Circuit UZBEKISTAN – Calator pe Drumul Matasii

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

UZBEKISTAN – Calator pe Drumul Matasii / 9 zile

» Plecari: 19.Sep.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 9 zile
» Pret: de la 1890 EURO de persoana

» Categorie cazare 2/3*

» Traseu: Tashkent – Samarkand – Bukhara – Khiva – Urgench


Orase situate pe Drumul Matasii: Samarkand, Bukhara, Khiva
Obiective UNESCO vizitate: fortareata Ichan-Kala in Khiva, centrul istoric al orasului Bukhara, orasul Samarkand – Rascruce de Culturi

Gastronomia uzbeka: plov, non/lepeshka (painea locala) si galuste cu dovleac

Experiente locale: vizita la statiile de metrou din Tashkent, calatoria cu trenul de mare viteza Afrosiyab, program folcloric in Khiva, spectacol de lumini si culoare in Piata Registan, degustare de vinuri in Samarkand
Descriere program

Ziua 1 (Joi 19.09.2024): Bucuresti – Istanbul
Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Bucuresti-Otopeni la ora 18:40 si intalnire cu insotitorul roman de grup. Imbarcare pe cursa Turkish Airlines TK1046 cu decolare la ora 21:40 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora locala 23:10.

Ziua 2 (Vineri 20.09.2024): Istanbul - Tashkent
Dupa escala in Istanbul, imbarcare pe cursa TK368 cu decolare la ora 00:55. Aterizare la Tashkent la ora locala 07:20. Intalnire cu ghidul local si transfer privat la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar, pentru formalitatile de check-in si mic dejun. In continuarea zilei vom explora orasul Tashkent si vom incepe cu partea veche a orasului, cu Complexul Khast Imam, centrul sau spiritual care cuprinde moschei, mausolee si alte structuri arhitecturale vechi. In continuare vom vedea Medrasa Kukeldash (exterior), bazarul Chorsu, Muzeul de Arte Aplicate care gazduieste exponate nepretuite de arta aplicata create de maestri din sec. XIX pana in prezent. Ne vom plimba cu metroul din Tashkent, unde fiecare statie are propriile sale caracteristici arhitecturale unice: marmura, granit, sticla, ceramica, alabastru si alte decoratiuni. Vom continua turul panoramic cu Piata Independentei, Piata Amir Temur, Piata Teatrului Alisher Navoi. Cazare la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina

Ziua 3 (Sambata 21.09.2024): Tashkent - Samarkand
Mic dejun. Transfer privat la gara pentru imbarcarea in trenul de mare viteza “Afrosiyab” spre Samarkand. Conform legendei Timur Lenk a ales Samarkand drept capitala a imperiului sau deoarece “orasul are cel mai curat aer si pamant sanatos”. Cei mai mari poeti si filozofi ai lumii au dat orasului diverse nume – Gradina Sufletului, Perla Rasaritului si Oglinda Lumii. Cu toate acestea, ei nu au putut sa descrie frumusetea si bogatia acestui oras. Mostenirea culturala din Samarkand este mare, timp de multe secole orasul fiind un centru cheie al marelui Drum al Matasii. In contrast cu muzeele in aer liber Bukhara si Khiva, cladirile istorice din Samarkand sunt raspandite in tot orasul. Vom porni in turul de oras care va include Mausoleul Gur Emir, construit in 1403, locul de veci al temutului Timur Lenk, Observatorul Ulugh Bek, construit in 1429 de Ulugh Bek, conducator timurid si celebru astronom, nepotul lui Timur Lenk si Afrosiyab, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Asia Centrala, ruinele datand din sec. VIII I.Hr. In Afrosiyab s-au gasit palate frumos decorate cu sculpturi, dar si case ale nobilimii, moschei si medrase, bai, strazi pietruite din epoca samanida. Cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina
Optional: Experimentati degustarea de vinuri la renumita Crama Khovrenko. Samarkand a fost renumit pentru vinul sau inca din cele mai vechi timpuri, Dmitri Filatov revolutionand productia comerciala de vin din zona in sec. XIX. Gustati cateva dintre vinurile aflate in pivnitele cramei si apreciati istoria bogata a vinificatiei din regiune.

Ziua 4 (Duminica 22.09.2024): Samarkand
Mic dejun. Vom continua turul de oras cu Piata Registan, unul dintre modelele remarcabile de arta de dezvoltare urbana din Asia Centrala. Numele pietei - „Registan” inseamna „loc nisipos”. In timpul domniei lui Timur (1370-1405) Registanul a fost principala zona comerciala. Apoi, in timpul domniei lui Ulugh Bek a dobandit un caracter oficial. Registanul este inconjurat de trei medrase (scoli) construite in perioada dintre sec. XV–XVII: Medrasa Ulughbek (1417-1420), Medrasa Sher-Dor (1619-1636) si Medrasa Tillya-Kori ( 1647-1660). In prezent cele trei medrase nu mai functioneaza ca institutii de invatamant. Vom vizita Moscheea Bibi-Khanym, numele sau insemnand „sfanta doamna” si, conform legendei, este asociat cu prima sotie a lui Timur Lenk, Sarai Mulk Khanum, confidenta si sfatuitoare a sa chiar si in chestiuni politice. Vom continua turul si vom vedea unul dintre cele mai pitoresti monumente ale istoriei antice – ansamblul memorial Necropola Shakhi Zinda, numele provenind din persana si inseamna „regele viu”. In prezent Shakhi-Zinda este un centru de pelerinaj, legenda spune ca aici se afla mormantul lui Kusam ibn Abbas, varul profetului Mahomed, dar locul este remarcabil si pentru arhitectura sa. Daca timpul permite ne vom plimba prin bazarul local. Seara, optional, vom putea admira spectacolul de lumini si culori din Piata Registan. Cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar.
Mese: mic dejun si cina

