Circuit TURCIA ANKARA – KONYA – CAPPADOCIA 18.05.2024

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

TURCIA ANKARA – KONYA – CAPPADOCIA 18.05.2024 / 7 zile

» Plecari: 22.Jun.2024, 18.May.2024

» Transport: cu Avion + autocar
» Durata: 7 zile
» Pret: de la 1240 EURO de persoana

» Categorie cazare 4/5*

» Traseu: Ankara - Konya - Aksaray - Nevsehir - Cappadocia - Keyseri


Descriere
Situri UNESCO vizitate: Gordion (inclus in 2023), muzeul in aer liber Goreme
Orase situate pe Drumul Matasii: Konya, Aksaray, Nevsehir, Kayseri
Gastronomia turca: Ankara tava, kokorec, bulgur pilavi, etli ekmek, comlek kebab, dondurma, haside
Experiente locale: seara cu dansuri ale dervisilor rotitori, seara turceasca, zbor cu balonul de aer cald in Cappadocia

Descriere program
Ziua 1 (Sambata 18.05.2024): Bucuresti – Istanbul – Ankara
Prezentare la Aeroportul Bucuresti Henri Coanda-Otopeni la ora 06:30 si intalnire cu insotitorul roman de grup. Imbarcare pe cursa Turkish Airlines TK1044 cu decolare la ora 09:35 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora locala 11:00. Dupa escala in Istanbul, imbarcare pe cursa TK2154 cu decolare la ora 14:00. Aterizare la Ankara la ora 15:10. Intalnire cu ghidul local care ne va face o prima prezentare a orasului. Ankara a fost cucerita de Alexandru cel Mare in anul 333 I.Hr., fiind ulterior incorporata in Imperiul Roman de catre Imparatul Augustus in anul 25 I.Hr., astfel devenind un oras important de granita al imperiului. In 1919, Mustafa Kemal Ataturk si-a stabilit cartierul general la Ankara pentru a-l transforma in centrul rezistentei impotriva sultanului otoman si a fortelor grecesti dupa Primul Razboi Mondial. Orasul a fost declarat capitala Turciei in 1923. In prezent, Ankara este al doilea oras ca marime al tarii si gazduieste birouri guvernamentale, organizatii internationale si multe ambasade, institutii si companii straine. Cazare la Hotel Anemon 4* sau similar.
Mese: cina
Ziua 2 (Duminica 19.05.2024): Ankara
Mic dejun. Vom explora Ankara, fiind martorii trecutului sau roman, selgiucid si otoman. Vom incepe turul panoramic cu Citadela (castelul medieval), fara indoiala, cel mai turistic obiectiv al capitalei Turciei. Zidurile vechi ale castelului, aleile pietruite, micile studiouri de arta, muzicienii ambulanti, cafenelele elegante si magazinele care vand o gama larga de marfuri sunt atractiile pe care le ofera. Desi nu exista dovezi concrete despre cand a fost construit initial, unii arheologi considera ca hititii, care aveau o garnizoana militara in Ankara, au construit castelul. In ultimele secole, cetatea a fost locuita pe rand de romani, bizantini si turci selgiucizi si a fost folosita in principal in scopuri de aparare. Dealul pe care este situat ofera privelisti uluitoare ale orasului. Vom continua cu Muzeul Civilizatiilor Anatoliene, care se mandreste cu o gama larga de exponate ce prezinta istoria umanitatii din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre. Datorita colectiei sale impresionante, muzeul a primit prestigiosul titlu de „Muzeul European al Anului” in 1997. Vom continua cu Mausoleul Anitkabir, construit pentru a-l onora pe Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul si liderul Republicii Turce, ideea construirii acestui monument fiind initiata de poporul turc, care a dorit sa-i aduca un omagiu marelui sau conducator. Vom incheia turul cu vizita la Biblioteca Nationala, recent inaugurata, parte a Complexul Prezidential. Deși biblioteca este in prezent cea mai mare biblioteca din Turcia, ea isi propune sa devina si una dintre bibliotecile de top din lume prin serviciile si colectia sa. Cazare la Hotel Anemon 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina
Ziua 3 (Luni 20.05.2024): Ankara – Konya
Mic dejun. Dimineata vom face o vizita la Gordion, sit arheologic care a fost inclus recent pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, punct de intersectie crucial intre estul si vestul Turciei. Orasul antic Gordion este o marturie remarcabila si totodata o bogata tapiterie a civilizatiilor care si-au lasat amprenta in tinuturile anatoliene, fiind asociat direct cu legenda Nodului Gordian, conform careia nodul va fi dezlegat doar de viitorul cuceritor al Asiei. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Konya, centru comercial aflat pe Drumul Matasii, care a fost in sec. XIII capitala imperiului musulman Selgiucid. Vom vizita Muzeul Mevlana, unul dintre cele mai mari muzee din Turcia, Mevlana insemnand “stapanul nostru”, aici aflandu-se mormantul poetului islamic Rumi Mevlana, personalitate cu o puternica influenta asupra locuitorilor din zona. In interiorul muzeului se afla o colectie impresionanta de covoare pentru rugaciune, numeroase turbane, inscriptii si picturi, copii ale Coranului, cartile de poezie ale lui Mevlana, scene reprezentative ale educatiei date de acesta dervisilor rotitori (cunoscuti pentru piruetele gratioase). Cazare la Hotel Anemon 5* sau similar.
