Circuit 01.05 Circuit PASTE in ALBANIA, VELIPOLJE, 7 zile Autocar 2024

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

01.05 Circuit PASTE in ALBANIA, VELIPOLJE, 7 zile Autocar 2024 / 7 zile

» Plecari: 01.May.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 7 zile
» Pret: de la 468 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: BUCURESTI - SOFIA - SKOPJE - OHRID - VELIPOLJE - CASTELUL KRUJE - DURRES - TIRANA- KOTOR- VELIPOLJE - MANASTIREA BIGORSKI - SKOPJE - VELIKO TARNOVO - BUCURESTI


Ziua 1 (01.05). BUCURESTI - SOFIA - SKOPJE (cca. 630 km)

La ora 06:00 dimineata, plecam. Nu putem tranzita Bulgaria fara a admira capitala acesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram si cladirea Parlamentului, in stil neo renascentist. Traversam Bulgaria indreptandu-ne spre Macedonia. Cazare la Hotel Gold/ similar si timp liber in Skopje.



Ziua 2 (02.05). SKOPJE - OHRID - VELIPOLJE (cca. 420 km)

Dupa micul dejun, strabatem Macedonia de Nord si ne indreptam spre Ierusalimul Balcanilor - Ohrid, obiectiv UNESCO numit astfel pentru ca in sec. XVIII, aici erau 365 de biserici, cate una pentru fiecare zi a anului. Orasul a fost resedinta episcopala, in sec. IX aici functiona o Universitate condusa de Sfintii Clement si Naum de Ohrid, iar in secolul al XI-lea Ohrid a fost capitala Imperiului Tarului Samuil. Lacul Ohrid, impartit intre Macedonia si Albania, protejat UNESCO, este unul din cele mai adanci si mai vechi lacuri ce conserva un ecosistem acvatic unic in lume. Incepem turul pietonal in Piata Ohrid de la Statuia Sfantului Clement de Ohrid si ne indreptam spre Biserica Sfanta Sofia inaltata in timpul Primului Tarat Bulgar, in secolele VII-XI. In perioada otomana biserica a fost transformata in moschee si frescele acoperite cu tencuiala. Refacera frescelor din anii `50-`60 au scos la iveala imagini din secolele XI-XIII in stil bizantin, foarte valoroase. Vom urca spre Teatrul Antic construit in secolul al II-lea iHr. Ajungem in apropiere de Fortareata Samuil foarte bine conservata, una din cele mai mari fortificatii din Macedonia si continuam apoi spre Biserica Sfantul Clement si Pantelimon din secolul al IX-lea. Ajungem la Biserica Sfantul Ioan Teologul ridicata in secolul al XIII-lea pe o stanca, decorata cu ceramica si piatra sculptata, considerata una din cele mai frumoase biserici din tara. De aici, optional ne imbarcam contra cost intr-o scurta plimbare cu barcile pe lac, apoi ne intoarcem in Piata Ohrid, unde vom avea timp liber. Seara, cina si cazare in Albania la Velipolje, la numai 5 km de frontiera cu Muntenegru, la hotel Lakaj 3*/ similar.



Ziua 3 (03.05). VELIPOLJE - CASTELUL KRUJE - DURRES - TIRANA (cca. 285 km)

Mic dejun. Program liber la Velipolje sau excursie optionala in Albania (40 €) spre castelul Kruje (se achita extra pentru bilet intrare), simbolul rezistentei de mai bine de 25 de ani al eroului national Skandenberg, care a respins aici 3 asedii otomane cu garnizoane nu mai mari de 2000 - 3000 de soldati. Abia la 10 ani dupa moartea lui Skandenberg, insusi Mehmet al II-lea, cel care a cucerit Constantinopole, reuseste sa preia controlul castelului. Timp liber prin bazarul cu produse artizanale din Kruje. Continuam cu turul de oras in Durres: Turnul Venetian, impropriu numit astfel, deoarece venetienii doar au consolidat fortificatiile existente inca din sec. V din perioada Bizantina, Moscheea Fatih construita in 1503, Amfiteatrul, Forumul si Baile romane, si resedinta regelui Zugo. Apoi exploram Tirana, capitala tarii, si admiram statuia legendarului Skandenberg din piata omonima, Moscheea Et’hem Bey, Turnul cu ceas si simbolul izolarii comuniste - muzeul Enver Hoxha, care a stapanit dictatorial tara timp de 45 de ani. Intoarcere pentru cina si cazare in acelasi hotel din Velipolje.