Ziua 5 (Luni 23.09.2024): Samarkand – Bukhara
Mic dejun. Transfer privat la gara pentru imbarcarea in trenul de mare viteza “Afrosiyab” spre Bukhara. Centrul istoric din Bukhara, oras situat pe Drumul Matasii, vechi de peste 2000 de ani, este unul dintre cele mai bune exemple de orase islamice bine conservate din Asia Centrala din sec. X-XVII, orasul antic persan a servit ca centru major al culturii islamice timp de multe secole. Bukhara a fost multa vreme un important centru economic si cultural in Asia Centrala. Dupa sosire vom incepe explorarea orasului cu Fortareata Ark, resedinta emirilor din Bukhara, Moscheea Bolo Khauz (sec. XVIII), Chashma-Ayub, cladire istorica de cult, denumita dupa Ayyub, cunoscut in Vechiul Testament sub numele de Iov. Conform legendei izvorul aflat aici are puteri vindecatoare. In continuarea zilei vom vedea Mausoleul Samanid, impresionant prin eleganta sa sobra si un bun exemplu de arhitectura din sec. X din intreaga lume musulmana si Medrasa Chor Minor. In incheierea zilei ne vom deplasa inafara orasului pentru a vizita Sitorai Mokhi Khosa, resedinta de vara a ultimilor emiri din Bukhara. Cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar.
Mese: mic dejun si cina

Ziua 6 (Marti 24.09.2024): Bukhara
Mic dejun. Vom continua explorarea orasului Bukhara cu Ansamblul Arhitectural Lyab-i Khauz (sec. XVI-XVII), probabil cea mai populara atractie turistica din Bukhara, datorita maretiei sale, fiind delimitat de Medrasa Nodir Divan-Begi, Medrasa Khonako si Medrasa Kukeldas. Vom vizita un atelier de marionete si vom continua cu bazarul local si domurile sale (Toki Saraffon, Toki-Telpak, Toki Zargaron), Medrasa Ulughbek, Medrasa Abdulaziz Khan si Ansamblul Poi-Kalyan (Marele Minaret din sec. XII), simbolul orasului. In timpul vizitelor vom face o pauza pentru a savura un ceai local. In continuarea zilei timp liber pentru a explora individual orasul si cumparaturi. Cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar.
Mese: mic dejun si cina

Ziua 7 (Miercuri 25.09.2024): Bukhara – Khiva
Mic dejun. Ne vom deplasa spre Khiva strabatand Desertul Kyzylkum. Khiva, loc prin care treceau odata caravanele marelui Drum al Matasii, este un oras muzeu care impresioneaza prin linistea sa. Nu e de mirare ca este considerata perla Uzbekistanului situata in desert. Odata ajunsi in Khiva, ne vom regasi intr-un adevarat oras medieval. Strazile pietruite, moscheile si zidurile maiestuoase ale cetatii il vor impresiona chiar si pe cel mai pretentios turist. Intregul oras vechi este inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar.
Mese: mic dejun si cina cu muzica folclorica si dansuri traditionale

Ziua 8 (Joi 26.09.2024): Khiva
Mic dejun. Vom incepe explorarea orasului Khiva cu muzeul in aer liber Ichan Kala, complex architectural fortificat ce cuprinde moschei, medrase, minarete si mausolee. In turul de oras vom vedea Palatul Tash-Khauli, numele sau insemnand „casa de piatra”, avand cele mai somptuoase decoratiuni interioare din Khiva, Moscheea Djuma, Mausoleul Pakhlavan Mahmud, Minaretul Kalta Minor. Vom vizita un centru de de artizanat de sculpturi in lemn, iar in incheierea turului vom face o oprire la Ak - Sheikh Bobo, de unde se poate admira frumoasa panorama a orasului. Cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar.
Mese: mic dejun si cina