Mese: mic dejun si cina
Ziua 4 (Marti 21.05.2024): Konya – Aksaray – Nevsehir/Cappadocia
Mic dejun. Ne vom deplasa pe vechiul Drum al Matasii, prin Marele Sultan Han, unul dintre cele mai bine conservate caravanseraiuri selgiucide din sec. XIII. In continuarea zilei vom face o oprire in Aksaray, unde vom face un tur panoramic al orasului in care vom admira Ulu Camii – Marea Moschee (sec. XV), Moscheea Minaretului Rosu, situata in centrul orasului, apartinand perioadei selgiucide. Este cunoscut sub numele de „Minaretul Rosu” deoarece este construit din caramida si sub numele de „Minaretul Curbat“ prin asemanarea sa cu turnul inclinat din Pisa. Vom vizita in continuare Muzeul Aksaray, care gazduieste artefacte arheologice apartinand epocii neolitice, epocii bronzului, pana la epoca elenistica, romana si perioada selgiucida. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Cappadocia unde peisajul zonei uimeste la tot pasul, formele de relief bizare fiind rezultatul erodarii pietrei formate de eruptia unui vulcan in timpurile stravechi. Cazare la Hotel Altinoz 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina
Ziua 5 (Miercuri 22.05.2024): Cappadocia
Mic dejun. Dimineata vom vizita muzeul in aer liber Goreme, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind un complex monahal format din biserici sapate in piatra si capele acoperite cu fresce, una dintre principalele atractii turistice din Turcia. Conform traditiei si numelui locului, acum doua milenii, crestinii au fugit din sud pentru a se ascunde de persecutia romanilor, de aceea bisericile crestine din Goreme sunt printre cele mai vechi din lume. Vom continua cu Valea Porumbeilor si vom ajunge in Uchisar, situat la cel mai inalt punct din Cappadocia, oferind o panorama magnifica a zonei inconjuratoare, cu Muntele Erciyes in departare. Urmeaza incursiunea pe Valea Pasabag, cunoscuta odata ca „Valea Calugarilor” frumusetea acestei vai fiind promovata in intreaga lume, imaginile sale adesea folosite in reclamele turistice ale Turciei. In continuarea zilei vom face o incursiune in Valea Rosie, cea mai frumoasa minune naturala a Cappadociei. Formatiunile suprareale de stanca, in culorile roz-rosu si bisericile antice rupestre fac din Valea Rosie o destinatie de top in Cappadocia. Cazare la Hotel Altinoz 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina
Optional, seara puteti participa la un spectacol cu dansuri ale dervisilor rotitori.
Ziua 6 (Joi 23.05.2024): Cappadocia
Mic dejun. Vom continua sa exploram Cappadocia si vom vizita Orasul subteran Kaymakli, cel mai mare dintre cele 36 de orase subterane din Cappadocia. Aceste cetati-pesteri troglodite au fost excavate inca din vremea hititilor si s-au extins de-a lungul secolelor pe masura ce diferite armate au invadat Anatolia Centrala. Scopul asezarilor subterane a fost de a proteja oamenii de atacurile din exterior, permitand in acelasi timp miilor de locuitori sa-si traiasca viata în deplina intimitate. Pesterile au oferit crestinilor refugiu de teroarea mongolilor in timpul atacurilor lui Timur Lenk din sec. XIV. In plus, au facut posibil ca oamenii sa se protejeze de persecutia din timpul Imperiului Otoman chiar si in sec. XX. Orasul subteran Kaymakli are pasaje joase, inguste si in panta, fiind format din 8 etaje sub pamant, doar 4 dintre ele, organizate in jurul puturilor de ventilatie, sunt in prezent deschise publicului. In continuarea zilei vom vizita Avanos, orasel pitoresc cu strazi pietruite si privelisti frumoase catre Raul Kizilirmak, cunoscut din timpurile hititilor pentru productia si comercializarea obiectelor ceramice. Vom incheia ziua cu incursiunea pe Valea Ihlara. Intregul canion este acoperit cu locuinte subterane taiate in stanca si biserici din perioada bizantina. Cazare la Hotel Antinoz 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina
Optional, puteti participa la o seara turceasca cu cina inclusa.
Ziua 7 (Vineri 24.05.2024): Cappadocia/Nevsehir – Kayseri – Istanbul – Bucuresti
Dimineata devreme optional zbor cu balonul de aer cald. Mic dejun. In continuarea zilei timp liber la dispozitie pentru activitati individuale si ultimele cumparaturi. Dupa-amiaza, transfer privat la aeroportul din Kayseri pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK2013 cu decolare la ora locala 15:05 spre Istanbul. Sosire la Istanbul la ora 16:40. Dupa escala la Istanbul, imbarcare la cursa TK1045 cu decolare spre Bucuresti la ora 19:00. Aterizare la Otopeni-Henri Coanda la ora locala 20:20.
Mese: mic dejun. CK


