INSULA CORFU - Taram de visCorfu este o insula acoperita de pasuni verzi, podgorii si livezi de portocali,toate acestea aflate la poalele muntelui Pantokratoras.A doua ca marime din arhipelagul ionic, una din cele mai populare destinatii de vacanta din intreaga Grecie, cu statiuni pe fiecare plaja de-a lungul celor 217 km de litoral. Majoritatea acestor statiuni se adreseaza turistilor cu buget limitat.Capitala insulei, aflata la mijlocul coastei estice, este minunata si surprinzator de neaglomerata, datorita faptului ca are doar cateva plaje mici, iar majoritatea turistilor stau in statiuni si viziteaza orasul in excursii de o zi. Inspre uscat si printre livezile de maslini si dealurile nordice ale insulei, peisajele odihnitoare si satele traditionale sunt si ele aproape neatinse de febra turismului.Cele mai spectaculoase plaje ale insulei Corfu si cele mai frumoase peisaje litorale se gasesc in partea vestica a insulei. Dezvoltarea cea mai mare a avut loc pe coasta de est, de ambele parti ale orasului Corfu si a aeroportului sau asa ca veti gasi mai multa liniste si pace pe coasta de vest, precum si apusuri stralucitoare de soare in Marea Ionica.
Parte din Imperiul Bizantin din secolul al IV-lea d.c, Corfu a fost ocupata de Venetieni in 1205 si a ramas in mainile acestora, rezistand catorva atacuri turcesti, pana in 1797, cand a fost cucerita de Napoleon.
In 1814, Franta a fost indepartata de catre Imperiul britanic iar in anul urmator, insula si vecinele sale din arhipeleag, au intrat sub protectorat britanic.Steagul Imperiului britanic a fost coborat in 1864 cand insula a devenit parte din regatul Greciei.
Venetienii au lasat in urma o capitala italienizata si o mana de biserici renascentiste.Francezii au lasat mostenire un pasaj comercial sic, plin de magazine si cafenele, iar mostenirea britanica consta dibtr-o colectie de cladiri publice impunatoare si o predilectie a localnicilor pentru cricket si bere de ghimbir.

6795 vizualizari

Poti vota aceste impresii de vacanta


Nota 4.37 din 19 voturi
Comentarii
24-09-2009
Foarte frumos, eu si sotia am fost in Corfu acum 3 ani, dar intradevar este minunat! Parca sunt pozele facute de noi, cele din Paxos si Antipaxox. Superb! PS:In Corfu Town, ai fost? Minunat!
29-04-2010
de vazut si nordul insulei. apusurile sunt superbe in Roda
20-02-2012
Iti multumim ca ai impartasit cu noi experienta ta de vacanta! Te mai asteptam si cu alte impresii!

Comentariul tau: 


Adresa URL:
Foloseste acest articol in site-ul/blog-ul tau sau pe forumurile unde esti inscris.