10 atractii uimitoare din Kuala Lumpur

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 atractii uimitoare din Kuala Lumpur


KUALA LUMPUR

Kuala Lumpur este capitala Malaeziei si este un loc magic, unde turistii se pot delecta cu gusturi uimitoare, culori unice si atractii care au facut inconjurul lumii.

Petronas Twin TowersTurnurile Gemene Peronas sunt cele mai inalte cladiri identice din lume. Cu o inaltime de 452 m, Turnurile Gemene Petronas au fost, pana recent, si cele mai mari constructii din lume. Cladirea are 88 etaje cu birourile companiei petroliere Petronas. Turnurile au o punte ce ofera o vedere impresionanta asupra Kuala Lumpur.

Turnul Menara KLUn alt punct de atractie al capitalei Malaesiei este turnul Menara KL, care are o inaltime de 421 m. Arhitectura sa frumoasa este scoasa in evidenta de puntea de 276 m, de unde poate fi admirat orasul.

ChinatownUna dintre cele mai colorate si vii atractii din Kuala Lumpur este Chinatown. Situata pe strada Petaling, Chinatown este un cartier plin de nuante vii, iar turistii vin aici pentru produsele si suvenirurile foarte ieftine. Chinatown este un loc in care nu se doarme niciodata, magnifica fiind si atmosfera din timpul noptii.

Pesterile Batu
Pesterile Batu se afla la 11 km de Kuala Lumpur si este o importanta atractie turistica, dar si un renumit loc de pelerinaj pentru credinciosii religiei Hindu. Templul este impartit in 3 pesteri principale si inca cateva mai mici, fiecare dintre ele fiind decorata cu frumoase statuete. Pestera principala se numeste Catedrala, iar celelalte doua: Pestera Galeriei de Arta si Muzeul Pesterii. Cele doua nu trebuie ignorate deoarece au numeroase picturi si sculpturi superbe.

Mica IndiaDaca inca nu ati ajuns in India, puteti vedea care este atmosfera in aceasta tara exotica in cartierul Mica India din Kuala Lumpur. Agitatia, culorile nebune, standurile cu delicatese indiene si sariurile superbe sunt doar cateva dintre surprizele care va asteapta aici.

Central MarketLa cateva minute de Chinatown se afla o alta locatie ce merita vizitata: Central Market. Cunoscuta si sub numele de Pasar Seni, locul este vizitat de toti turistii pentru diversitatea multi-culturala ce poate fi gasita aici: suveniruri, obiecte traditionale lucrate manual, sculpturi sau haine.

Piata Chow Kit WetPentru a intra si mai bine in atmosfera din Kuala Lumpur, va recomandam piata Chow Kit Wet. Desi nu este o destinatie turistica foarte populara, piata este fantastica prin marea diversitate de fructe si legume.

Templul Thean HouTemplul Thean Hou este unul dintre cele mai mari si vechi temple din Asia de Sud si este una dintre cele mai frumoase monumente din Malaesia. Unele dintre atractiile templului sunt gradinile cu ierburi si lacurile cu broaste testoase.

Templul Sri Maha Sakthi Mohambigai AmmanTemplul Sri Maha Sakthi Mohambigai Amman este pazit de 2 paznici indieni si este unul dintre cele uimitoare monumente din Kuala Lumpur, mai ales in timpul festivalelor indiene. Inautrul templului se afla un imens copac Bodhi, iar la baza statuia unui Buddha care mediteaza.

Parcul PasariiParcul Pasarii este una dintre cele mai colorate atractii din Kuala Lumpur. Parcul se intinde pe 8 hectare si are peste 3.000 de exemplare din specii din toate colturile lumii. Acest loc uimitor va permite sa va pozati alaturi de fantasticii vulturi sau sa hraniti papagalii frumos colorati.

Sursa foto


9319

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea ..
Italia  |  Austria  |  Germania  |  Irlanda  |  Ungaria  |  Olanda  | 
Stiai ca?
Pe Magura Moigradului a fost descoperita cea mai intinsa asezare dacica fortificata din Romania. Aceasta dateaza din secolul I d.Chr. Tot aici au fost făcute descoperiri arheologice inca din anul 185... Cornul Narvalului este din fildes si poate atinge lungimea de 3 metri....
Dictionar turistic
Tour operator - Agentie de turism ce are ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii turistice sau a componentelor acestora, direct sau prin intermediari.
7 recomandari