Palatul de clestar de la BaleaCei "patru viteji" au plecat in excursie pe 2 ianuarie 2010. Pentru ca eu trebuia sa predau o lucrare pe 4 ianuarie sotul meu a organizat excursia cu cei trei copii, doi ai nostri si nepotul de 15 ani. Este curajos, nu-i asa? ! Stiti care-i culmea: ca nu-l deranjeaza deloc, chiar ii place aceasta formatie, iar copii chiar il asculta.

Dar sa revenim... Dupa cum stiti in acea perioada nu se poate urca dinspre Arges pe Transfagarasan, fiindca traseul este inchis. Asa ca au mers la Sibiu si au urcat la Balea. Au stat la o cabana pe acest traseu. Din pacate nu-mi amintesc numele cabanei, dar am sa-i intreb si va spun, fiindca au fost incantati de cazare.

In prima dupa amiaza, fiindca era deja destul de tarziu au hoinarit prin Sibiu, iar a doua zi au vizitat hotelul de gheata, care se ridica in fiecare an aici. Este un efort imens din partea temerarilor proprietari, nu stii niciodata la ce sa te astepti din partea vremii in acea zona. Evident exista riscul ca pur si simplu sa fie imposibil ca turistii sa ajunga pana acolo in anumite zile.

Sunt si curajosi care dorm acolo, dar mult mai multi sunt vizitatorii. Pretul este chiar rezonabil pentru acest loc deosebit.

Totul este din gheata: de la paturi, la mese, pahare, obiecte de decor. S-au plimbat prin tot hotelul, au facut fotografii si evident s-au oprit la barul hotelului sa vada cum este sa bei dintr-un pahar de gheata, evident de unica folosinta.

Au fost incantati de sclipirile de poveste ale ghetii, sclipiri date de luminile asezate inteligent. Mi-au povestit cateva zile ca aveai impresia ca esti inconjurat de milioane de diamante.

Afara era extrem de frig, frig accentuat de rafalele puternice de vant. Inauntru era adapost, nu cu mult mai cald, dar atmosfera de poveste si amabilitatea gazdelor te faceau sa-ti doresti sa mai stai.

Asa cum v-am spus sunt si curajosi care isi petrec noaptea acolo. Poti face asta doar daca poti dormi foarte imbracat si in sac de dormit, fiindca bineinteles nu exista incalzire.

Asa ca la iarna (sa speram ca se mai reconstrui) daca ajungeti in Sibiu dati o fuga si la Hotelul de Gheata. Nu veti regreta efortul facut.

1533 vizualizari

Poti vota aceste impresii de vacanta


Nota 4.60 din 10 voturi
Comentarii
21-02-2012
Iti multumim ca ai impartasit cu noi experienta ta de vacanta! Te mai asteptam si cu alte impresii!

Comentariul tau: