Cont turist Cont agentie Cont hotel |
Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Cauta locatie ski:

Ski la Borsa, RomaniaStatiunea Borsa este statiune climaterica situata in Muntii Rodnei (Carpatii Orientali) in judetul Maramures, o zona foarte bogata in folclor si in obiceiuri populare. Inca din ultimele decenii ale secolului XIX, aici se practica ski-ul pe partii situate la 1200-1500 m altitudine. In statiune se afla prima trambulina, natural amenajata, de sarituri cu skiurile (50 m inaltime), unica in Europa.

Climatul subalpin din statiune determina temperaturi medii in luna ianuarie de -7°C si o medie a stratului de zapada de 50 cm. Sezonul de ski dureaza din decembrie in aprilie.

In afara partiilor pentru schiori de nivel avansat si mediu in statiunea Borsa gasim partie halfpipe, ideala pentru practicarea snowboardului. Statiunea nu dispune de trasee off-piste.
Sunt disponibile pentru inchiriere clapari, schiuri si schibob-uri pe tot parcursului sezonului.

Langa statiunea Borsa se afla Baia Borsa unde gasim o partie de nivel mediu , dotata cu instalatie de nocturna.
Zona Borsa le ofera oaspetilor dornici de drumetii trasee montane deosebit de pitoresti catre lacul Stiol, Cascada Cailor sau diverse alte locatii in masivul Rodnei si in Muntii Maramuresului.
Rezervaţia Pietrosu Rodnei.
Rezervaţia Pietrosu Rodnei se află in imediata vecinătate a oraşului Borsa; este cea mai mare rezervaţie naturală complexă (geomorfologică, floristică şi faunistică) din nordul ţării. Din 1979 ea a fost inclusă in reţeaua mondială de rezervaţii ale biosferei.

Acces: Se poate ajunge cu masina pe drumurile nationale DN18 si DN17, sau pe calea ferata pana la statia Viseul de Jos , urmand traseul cu autobuzul pana la Borsa.

Oferte de sejur ski Borsa

Vezi oferte sejur la ski Borsa

Oferte de cazare in Borsa

Vezi oferte cazare ski Borsa

# #