10 atractii turistice de top in Scotia

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 atractii turistice de top in Scotia


SCOTIA

Scotia reprezinta un taram de legenda cu o istorie complexa, cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume, ce trezesc spiritul aventurii din interiorul nostru. Cu adevarat un loc impresionant, Scotia este o tara mica cu impact asupra celor ce ii trec granitele. Iata o lista cu obiectivele turistice de top din Scotia, ce nu trebuie ratate:

10. Fortul din MousaFortul din Mousa este unul dintre cele mai prestigioase si bine conservate forturi din Insulele Shetland. Aceasta structura impresionanta este reprezentata de un turn rotund de piatra atat la interior, cat si la exterior ce asigura rezistenta ca structura defensiva. Turnul a fost construit in jurul anului 100 i.Hr. si este singurul fort complet in partea de sus si care inca include scara interioara originala.

9. Abatia MelroseAbatia Melrose a fost fondata in 1136 de catre calugarii cistercieni, la cererea regelui David I al Scotiei. Se spune ca, aceasta mare ruina cu decor masonic bogat, a adapostit candva inima imbalsamata a lui Robert the Bruce, rege al Scotiei. Cu adevarat un loc de legenda, Abatia Melrose este una dintre cele mai importante structuri arhitecturale istorice din Scotia.

8. Dealurile CuillinFrumusetea “varfurilor de fier” a dealurilor Cuillin este de necontestat, fiind situate pe cea mai nordică insula din Skye. Dealurile Red Cuillins sunt alcatuite din doua formatiuni diferite si au in compozitie granit rosu, ceea ce le face sa para mai blande si mai primitoare. Dealurile Black Cuillins, ce par mult mai dure, cu varfuri ascutite si zimtate de roca vulcanica, brazdeaza orizontul, avertizandu-i parca pe cei nepoftiti.

7. Skara BraeSituat pe insula principala din Orkney, Skara Brae este unul dintre cele mai bine conservate sate din Epoca de Piatra din Europa. Acesta a fost acoperit sute de ani de o duna de nisip pana cand o furtuna mare l-a scos la lumina in 1850. Zidurile de piatra sunt relativ bine conservate, deoarece locuintele au fost inundate de nisip, aproape imediat dupa ce situl a fost abandonat. Mai vechi decat Stonehenge si Marile Piramide, a fost numit "Pompeii Scotiei", datorita conservarii sale excelente.

6. Castelul StirlingCastelul Stirling este unul dintre cele mai spectaculoase castele dintre toate cele existente in Scotia. Acesta este pozitionat de-a lungul stancilor abrupte din jur, avand un rol defensiv. Descoperiti arta, cultura si statutul ce invaluiau Scotia in secolul 16. Iubitorii si pasionatii de istorie nu trebuie sa piarda din vedere acest popular obiectiv turistic.

5. Plaja LuskentyrePlaja Luskentyre este situata pe coasta vestica a spectaculosului Harris de Sud din Outer Hebrides, fiind una dintre cele mai frumoase zone de coasta ale Scotiei, cu apa marii de un verde-albastrui stralucitor, cu nisipuri aurii si dealuri de un verde vibrant. Linistita si atemporala, plaja Luskentyre a fost votata cea mai buna plaja a Marii Britanii.

4. Loch NessUnul dintre cele mai renumite lacuri din lume, Loch Ness este al doilea cel mai mare lac din Scotia ca suprafata, dupa Loch Lomond, si primul ca volum. Loch Ness are o adancime de aproximativ o mila, iar legenda spune ca gazduieste un monstru marin infiorator. Acest monstru marin reprezinta cea mai cunoscuta creatura mitica din epoca moderna, denumita Nessie din Loch Ness. Cu un aer invaluit de mister, intreaga zona din Loch Ness nu trebuie ratata, existand posibiltatea de a il vedea pe Nessie :).

3. Ben NevisSituat in zonele muntoase ale Scotiei, Ben Nevis este cel mai inalt varf al Insulelor Britanice. Oferind peisaje spectaculoase si uimitoare, Ben Nevis atrage turisti, drumeti si alpinisti deopotriva pentru a contempla linistea naturii inconjuratoare. Muntele este usor accesibil printr-o trecatoare construita de oameni in zig zag-ul partii de sud-vest, in timp ce stanca de pe partea de nord-vest a muntelui este destinata strict alpinistilor cu experienta.

2. Eilean DonanEilean Donan este o mica insula in Loch Duich din vestul Highlands-ului Scotiei. Insula este legata de continent printr-un pod, intreaga zona fiind dominata de un castel medieval pitoresc. Castelul original a fost construit in secolul al 13-lea, avand rol de aparare împotriva vikingilor. Astazi, castelul este unul dintre monumentele cele mai fotografiate din Scotia si reprezinta un loc popular pentru nunti si locatii de film. Castelul a fost gazda pentru turnarea filmelor: Highlander si The world is not enough.

1. Castelul EdinburghCastelul Edinburgh este un exemplu magnific de arhitectura, ideologie, tact politic si de importanta militara al Scotiei. Aceasta structura dominanta salasluieste sus pe varful unui vulcan inactiv. Prezenta sa impunatoare este vizibila de la mile departare. Din dorinta de a-i intimida pe cei care ii provocau, scotienii au utilizat castelul Edinburgh pentru majoritatea bataliilor si strategiilor militare. Un simbol al perseverentei si luptei pentru independenta scotienilor, Castelul Edinburgh este una dintre atractiile de top ale Scotiei.

Sursa


6027

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea ..
Grecia  |  Romania  |  Malta  |  Belgia  |  Germania  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Celulele moarte ale pielii constituie aproape 60% din praful pe care il stergem de pe mobile?... Ramnicu Valcea poarta supranumele de „capitala tipografilor“, fiind unul din primele centre culturale din intreg spatiul romanesc. Acest nume se datoreaza si episcopilor carturari, traducatorilor ...
Dictionar turistic
Lista de asteptare - Lista stabilita in ordinea de inscriere a cererilor primite dupa inchirierea tuturor locurilor disponibile intr-un mijloc de transport (tren, vapor, avion). Lista determina ordinea in care persoanele inscrise pot inlocui, daca survine cazul, calatorii care au declarat ca renunta sau care nu s-au prezentat la imbarcare.
7 recomandari