Circuit ATENA – intre mitologie si modernism

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

ATENA – intre mitologie si modernism / 6 zile

» Plecari: 13.Oct.2024, 15.Sep.2024, 18.Aug.2024, 21.Jul.2024, 30.Jun.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 639 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Atena pe-ndelete, Acropole, Cap Sounion, Insulele Poros-Aegina-Hydra, Peloponez, Istmul Corint, Epidaurus, Micene, Delfi..


Ziua 1 | BUCURESTI – ATENA – ACROPOLE – MUZEUL ACROPOLEI
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni), la ora 07:00 pentru imbarcare pe zborul Aegean A3 961 cu destinatia Atena. Decolare la ora 09:50 si aterizare la Atena la ora 11:25, ora locala. Suntem in capitala Greciei, locul de nastere al democratiei si leaganul civilizatiei moderne. Transfer la hotel pentru indeplinirea formalitatilor de check-in. Incepem ziua cu un tur panoramic de oras Atena cu ghid local care cuprinde Stadionul Panateneean Callimarmaron, Templul lui Zeus Olimpianul, Piata Syntagma cu Palatul Parlamentului, "Trilogia neoclasica" (Universitatea, Academia și Biblioteca Nationala), Piata Omonia. Si, cum nici o vizita in Atena nu este completa fara Acropole si noul Muzeu al Acropolei, le vom vizita impreuna cu ghidul local (biletele de intrare se achita la fata locului). Cele mai importante monumente sunt din secolul de aur al lui Pericle (sec. al-V-lea i.Hr.): Propileele, templul Athenei Nike (Athena Victorioasa), Erehteionul – elegantul templu al Cariatidelor si desigur Parthenonul - cel mai mare si cel mai important monument al civilizatiei grecesti care inca din antichitate a impresionat prin rafinamentul arhitectural si prin proportiile sale perfecte.Cazare la hotel Breeze Boutique 4* situat central sau similar. Detalii pe https://breeze-boutique-athens.hotelsathens.org/

Ziua 2 | ATENA – CAP SOUNION
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Atena. Dupa-amiaza va propunem, optional, Excursie la Cap Sounion pentru apus de soare la Templul lui Poseidon (Fenomen unic in lume) cu servirea unei mese pescaresti la o taverna traditionala greceasca. Intoarcere la Atena. Cazare la hotel Breeze Boutique 4* sau similar.

Ziua 3 | ATENA – AEGINA - POROS - HYDRA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau, optional, Excursie in Insulele Poros, Aegina si Hydra. Ne apropiem mai intai de Poros, insula care inspira la pace, romantism si relaxare, impodobita cu paduri de pini ce ajung pana pe crestele stancoase, acolo unde marea uda pamantul, dar si cu plaje de nisip si privelisti spectaculoase care dau sentimentul de libertate deplina. Urmatoarea oprire este in insula, care potrivit mitologiei grecesti, a fost denumita astfel dupa Aegina, zeita de care Zeus s-a indragostit, dar pe care Hera a aruncat-o in exil impreuna cu fiul nascut din dragostea lor. Luam amestecul de frumusete si poveste si ii adaugam o masura de cultura si istorie, ajungand in Hydra, denumita astfel datorita multitudinii de izvoare de aici. Cazare la hotel Breeze Boutique 4* sau similar.



Ziua 4 | ATENA – PELOPONEZ
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Atena sau, optional, va propunem o Excursie in Peloponez cu pranz inclus. Peloponezul, leaganul civilizatiei minoica, impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Avem ocazia sa vedem azi Istmul Corinth, Epidauros si Micene, unde vom vizita cetatea antica si mormantul lui Agamemnon. Servirea pranzului la un restaurant traditional. Retur in Atena. Cazare la hotel Breeze Boutique 4* sau similar.

Ziua 5 | ATENA – DELPHI
Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru plaja, vizite individuale sau, optional, Excursie la Delphi cu pranz inclus pentru vizitarea celui mai important Oracol al lumii antice. Situat pe versantul Muntelui Parnassus, Templul de la Delphi, inchinat zeului Apollo, era considerat de catre grecii antici centrul lumii. Oracolul de la Delphi era consultat in toate aspectele vietii, de la probleme politice si militare la cele domestice. Servirea pranzului la un restaurant traditional. Retur in Atena. Cazare la hotel Breeze Boutique 4* sau similar.

