ankara si imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul (decolare la ora 10:40). Sosire la ora locala 11:55 la Istanbul si imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu decolare la ora 13:45. Sosire la Bucuresti la ora 15:00.


Servicii incluse:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _
PRET/persoana: 1290 EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)

Pret a treia persoana in camera dubla (pat suplimentar): 1270 EURO
Pret copil 1-11.99 ani in camera dubla (pat suplimentar): 1270 EURO
Supliment camera single: 400 EURO
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Istanbul si retur cu compania TURKISH AIRLINES;
• transport cu avionul, cursa interna Istanbul – Van cu compania TURKISH AIRLINES;
• transport cu avionul, cursa interna Ankara – Istanbul cu compania TURKISH AIRLINES;
• 8 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri de 4* dupa cum urmeaza: 1 noapte in Van, 1 noapte in Kars, 1 noapte in Erzurum, 2 nopti in Trabzon, 1 noapte in Amasya, 2 in Ankara;
• transferuri aeroport – hotel – aeroport si transport cu autocarul pe tot parcursul calatoriei;
• tururi de oras pietonale si panoramice in Van, Kars, Ani, Erzurum, Bayburt, Altindere, Trabzon, Tirebolu, Giresun, Ordu, Samsun, Ankara;
• vizite conform programului;
• ghid local;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna august 2023. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
• asigurarea medicala de calatorie (recomandata);
• asigurarea storno cu extensie COVID (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana – se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale;
• intrarile la obiectivele turistice;
• biletele pentru transport local cu microbuz, funicular si vapor;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.


GRUP MINIM: 20 PERSOANE
Pentru un grup de 14-19 persoane, pretul se majoreaza cu 50 Euro/persoana
Pentru un grup de 10-14 persoane, pretul se majoreaza cu 70 Euro/persoana
Pentru un numar mai mic de 10 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 10 participanti pana cu 14 zile inainte de fiecare plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, organizatorul isi rezerva dreptul de a schimba compania de transport sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare. Suplimentul pentru grup minim, reprezinta diferenta de pret pentru serviciile din Turcia si se achita obligatoriu.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 09:35 Istanbul 11:00 durata zborului: 1h 25min
Istanbul 13:15 Van 15:20 durata zborului: 2h 5min
Ankara 10:40 Istanbul 11:55 durata zborului: 1h 15min
Istanbul 13:45 Bucuresti 15:00 durata zborului: 1h 15min

Oferta din categoria:


 
CIRCUITE 2024 TURCIA DE NORD Anatolia de Nord – Regatul Pontului Euxin – Ankara - 9 zile / 1290 EURO
Plecare Pana la
10.Aug.2024 18.Aug.2024 Rezervare
22.Jun.2024 30.Jun.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 25.09.2023
# #