TurisMALL
powered by

10 Biserici ciudate


MOSCOVA

Biserica futurista

In Tokyo se afla una dintre cele mai futuriste biserici. Cu un design simplu, fara turle, biserica are un interior de un alb imaculat, care te duce cu gandul la o sala de asteptare. Lacasul este unic prin tavanul care produce un ecou de 2 secunde, oferind enoriasilor o senzatie unica.

Catedrala Sf. Vasile

Simbolul Pietii Rosii din Moscova, catedrala Sf. Vasile troneaza in centrul orasului. Biserica a fost construita in 1554 si reprezinta foarte bine arhitectura rusa traditionala. Catedrala a devenit celebra in intreaga lume datorita cupolelor frumos colorate, atipice pentru o biserica. Aici se afla mormantul Fericitului Vasile (sec. al XV-lea), patronul catedralei.

Biserica Hallgrímskirkja

Localizata in Reykjavik, Islanda, Hallgrímskirkja este o biserica luterana cu un design deosebit. Lacasul are 74.5 m inaltime si a fost numita dupa poetul si preotul islandez Hallgrímur Pétursson (1614 – 1674). Pentru a ridica aceasta opera de arta, arhitectul Guðjón Samúelsson a avut nevoie de 38 ani.

Temppeliaukio Kirkko (Biserica in Stanca)

Temppeliaukio Kirkko se afla in Helsinki si este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din capitala Finlandei. Biserica este construita in pamant, are pereti din stanca, iar tavanul este realizat din cupru si sticla.

Catedrala Metropolitana Nossa Senhora Aparecida


Catedrala Nossa Senhora Aparecida se afla in capitala Braziliei si este creatia arhitectului Oscar Niemeyer. Cu o forma ciudata, asemanata de unii cu o coroana sau cu niste maine impreunate intr-o rugaciune, biserica are o inaltime de 70 m. Sustinuta de 16 coloane, biserica are vitraliile colorate in nuante ce amintesc de cerul senin. In interior, veti descoperi doi ingeri albi, suspendati de tavan.

Biserica Borgund

Oraselul Borgund din Norvegia gazduieste una dintre cele mai vechi biserici din lemn. Construita in secolul XII, lacasul nu a avut nevoie de renovari majori, reusind sa isi pastreze forma originala intacta. Fanii jocurilor video au remarcat-o, cu siguranta, in jocul Age of Empires II: The Age of Kings.

Catedrala Las Lajas

Situata in sudul Columbiei, biserica a fost construita in 1916, in canionul raului Guaitara. Legendele spun ca in urma cu multi ani, aici era o alta biserica unde venea regulat o indianca pe nume Maria Mueses de Quiñones. Femeia venea insotita de fiica ei Rosa, care era muta. Obosita din cauza drumului anevoios, Maria s-a asezat pe o piatra, Rosa rostind atunci primele ei cuvinte. In scurt timp, pe acea piatra a aparut o pictura ce o infatisa pe Fecioara Maria cu un bebelus in brate. In urma cercetarilor, nu s-au descoperit pigmenti de vopsea pe roca.

Biserica St. Joseph Betrothed

Construita intre anii 1975 – 1977, St. Joseph Betrothed este o biserica ucraineana greco-catolica. Lacasul este cunoscut datorita celor 13 domuri aurii care ii simbolizeaza pe Iisus si cei 12 apostoli. In interior, biserica este decorata cu numeroase fresce bizantine.

Biserica Ružica

Localizata langa fortareata Kalemegdan din Belgrad, Serbia, Ružica este o mica capela decorata cu ramasite ale Primului Razboi Mondial. Candelabrele sunt confectionate din gloante, sabii si anumite parti ale tunului.

Capela St. Gildas

Una dintre cele mai frumoase biserici din Franta, pe malul Canalului Blavet. Construita intr-o stanca, biserica a fost locul de reculegere a druizilor. Gildas, parintele bisericii, a sosit in zona in anul 540 d.Hr si a predicat pentru oamenii de aici.

>Sursa


9019

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Maratonul Londonez (London Marathon)
Maratonul Londonez se desfasoara anual in aprilie, fiind unul dintre cele mai mari maratoane urbane ..
Stiai ca?
Exista mai multi oameni care invata limba engleza in China decat cei care o vorbesc oficial in Statele Unite (peste 300 de milioane)? ... Timisoara este supranumita si “Mica Viena”, denumirea fiind datorata vietii culturale bogate, a vestigiilor istorice, a cladirilor datand din secolul 18. ...
Dictionar turistic
Rezervatie - Teritoriu ocrotit prin lege, pe care nu se pot face transformari, deoarece aici se gasesc plante, animale, minereuri sau formatii geologice rare, care prezinta importanta din punct de vedere stiintific.
7 recomandari