Ziua 6 | ATENA – BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Predarea camerelor se face pana la ora 11:00. Va invitam alaturi de insotitorul de grup la o ultima plimbare pe strazile pline de farmec ale Atenei sau va sugeram o vizita individuala la doua dintre cele mai cunoscute Muzee ale Atenei: Muzeul National de Arheologie - cel mai mare si cel mai popular muzeu al Atenei (colectia sa vasta cuprinde comori dezgropate din Micene de Heinrich Schliemann, un aranjament coplesitor de statui care include cele mai vechi figurine grecesti datand inca din anul 2000 i.Hr., fresce din insula vulcanica Santorini si multe altele) si Muzeul Benaki - primul muzeu independent din Grecia (care detine peste 40.000 de piese care ilustreaza dezvoltarea istorica si culturala a lumii grecesti). Dupa-amiaza transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Aegean A3 962 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:40 si aterizare la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda la ora 21:15.


HOTEL BREEZE BOUTIQUE 4* https://breeze-boutique-athens.hotelsathens.org/
Breeze Boutique Athens se afla in Atena, la o plimbare de 5 minute de Piata Omonoia si la 2 km de Piata Syntagma. Proprietatea are receptie deschisa nonstop si un snack bar si ofera camere cu decor modern si acces WiFi gratuit. Camerele de la Breeze Boutique sunt de nefumatori si au ferestre din podea pana in tavan. Unitatile sunt dotate cu aer conditionat, TV cu ecran plat, seif, minibar si baie privata moderna, prevazuta cu uscator de par si articole de toaleta gratuite. Oaspetii isi pot incepe ziua cu micul dejun tip bufet servit zilnic in zona de luat masa. De asemenea, in timpul zilei, oaspetii pot savura bauturi, cafele si gustari la snack barul proprietatii.


Servicii incluse:
SERVICII INCLUSE:
• Zbor direct Bucuresti – Atena – Bucuresti, compania Aegean
• Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
• 5 nopti cazare cu mic dejun la hotel Breeze Boutique 4* sau similar
• Tur de oras Atena cu autocar
• Ghid local pentru vizita la Acropole si Muzeul Acropolei
• Tur pietonal impreuna cu insotitorul de grup
• Transferuri aeroport – hotel – aeroport
• Insotitor roman de grup

SERVICII NEINCLUSE:
• Asigurare storno si medicala (recomandare ferma, se emite in aceeasi zi cu contractul)
• Intrarile la obiectivele turistice
• Excursiile optionale
• Taxele de oras (se achita individual la receptia hotelurilor): ~ 7.00 Euro/camera/noapte la hoteluri 4*

Excursii optionale: (Tarife informative valabile pentru 25 de participanti)
• Excursie la Cap Sounion: 100 Euro/persoana
Include: transport autocar, masa pescareasca la restaurant local si insotitor de grup
• Excursie in Peloponez cu pranz inclus: 110 Euro/persoana
Include:transport cu autocarul in Peloponez, biletul de intrare la Epidauros, pranz traditional, ghid insotitor.
Optional, bilet de intrare la Mycene aprox 12 Euro/persoana, pentru cine doreste sa vada ruinele din interior.
• Excursie in Insulele Poros, Aegina si Hydra: 130 Euro/persoana
Include: transfer hotel-port-hotel, bilet croaziera, pranz, insotitor de grup
• Excursie la Delphi cu pranz inclus: 110 Euro/persoana
Include: transport autocar, pranz la restaurant local, bilet de intrare, insotitor de grup

NOTA: Tarifele excursiilor optionale sunt valabile la data publicarii programului. Acestea pot suferi modificari. Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative; vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie.

IN

Oferta din categoria:


 
ATENA – intre mitologie si modernism - 6 zile / 639 EURO
Plecare Pana la
13.Oct.2024 18.Oct.2024 Rezervare
15.Sep.2024 20.Sep.2024 Rezervare
18.Aug.2024 23.Aug.2024 Rezervare
21.Jul.2024 26.Jul.2024 Rezervare
30.Jun.2024 05.Jul.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 12.03.2024




# #