Ziua 4 (04.05). VELIPOLJE - KOTOR

Dupa micul dejun, va puteti bucura de timp liber la Velipolje sau excursie optionala la Kotor – Venetia Muntenegrului (40 €). Ne indreptam spre Shkoder pentru a trece vama in Muntenegru si a ne indrepta catre minunatul oras intrat in patrimoniul UNESCO, inca din anul 1979, datorita frumusetii sale si a reperelor culturale si istorice bine pastrate si conservate. Intram pe Poarta Marii si descoperim intr-un tur pietonal adevarate comori – Piata Armelor, Catedrala Sf. Trifon, Biserica si Piata Sf. Luca, Teatrul Napoleon. Timp liber in Kotor, pentru a ne bucura de farmecul medieval al orasului. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje.



Ziua 5 (05.05). VELIPOLJE - HRISTOS A INVIAT!

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa pe malul Marii Adriatice. Pranz festiv de Paste. Cina si cazare la acelasi hotel din Velipolje.



Ziua 6 (06.05). VELIPOLJE - MANASTIREA BIGORSKI - SKOPJE ( cca. 330 km)

Mic dejun. Pornim spre Macedonia si pe drumul spre Skopje, vizitam Manastirea Bigorski. Purtand hramul Sfantului Ioan Botezatorul, manastirea este una dintre cele mai frumoase manastiri din Macedonia de Nord. Primul lacas de cult a fost construit aici in anul 1020, iar dupa distrugerile povocate de otomani, aceasta a fost reconstruita in anul 1743. Dupa incendiul din 2009, manastirea a fost reconstruita cat mai aproape de planurile initiale. Incheiem ziua cu turul capitalei Macedoniei: Casa Memoriala a Maicii Teresa, Piata Macedonia, Kamen Most (Podul de Piatra) construit de Mehmet al II-lea in sec. XV, apoi trecem pe langa Kale - fortareata construita de Iustinian in sec. VI si reconstruita de otomani spre Podul Artei, unde sunt expuse statuile principalelor personalitati ale culturii macedonene. Cazare la Skopje la Hotel Gold 4*/ similar.



Ziua 7 (07.05). SKOPJE - VELIKO TARNOVO - BUCURESTI (cca. 635 km)

Mic dejun. Pe traseul de intoarcere spre Bucuresti, facem un ultim popas in vechea capitala din perioada Taratelor Bulgare, Veliko Tarnovo, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are si centrul vechi al orasului, cu ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. Traversam Podul Prieteniei la Giurgiu si sosim in Bucuresti in jurul orei 22.00, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.


Servicii incluse:
Servicii incluse
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- 2 cazare cu mic dejun la Hotel Gold 3*/ similar, Skopje
- 4 cazari cu demipensiune la Hotel Lakaj 3*/ similar, Velipolje
- Pranz festiv de Paste
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Vizite conform program
*ATENTIE! Denumirea si locatia hotelurilor se pot modifica pana in momentul plecarii. Detaliile finale vor fi afisate in informarea de plecare!

Servicii neincluse
Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) – supliment de 5% din tarif standard pentru loc in camera dubla
- Taxa de oras, in valoare totala de 13 euro/persoana (calculat la momentul lansarii programului, in luna noiembrie 2023; suma exacta va fi comunicata turistilor de catre ghid, in prima zi a circuitului)
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1 €/ zi/ turist), inclusiv copiii peste 6 ani

Pentru detalii si rezervari va rugam contactati agentia Ecovoyage Tour

Of. 7

Oferta din categoria:


 
01.05 Circuit PASTE in ALBANIA, VELIPOLJE, 7 zile Autocar 2024 - 7 zile / 468 EURO
Plecare Pana la
01.May.2024 07.May.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 01.03.2024




# #