Circuit SARBATORI PASCALE IN KAVALA SI INSULA THASSOS!

Cont turist | Cont agentie | Cont hotel |
Pentru detalii sau rezervari directe:

Rezerva acum Click pentru a vizualiza numerele de telefon

 
Alte oferte ale agentiei +
Date contact agentie +
Detalii agentie
Info date agentie turism Este posibil ca agentia sa fie inchisa in week-end.
Poti trimite un mesaj agentiei si un reprezentant
al ei te va contacta cat mai curand posibil:

SARBATORI PASCALE IN KAVALA SI INSULA THASSOS! / 6 zile

» Plecari: 02.May.2024

» Transport: cu Autocar
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 433 EURO de persoana

» Categorie cazare 3*

» Traseu: Salonic – Kavala - Insula Thassos – Porto Lagos - Xanthi


Program

Ziua 1. 02.05.2024 București – Salonic Plecăm din București seara, tranzităm Bulgaria, iar aproape de răsăritul soarelui vom fi deja aproape de Grecia, destinația noastră finală.

Ziua 2. 03.05.2024 Salonic – Kavala Astăzi ne continuăm drumul prin Grecia și mai întâi vizităm Salonic, o metropolă deosebită aflată pe malul Mării Egee. Pentru că atunci este Vinerea Mare (Megali Paraskevi), prima oprire va fi la cea mai mare biserică din întreaga țară, Biserica Sf. Dumitru. A fost ridicată chiar pe locul în care Sfântul Dumitru a fost ucis pentru că a refuzat să renunțe la religia sa. Pe lângă vizita la impunătoarea biserică, vom lua parte la procesiunea epitafului, împodobit cu flori și purtat pe străzile din Salonic. Vom merge apoi într-un tur pietonal către cel mai fotografiat monument din oraș, Turnul Alb. Clădirea oferă o panoramă a țărmului și găzduiește Muzeul Bizantin, unde se află numeroase mozaicuri, bijuterii și icoane de valoare inestimabilă. Moment de ragaz : Frappe răcoritor Încearcă produsele de patiserie elene și, neapărat, un caffe frappe, perfect pentru zilele toride de vară. Originar din Grecia, frappe-ul a căpătat popularitate după cel de-Al Doilea Război Mondial, atunci când oamenii au început să iasă în oraș pentru a bea o cafea. Se prepară foarte repede, cu ajutorul unui shaker sau al unui mixer, din cafea instant îndulcită ușor, gheață și lapte! Cu greu ne despărțim de încântătorul Salonic și ne indreptam spre estul Macedoniei in orasul Kavala - micul Monte Carlo. Cazare si cină la Hotel Esperia 3*.

î Ziua 3. 04.05.2024 Kavala - Insula Thassos Dupa micul dejun avem program liber sau va propunem o excursise optionala in Insula Thassos. Ne imbarcam in autocar si mergem in portul Keramoti pentru a lua feribotul spre insula Thassos. Pornind din Limenas – capitala insulei, incepem sa descoperim si sa admiram frumusetea naturala a acestei insule. Din zona de nord - plina de vegetatie, in zona de vest cu cele mai frumoase privelisti asupra Marii Egee, in Sud – in zona cea mai arida si totodata plina cu plantatii de maslini si cea de Est cu cele mai spectaculoase plaje. In drum spre Potos – pornind pe partea de vest a insulei, vom afla informatii importante despre aceasta zona si vom face o scurta oprire pentru a admira privelistea ce ne este pusa la dispozitie. Ajungem in Potos, una dintre cele mai vibrante stațiuni ale insulei pe perioada verii, unde vei avea timp pentru a servi masa de prânz asigurata la taverna Irene și, de ce nu, pentru o scurtă plimbare pe malul mării. Ne continuam drumul spre Mânăstirea Arhanghelului Mihail – una dintre comorile insulei Thassos, un complex monahal plin de calm, cu o frumusete arhitecturala deosebita si privelisti fermacatoare asupra Marii Egee. Finalul turului se incheie in capitala insulei, Limenas, dar nu inainte de a face o scurta oprire in Panagia la fabrica de ulei de masline.
Moment de ragaz : Aromatul ulei din Panagia Insula Thassos este renumită pentru uleiul de măsline, mierea și vinul produse încă din antichitate aici, așa că nu putem rata o vizită la o fabrică autentică, în satul tradițional Panagia. În mijlocul livezilor bogate, vei vedea vechiul proces de extragere a uleiului și, bineînțeles, vei putea lua cu tine câteva sticle și alte produse artizanale. Ne imbarcam pe feribot pentru a ne reintoarce in Kavala la cina. Ne pregătim pentru cel mai important moment al călătoriei noastre, Sfânta Noapte de Înviere. La miezul nopții participăm la Slujba de Înviere. La întoarcerea în hotel vom fi primiți cu Mageiritsa, o supă delicioasă care se mănâncă în Noaptea de Înviere, cu Tsoureki (un fel de cozonac) și, desigur, ouă roșii.

Ziua 4. 05.05.2024 Hristos Anesti! Hristos a înviat! Celebrăm Paștele în stil elen, cu un prânz special. Precum localnicii, vom savura preparate tradiționale pascale grecești, în timp ce ascultăm muzică traditionala, vom socializa și ne vom bucura de ziua de sărbătoare cum se cuvine. Moment de ragaz : Castelul din Kavala Nu rata o plimbare pe strazile inguste ale acestui oras in special pe dealul Panagia unde se afla castelul si zidurile vechii cetati ale orasului Kavala. Drumul este usor anevoios, pe stradute inguste si pietruite dar panorama asupra portului ne va incanta pe deplin. Seara cazare la acelasi hotel din Kavala.

Ziua 5. 06.05.2024 Porto Lagos - Xanthi Dupa micul dejun puteti opta pentru o zi de relaxare in Kavala sau, optional, o vizita in zona Porto Lagos si a orasului cu aer oriental – Xanthi. Prima oprire o facem la Manastirea Aghios. Nikolaos situata pe lacul Vistodina - al doilea lac ca marime din Grecia. Ajungem apoi in orasul cu mii de culori – Xanthi. Străzile înguste din centrul vechi împodobesc vile bine conservate cu arhitectură distinctă. Orașul vechi este un muzeu în aer liber plin de viață, unde turul din această regiune vă va duce într-o altă epocă. Seara ne intoarcem in Kavala. Cina la cazare la acelasi hotel.

Ziua 6. 07.05.2024 Kavala - Bucuresti Astăzi ne luăm la revedere de la spectaculoasa Kavala si insula Thassos. După mic-dejun, plecam spre România, unde vom ajunge pe timpul nopții. Ne întoarcem acasă zâmbitori și cu o mulțime de amintiri plăcute din țara lui Hercule și a zeilor. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curând...!)


Servicii incluse:
transport cu autocar/minibus clasificat,
• 4 cazări hotel Esperia 3* in Kavala;
• 4 mic dejun;
• 3 cine;
• Prânz de Paşte
• Tur de Salonic si vizita la Biserica Sfântul Dumitru;
• Însoţitor din partea agenţiei pe traseu;

Oferta din categoria:


 
SARBATORI PASCALE IN KAVALA SI INSULA THASSOS! - 6 zile / 433 EURO
Plecare Pana la
02.May.2024 07.May.2024 Rezervare
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Demipensiune inclusa
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.
Ofertă actualizată în data de: 25.01.2024




# #