Servicii incluse:
Servicii incluse
2 nopti cazare la Hotel Anemon 4* sau similar in Ankara
1 noapte cazare la Hotel Anemon 5* sau similar in Konya
3 nopti cazare la Hotel Altinoz 4* sau similar in Nevsehir/Cappadocia
mese: 6 mic dejunuri si 6 cine
transport autocar cu A/C adaptat la nr. de turisti
zbor compania Turkish Airlines (bagaj de cala de max. 23 kg; bagaj de mana de max 8 kg)
taxele de aeroport si securitate
tur de oras in Ankara
vizita situl Gordion
tur de oras in Konya
tur de oras in Aksaray
vizita orasul subteran Kaymakli
vizita muzeul in aer liber Goreme
incursiune pe Valea Rosie
incursiune pe Valea Ihlara
insotitor roman de grup pe toata durata programului
ghid local pe toata durata programului
taxele de intrare la obiectivele mentionate in programul turistic
transfer privat cu autocarul aeroport – hotel – aeroport

Dus TK 1044 18-05-2024 Bucuresti Otopeni 09:35 Istanbul Ataturk 11:00 01:25
Dus TK 2154 18-05-2024 Istanbul Ataturk 14:00 Ankara Esenboga 15:10 01:10
Intors TK 2013 24-05-2024 Kayseri Erkilet 15:05 Istanbul Ataturk 16:40 01:35
Intors TK 1045 24-05-2024 Istanbul Ataturk 19:00 Bucuresti Otopeni 20:20 01:20

Pretul nu include
mesele si bauturile care nu sunt mentionate ca fiind incluse
taxele de oras (acolo unde se aplica)
bacsisuri pentru ghidul local si soferi se achita direct insotitorului roman de grup la destinatie (total 35 euro/persoana)
excursiile optionale care se pot realiza cu un nr minim de 15 participanti:
Seara cu dansuri ale dervisilor rotitori in Cappadocia: 30 euro/pers.
Seara turceasca cu cina inclusa in Cappadocia: 60 euro/pers.
Zbor cu balonul de aer cald in Cappadocia: de la 240 euro/pers.
alte servicii decat cele mentionate in programul excursiei
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers.

Oferta din categoria:


 
TURCIA ANKARA – KONYA – CAPPADOCIA 18.05.2024 - 7 zile / 1240 EURO
Plecare Pana la
22.Jun.2024 28.Jun.2024 Rezervare
18.May.2024 24.May.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 22.11.2023




# #