Benelux1st of all o recomandare...fara doar si poate merita sa inchiriezi o masina daca ai de gand sa vizitezi. Noi am inchiriat o masina pe net, la Avis si am platit 405 EUR cu tot cu GPS si asigurare pentru 9 zile. Masina am ridicat-o de la aeroport din Bruxelles. Am preferat sa inchiriem din Belgia pentru ca e la jumatate de pret fata de Olanda si nu ai limita la kilometri. Trebuie sa te asiguri ca ai suficienti bani pe card ca sa-ti puna si un hold de siguranta.

9 zile - Belgia - Olanda - Luxemburg - Germania - nordul Frantei - cca 3000 km.

Am incercat pe cat posibil sa vedem ce nu am vazut anul trecut. Din pacate, nu ne-a incantat vremea...cerul a fost mai tot timpul acoperit...afara 15-17 grade...seara ploaie...gandurile noastre se indreptau catre casa unde erau 30 de grade, soare...

Desi ai un sentiment de deja vu cand vizitezi orasele din Belgia si Olanda (toate par croite dupa acelasi tipar), ne-a placut enorm la Namur si Loudain.

In Luxemburg am fost intr-o duminica si am nimerit la un targ de vechituri...GOOD DEAL!:) Preturi acceptabile (mai OK decat in Bucuresti) si multe lucruri interesante. In Luxemburg mi-a placut ca este mai cochet si, desi toate sunt perfect ordonate, nu mi-a creat sentimentul de rigiditate pe care l-am simtit in Olanda.

M-a impresionat sistemul de autostrazi din toata regiunea...de aceea am preferat sa inchiriem masina. Din Maastricht ajungeam in scurt timp in varii puncte din Olanda, Belgia sau Germania, dar si Franta...drept pentru care am mers pentru 2 zile la Paris.

Paris...nu merita vorbit, merita vazut si trait.

Din Paris am mers in Lille, un oras linistit si frumos, unde am regasit similitudini cu cele din Belgia.

Daca vremea nu tine cu tine, poti sa optezi pentru putin shopping...gasesti outlet-uri (cu preturi de outlet:) cu branduri dintre cele mai cunoscute (asta pour nous...) sau magazine luxoase, de unde sa cumperi what's new si la preturi pe masura.

Un alt aspect pe care il veti nota, cu siguranta, este abundenta de verde...vegetatie peste tot... in orase, la marginea drumurilor, campuri, dealuri, pe mijlocul autostrazii, pe poduri...

Am regasit linistea, ordinea...insa, cu siguranta, mi-a lipsit voluptatea vietii specifica noua (cu bune si rele).

Merita sa vizitati! Sunt locuri incarcate cu istorie si cultura, cu oameni aparent corecti. Mi-a placut enorm si incerc sa iau de peste tot amintirile cele mai frumoase.

521 vizualizari

Poti vota aceste impresii de vacanta


Nota din voturi

Comentariul tau: 


Adresa URL:
Foloseste acest articol in site-ul/blog-ul tau sau pe forumurile unde esti inscris.