Cont turist Cont agentie Cont hotel |
Infoturism.ro - rezerva vacanta online
Cauta locatie ski:

Ski la Zermatt, ElvetiaZermatt se afla pe un platou inalt, la poalele varfului muntos Matterhorn (Monte Cervino - 4,478m), situat la graniţa dintre Italia si Elvetia, in Alpii Pennini, unul dintre cele mai vestite si mai deosebite masive muntoase din lume. Aceastã asezare idilicã din valea râului Matter este înconjuratã de munti si ghetari care oferã o panoramã fantasticã (33 de vârfuri de peste 4000 de metri altitudine).

Datorita zapezilor abundente, altitudinilor mari si a ghetarului de pe Matterhorn, Zermatt ofera turistilor unele dintre cele mai bune partii de ski din Europa.
Avand zapada foarte buna si pante diverse, aceasta statiune este recomandata schiorilor cu nivel mediu si avansat.
Rutele sunt destul de periculoase ,de aceea trebuie explorate numai cu insotitori profesionisti mai ales datorita riscurilor de avalanse.
Schiorii mai putin experimentati, de nivel mediu, au la dispozitie o varietate mare de partii in jurul zonei de schi Zermatt-Matterhorn. La Klein Matterhorn se ajunge cu cel mai inalt cablu teleferic din Europa, care ofera acces la cea mai lunga pista de ski din Europa. Cele mai usoare rute se afla in regiunea ghetarului, in Klein Matterhorn, dar incepatorii trebuie sa stie ca desi pornesc de pe piste pentru debutanti, legaturile intre masivele muntoase se fac numai prin rutele pentru schiorii de nivel mediu sau mai avansat. Practicantii de snowboard pot folosi aceleasi piste ca si schiorii.
In zona se afla una dintre cele mai eficiente retele de cablu teleferic care transporta schiorii la 3 zone diferite de schi la altitudini de peste 3,600 de metri, 21 dintre cele 36 lifturi teleferice functioneaza si pe timpul verii.

Date despre statiune:
- In Elvetia, la poalele varfului Matterhorn
- Cel mai apropiat oras: Visp: 35 km; Tasch (5 km);
- Cel mai apropiat aeroport: Geneva: 4 ore; Zurich: 5 ore
- Sezon de iarna: 1 Noiembrie - 15 Mai
- Altitudine (in statiune): 1620 m
- Altitudine maxima: 3883 m
- Sezon: sfarsitul lunii noiembrie – inceputul lunii mai
- Partii: 195 km
- Instalatii pe cablu: 36
- Telescaune: 8
- Telegondole: 14
- Numar de partii (semnalizate): 39
- Lungimea totala a partiilor: 150 km
- 2 trasee de cale ferata montana
- Numar scoli de schi: 2

Avantaje ale statiunii: Zermatt este o statiune pietonala, are privelisti superbe spre Matterhorn si muntii din jur, aici se afla telecabina Kleine Matterhorn, sunt multe partii dificile, in special off-piste; zapada este garantata; prezinta viata de noapte si multe magazine; este legata de Cervinia (Italia).

Dezavantaje: din cauza popularitatii statiunii, partiile sunt uneori aglomerate si se formeaza cozi la instalatiile de urcare; unele unitati de cazare sunt departe de instalatiile de transport pe cablu. Aceasta statiune de ski nu este recomandata incepatorilor. Accesul pe munte si la partiile de ski nu se face prea usor. Cateva din partiile de schi pentru avansati sunt deschise numai in ianuarie si la inceput de februarie.

Divertisment: tenis in interior, squash, bowling, patinoar, Muzeul Alpin, galerii de arta, magazine, restaurante, excursii cu telecabina si cu trenul cu cremaliera.

Acces:
Statiunea este un vechi sat de munte foarte pitoresc si se poate ajunge aici doar cu trenul cu cremaliera sau cu taxiul din cel mai apropiat oras, Tasch.

Cu trenul:
Din Zurich se ia trenul spre Brig, via Berna si Spiez. Trenul trece prin tunelul Lötschberg. Cand se ajunge la Brig, se ia trenul special catre Zermatt. Din Zurich pana in Zermatt se vor face in jur de 4 ore. Din Zermatt pleaca trenuri spre Visp si Brig, statii aflate pe reteaua principala de cale ferata elvetiana.
Traseul de la Milano este mai rapid si mai putin costisitor, insa se pierde mult timp pentru a ajunge de la aeroport la gara.

Cu masina: din Milano sau din Zurich.
Zermatt este o zona exclusiv pietonala. Telefericul, trasurile si saniile trase de cai sunt singurele mijloace de transport permise aici.

Oferte de sejur ski Zermatt

Oferte de cazare in Zermatt

Vezi oferte cazare ski Zermatt

# #