Ziua 9 (Vineri 27.09.2024) Khiva – Urgench – Istanbul – Bucuresti
Transfer privat la aeroportul din Urgench pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK263 cu decolare la ora 08:20 spre Istanbul. Sosire la Istanbul la ora locala 10:35. Dupa escala la Istanbul, imbarcare la cursa TK1039 cu decolare spre Bucuresti la ora 13:45. Aterizare la Otopeni -Henri Coanda la ora locala 15:00.
Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 15 PERSOANE. Pentru un grup de 10-14 persoane se percepe un supliment de 190 euro/persoana. Pentru un grup mai mic de 10 persoane, excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
ATENTIE! Persoanele cu nevoi speciale (femei insarcinate, minori neinsotiti, etc) si dizabilitati trebuie sa anunte situatia in cauza, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervare si in contractul de prestari servicii.
Descriere cazare

Tashkent – Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar (scor Booking 8.7) https://mirluxeplaza.uz/
Samarkand – Hotel Orient Star 4* sau similar (scor Booking 8.8) https://orientstarhotel.uz/
Bukhara – Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar (scor Booking 8.9) https://www.booking.com/hotel/uz/orient-star-varaxsha.ro.html
Khiva – Hotel Asia Khiva 3* sau similar (scor Booking 9.2) https://www.booking.com/hotel/uz/asia-samarkand.ro.html
Informatii utile calatoriilor in Uzbekistan

Viza: nu este necesara viza pentru o sedere de max. 30 de zile
Limba oficiala: uzbeka;
Ora locala: +2h/+3h fata de Romania
Moneda oficiala: som uzbek (curs oficial 1 EUR = 12,3 UZS; 1 USD = 12,96 UZS); in hoteluri si anumite magazine se poate folosi cardul de credit, dar predomina platile in numerar; se poate achita in anumite locuri direct in EUR sau USD; va recomandam sa aveti pentru plati/schimb valutar bancnote de EUR/USD in stare buna
Vestimentatie: in functie de perioada calatoriei se recomanda a avea in calatorie haine adecvate, respectiv haine subtiri din fibre naturale in zilele calduroase de vara si haine groase in timpul iernii; este recomandata tinuta decenta, regula impusa la vizitarea lacasurilor de cult; in bagaj se recomanda a avea o esarfa, sapca sau palarie pentru protectie impotriva soarelui, precum si ochelari de soare; in anumite lacasuri de cult accesul se face fara incaltaminte
Ambasada Romaniei in Uzbekistan:
Adresa: Str. Zanjirbog nr. 44 A, Tashkent
Telefon informatii consulare pentru cetateni romani : +998 71 2526888; +998 78 1205953
Telefon de urgenta: (+998-93) 399 99 06


Servicii incluse:
UZBEKISTAN – Calator pe Drumul Matasii! pachet 9 zile plecare din Bucuresti zbor Turkish Airlines - 19.09.2024

Servicii incluse:

1 noapte cazare + 1 early check-in la Hotel Mir Luxe Plaza 4* sau similar in Tashkent

2 nopti cazare la Hotel Orient Star 4* sau similar in Samarkand

2 nopti cazare la Hotel Orient Star Varaxsha 3* sau similar in Bukhara

2 nopti cazare la Hotel Asia Khiva 3* sau similar in Khiva

mese: 7 mic dejunuri si 7 cine (din care 1 cina cu program folcloric)

transport autocar cu A/C adaptat la nr. de turisti

transport cu trenul de mare viteza “Afrosiyab” pe rutele Tashkent – Samarkand si Samarkand - Bukhara

zbor cu compania Turkish Airlines (bagaj de cala de max. 40 kg - 2 piese a cate max. 23 kg; bagaj de mana de max. 8 kg)

taxele de aeroport si securitate

tur de oras in Tashkent

tur de oras in Samarkand

tur de oras in Bukhara

tur de oras in Khiva

taxe turistice

taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in programul turisticinsotitor roman de grup pe toata durata programului

ghid national local pe toata durata programului

transfer privat cu autocarul aeroport - hotel – aeroport si hotel – gara – hotel


Pretul nu include:

mesele si bauturile care nu sunt mentionate ca fiind incluse

taxele de oras (acolo unde se aplica)

bacsisuri pentru ghidul local si soferi se achita direct insotitorului roman de grup la destinatie (total 40 euro/persoana)

excursiile optionale care se pot realiza cu un nr minim de 10 participanti:

Degustare de vinuri in Samarkand: 40 usd/persoana

alte servicii decat cele mentionate in programul excursiei

Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 25 eur/ pers.
Detalii zbor
Zbor Nr. zbor Data Decolare Ora Aterizare Ora Durata zbor
Dus TK 1046 19-09-2024 Bucuresti Otopeni 21:40 Istanbul Ataturk 23:10 01:30
Dus TK 368 20-09-2024 Istanbul Ataturk 00:55 Tashkent 07:20 04:25
Intors TK 263 27-09-2024 Urgench 08:20 Istanbul Ataturk 10:35 04:15
Intors TK 1039 27-09-2024 Istanbul Ataturk 13:45 Bucuresti Otopeni 15:00 01:15


Oferta valabila pana la data de 31.03.2024

Oferta din categoria:


 
UZBEKISTAN – Calator pe Drumul Matasii - 9 zile / 1890 EURO
Plecare Pana la
19.Sep.2024 27.Sep.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 29.03.2024
# #