Circuit PELERINAJ 1 ZI LA MANASTIRI CU HAR DIN PRAHOVA

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

PELERINAJ 1 ZI LA MANASTIRI CU HAR DIN PRAHOVA / 1 zile

» Plecari: 06.Oct.2024, 23.Jun.2024, 18.Feb.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 1 zile
» Pret: de la 165 RON de persoana

» Categorie cazare *

» Traseu: Ceptura - Jercaia - Malaiesti


Plecare ora 07:30 din Bucuresti (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare), pe ruta: BUCURESTI - CEPTURA DE JOS - BREBU, retur pe PLOIESTI.


Manastirea Ceptura are hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena si este situata in Comuna Ceptura din Judetul Prahova. Intr-o vatra cu urme de locuire neolitice, traco-dacice si ale unor vremuri tumultuoase, Schitul Ceptura a fost ridicat in prima jumatate a secolului al XIX-lea de calugarii de la Caldarusani. Odata cu Decretul 410/1959, calugarii au fost izgoniti de aici. A ramas doar parintele Iezechiel, ca paznic si ingrijitor, care isi ducea existenta din pomana credinciosilor. Dupa trecerea lui la Domnul, biserica schitului a fost neglijata dar s-a reinfiintat in 2009.
Manastirea Jercalai, cu bisericuta lui de lemn in forma de corabie si cu turla ei zvelta, se afla in Comuna Jercalai. S-a impus in randul locasurilor de cult ortodoxe datorita bisericutei de lemn care se remarca atat prin armonia desavarsita a proportiilor, cat si mai ales prin frumusetea picturii interioare de mare valoare artistica. Aici se afla Icoana Maicii Domnului adusa de la Sfantul Mormant, facatoare de minuni.
Biserica Manastirii Varbila a fost ridicata intre anii 1510-1532, in satul Varbila la 20 km de Ploiesti, avand hramul Adormirea Maicii Domnului, iar numeroasele evenimente tulburi ale primei jumatati a veacului al XVI-lea au dat nastere unor legende locale despre lupte cu turcii. La 1600 se pare ca in biserica ar fi poposit si Mihai Viteazul, venire prilejuita de infruntarea de la Bucov, cu polonezii condusi de Jan Zamoisky.
Ansamblul Manastirii Apostolache, monument de arhitectura, este atestat la mijlocul secolului al XVII-lea. Acest ansamblu a fost realizat in vremea domnitorului Matei Basarab, incepand cu mijlocul secolului al XVII-lea, si finalizat in a doua jumatate a acestui secol, in centrul localitatii omonime. In cadrul manastirii este amenajat un muzeu taranesc. Manastirea are hramul Adormirea Maicii Domnului.
Manastirea Sfantul Antonie cel Mare situata in satul Malaesti de Jos si a fost ridicata intr-o zona cu veche traditie monastica, in care, acum peste doua secole, exista un schit de calugari, avand hramul Sf Antonie cel Mare.
Manastirea Brebu, inchinata Sfintilor Arhangheli Mihail, Gavriil, Azrael si Rafail, a fost zidita de domnitorul Matei Basarab in satul Brebu avand hramul Acoperamantul Maicii Domnului.
Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 21:00 in functie de trafic. CS


Servicii incluse:
Pretul include: - transport cu autocar clasificat;
- ghid de turism atestat.

Pretul nu include:
- taxa de vizitarea obiectivelor turistice;
- ghizii locali;
- cheltuieli personale;
- alte taxe de vizitare care nu sunt prevazute la rubrica pretul include;
- asigurare medicala si storno;
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1, 75 lei / pers / loc rand 2, 50 lei / pers / loc rand 3);
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz).

Oferta din categoria:


 
PELERINAJ 1 ZI LA MANASTIRI CU HAR DIN PRAHOVA - 1 zile / 165 RON
Plecare Pana la
06.Oct.2024 06.Oct.2024 Rezervare
23.Jun.2024 23.Jun.2024 Rezervare
18.Feb.2024 18.Feb.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in RON / persoana / cu Fara masa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 17.01.2024




# #