Circuit Grecia Pelerinaj Sf Nectarie autocar

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie

Grecia Pelerinaj Sf Nectarie autocar / 7 zile

» Plecari: 07.Nov.2024

» Transport: cu Avion
» Durata: 7 zile
» Pret: de la 445 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Sofia Catedrala Patriarhala, Salonic, Schitul Sf Paraschiva Valea Tembi, Atena, Insula Eghina, Manastirea si Catedrala Sf Nectarie Taumaturgul, Acropole, Peloponez, Manastirea Sf Patapie, Manastirea Sf Efrem, Moastele Sf Ioan Rusu, Manastirea Sf David, Insula Evia, Kalambaka, Meteora, Manastirea Rila din Bulgaria...
7 Noiembrie | Bucuresti–Sofia–Salonic
Plecare din Bucuresti Piata Victoriei ora 05:00, pe traseul: Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Sofia, Salonic. Vizitam capitala Bulgariei, Sofia–unul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic si pietonal impreuna cu insotitorul de grup: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha-artera comerciala si Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski (a doua ca marime din Balcani). Excursia continua spre Grecia. Seara sosire in zona Salonic si cazare Hotel Vergina 3* sau similar.

8 Noiembrie | Salonic–Schitul Sf. Paraschiva–Delfi-Atena
Mic dejun. Excursia continua catre Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi-loc sfant, renumit pentru Puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor. Ne indreptam apoi catre Atena in cursul serii. Cazare Hotel Breeze Boutique 3* sau similar Atena.

9 Noiembrie | Insula Eghina–Manastirea si Catedrala Sf Nectarie Taumaturgul–Atena
Mic dejun. Dimineata devreme, plecare spre portul Pireu pentru imbarcare pe ferry-boat si traversare catre Insula Eghina unde vom vizita Manastirea si Catedrala Sf Nectarie Taumaturgul, mare vindecator si facator de minuni, urmata de participarea la slujba inchinata sarbatoririi Sfantului Nectarie. Tur panoramic al insulei si intoarcere in port pentru revenire la Atena. Dupa debarcarea in portul Pireu, tur de oras Atena: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia, Acropole. Seara, timp liber la dispozitie in Atena. Cazare Hotel Breeze Boutique 3* sau similar Atena.

10 Noiembrie | Acropole–Excursie optionala in Peloponez si la Manastirea Sf Patapie
Mic dejun. Dimineata, transfer cu autocarul si vizita cu ghid local de Lb Romana pe Acropole (biletul de intrare in valoare de 12 € se achita la fata locului). Dupa vizita, timp liber la dispozitie in Atena pentru vizite individuale sau optional, excursie in Peloponez–leaganul civilizatiei mionice. Peloponezul impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Se viziteaza Istmul Corinth, Nafplio, Mycene si Manastirea Sf Patapie de la Loutraki. Manastirea de maici Sf.Patapie (cunoscut in lumea ortodoxa ca mare vindecator de cancer) este localizata in muntii Geraneia la o altitudine de aprox 1.000 m si la o distanta de 15 km de statiunea Loutraki. De pe terasa manastirii se pot vedea cele doua mari, marea Egee si marea Ionica, cu o panorama deosebita ! Tarif: 45 €/persoana, minim 25 participanti si include: transport autocar, ghid insotitor (nu sunt incluse biletele de intrare). Intoarcere la Atena. Cazare Hotel Breeze Boutique 3* sau similar Atena.

11 Noiembrie | Manastirea Sf Efrem–Moastele Sf Ioan Rusu–Manastirea Sf David-Insula Evia
Mic dejun. Ne indreptam catre Manastirea Sf Efrem cel nou, manastire de maici din localitatea Nea Makri, regiunea Atica, la 40 km distanta de Atena. Manastirea are o vechime de circa 600 de ani, este zidita din piatra in stil grecesc si adaposteste moastele Sf Efrem, care este considerat ocrotitorul dependentilor de droguri si al celor cu depresie. Vom traversa podul si astfel ajungem in in Insula Evia, a doua ca marime din Grecia. Incepem cu Biserica Sf Ioan Rusul care se afla in localitatea Prokopi si adaposteste moastele Sf Ioan Rusul, originar din Rusia. Continuam cu vizita Manastirea Cuviosul David cu hramul Schimbarii la fata, o manastire de calugari situata la poalele muntilor Kavalaris, la o altitudine de 930 m si unde se pastreaza relicva crestina Capul Sf David cel Batran. Cazare Hotel Thalassa 3* sau similar Insula Evia.

12 Noiembrie | Insula Evia–Kalambaka–Meteora-Salonic
Mic dejun. Vom traversa apoi cu ferry-boat-ul de la Agyokampos la Glyfa si ne indreptam catre Kalambaka-un micut oras pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte ale Meteorei care încadrează partea de nord a orizontului. Cu o strada principala generoasa pe care se afla majoritatea hotelurilor, teraselor, restaurantelor si magazinelor, oraselul asteapta sa va impresioneze. Continuam cu vizitarea complexului Monahal de la Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri apoi plecare spre Salonic. Cazare Hotel Vergina 3* sau similar.

13 Noiembrie | Salonic–Manastirea Rila din Bulgaria–Bucuresti
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur panoramic Salonic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas) si apoi continuam spre Bulgaria unde vom vizita Manastirea Rila–cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria, situata la o altitudine de peste 1.100 m la poalele muntilor Rila. Manastirea are o arhitectura unica si se infatiseaza din exterior ca o adevarata fortareata cu ziduri inalte de aparare. Odata pasiti in interior vom descoperi o adevarata capodopera a arhitecturii locale: arce si coloane, scari de lemn, balcoane sculptate si peste 300 de chilii monahale. Plecam apoi catre casa si ajungem in Bucuresti seara tarziu.


Servicii incluse:

Servicii incluse:

• Ghid roman insotitor
• Transport cu autocar Interra de 4*
• Cazare 6 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* astfel:
- 2 nopti in Salonic la Hotel Vergina 3* sau similar
- 3 nopti in Atena la Hotel Breeze Boutique 3* sau similar
- 1 noapte in Insula Evia la Hotel Thalassa 3* sau similar
• Tur de oras Sofia
• Tur de oras Salonic
• Tur de oras Atena
• Ghid local de Lb Romana pentru vizita la Acropole
• Excursiile si vizitele prevazute in program: Schitul Sf. Paraschiva de pe valea Tembi, Insula Eghina–Manastirea si Catedrala Sfantului Nectarie, Manastirea Sf.David si Moastele Sf. Ioan Rusu de pe Insula Evia, Manastirea Sf Efrem, Kalambaka, Meteora
• Traversare ferry-boat Pireu => Insula Eghina => Pireu
• Traversare ferry-boat Agiokampos => Glyfa

Nu sunt incluse:

• Asigurare medicala de calatorie si asigurare storno
• Bilete de intrare la obiectivele turistice, Excursiile optionale
• Taxele de oras, se achita la receptiile hotelurilor

Oferta din categoria:


 
Grecia Pelerinaj Sf Nectarie autocar - 7 zile / 445 EURO
Plecare Pana la
07.Nov.2024 13.Nov.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 23.02.2024
# #