Circuit PELERINAJ 1 ZI 7 MANASTIRI IN JURUL BUCURESTIULUI

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

PELERINAJ 1 ZI 7 MANASTIRI IN JURUL BUCURESTIULUI / 1 zile

» Plecari: 21.Jul.2024, 26.May.2024, 03.Mar.2024, 28.Jan.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 1 zile
» Pret: de la 139 RON de persoana

» Categorie cazare *

» Traseu: Ciorogarla-Comana-Pasarea


Program: Plecare ora 07:30 din Bucuresti (Piata Constitutiei,in fata Casei Poporului,parcarea mare),pe ruta: Bucuresti-Ciorogarla-Comana-Pasarea-Bucuresti. Ne vom inchina la:
Manastirea Samurcasesti denumita si Manastirea Ciorogarla este inscrisa in Lista Monumentelor Istorice. Biserica manastirii este un exemplu de arhitectura religioasa de la inceputul secolului al - XIX - lea. Lacasul are trei hramuri: Sfanta Treime, Adormirea Maicii Domnului si Cuvioasa Parascheva.
Biserica Draganescu - interiorul bisericii este pictat in totalitate de catre parintele Arsenie Boca, caruia regimul comunist i-a interzis sa mai slujeasca. Pictura cuprinde scene din Noul Testament, dar si scene moralizatoare prin care duhovnicul transmite mesaje privitorilor.
Biserica Letca Noua, declarata monument istoric, adaposteste Icoana Maicii Domnului care a plans. Despre aceasta icoana se spune ca are puteri tamaduitoare asupra celor care cred in ea.
Manastirea Delta Neajlovului poarta hramurile Nasterea Maicii Domnului (biserica mare), Inaltarea Domnului (biserica din lemn) si Sfintii Arhangheli (paraclisul) si a functionat initial ca schit ce apartinea de Manastirea Comana, primind statut de manastire in anul 2005.
Manastirea Comana - monumentul istoric din comuna cu acelasi nume, se afla situata deasupra lacurilor din judetul Giurgiu, fiind ridicata pe panta ce urca de la apa Calnistei spre padure si poarta hramul Sf. Nicolae. Manastirea a fost prima data ctitorita de Vlad Tepes in 1461. Avand in vedere ca la acea vreme multe biserici se construiau inca din lemn, nu a trecut mult ca aceasta sa fie ruinata, astfel ca actuala manastire a fost recladita in 1588 de catre Radu Serban, domnitor al Tarii Romanesti, care avea proprietati in zona, fiind de origine din Mironesti. Pe vremea lui Vlad Tepes, locul pe care este ridicata manastirea era o insula, iar accesul se facea cu ajutorului unui pod de lemn, fiind tinuturi mlastinoase. Tocmai datorita acestor terenuri putem admira astazi Delta Neajlovului.
Manastirea Cernica este cel mai mare asezamant monahal de cultura, spiritualitate si arta religioasa din Tara Romaneasca, fiind totodata locul unde au trait Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfantul Cuvios Gheorghe de la Cernica si Sfantul Cuvios Irodion de la Lainici. Construita pe doua ostroave, manastirea este inclusa in Lista monumentelor istorice din Romania si a fost ctitorita in anul 1608, de catre Cernica Stirbei si sotia lui, Chiajna. Constructia a fost amplasata pe locul unde, acum 5.000 de ani, locuiau triburi neolitice.
Manastirea Pasarea este declarata monument istoric si de arta. Aceasta este situata in apropierea padurii Pustnicul si a fost ridicata in secolul al XIX-lea la initiativa staretului Manastirii Cernica de la acea vreme, Arhimandritul Timotei. De numele pe care il are manastirea sunt legate mai multe legende, dintre toate, cea mai plauzibila este aceea conform careia numele manastirii se trage de la stolurile de pasari ce vietuiau in padurea alaturata. Manastirea poarta hramul Sfanta Treime pentru biserica mare si Adormirea Maicii Domnului pentru biserica din cimitir. Acest minunat lacas de cult se poate lauda cu o bogata colectie de arta veche bisericeasca: icoane, ceramica, broderii.
Plecare catre Bucuresti,sosire in jurul ore 21:00 in functie de trafic. CS


Servicii incluse:
Pretul include:
- transport autocar clasificat;
- ghid de turism atestat.


Pretul nu include:
- taxa de vizitarea obiectivelor turistice;
- ghizii locali;
- cheltuieli personale;
- alte taxe de vizitare care nu sunt prevazute la rubrica pretul include;
- asigurare medicala si storno (optional);
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1, 75 lei / pers / loc rand 2, 50 lei / pers / loc rand 3), taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz).

Oferta din categoria:


 
PELERINAJ 1 ZI 7 MANASTIRI IN JURUL BUCURESTIULUI - 1 zile / 139 RON
Plecare Pana la
21.Jul.2024 21.Jul.2024 Rezervare
26.May.2024 26.May.2024 Rezervare
03.Mar.2024 03.Mar.2024 Rezervare
28.Jan.2024 28.Jan.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Fara masa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 13.01.2024




# #