TurisMALL
powered by

10 case care sfideaza gravitatia


MONTREAL

Complexul de apartamente Wozoco, Olanda

Legile olandeze impun ca toate apartamentele sa primeasca cat mai multa lumina naturala. Arhitectii proiectului Wozoco au omis insa acest aspect. Pentru a mentine cladirea in picioare, artistii au atasat un segment de apartamente pe una din laturile cladirii, indeplinind astfel legea constructilor.

Castelul plutitor, Ucraina

Sustinul de o grinda din metal si beton, castelul pare desprins din filme SF. Aparent, cladirea a fost folosita ca hambar pentru minerale si ingrasaminte naturale.

Habitat 67, Montreal, Canada

Apartamentele din complexul Habitat 67 sunt asezate ca niste piese de Lego. Fara vreo baza traditionala, apartamentele au o priveliste minunata si verande spatioase.

Globul din copac

Free Spirit Spheres este un proiect interesant, care se bucura de un succes nebun in SUA. Datorita celor 8 puncte de sprijin, aceasta casuta ciudata poate fi agatata de un copac sau de orice alt obiect solid. Casuta este facuta din lemn laminat si poate sustine fara probleme pana la 4 adulti.

Casele Cub, Rotterdam, Olanda

Arhitectul Piet Blom a pus bazele unui proiect neconventional: a luat o casa normala, a rasucit-o la 45 grade, creand o casa sub forma unui hexagon, cu 3 laturi spre cer si 3 laturi spre pamant. Fiecare casa are 3 etaje: la primul etaj se afla un living cu bucatarie, birou si toaleta, etajul doi are 2 dormitoare, iar etajul 3, piramida casei, poate fi folosita ca mansarda. Desi au un pret ridicat, casele nu duc lipsa de clienti.

Casa unui gangster rus, Archangelsk, Rusia

Pentru a le demonstra vecinilor sai cat de superior le este, gangsterul Nikolai Sutyagin a construit o casa cu 13 etaje si cu o inaltime de 44 m. Impunator, cu o arhitecuta hidoasa, ridicarea casei a durat 15 ani.

Casa ciuperca, Cincinnati, Ohio

Arhitectii isi doresc sa revolutioneze lumea cu proiectelor lor ingenioase. La fel s-a intamplat si in cazul profesorului Terry Brown de la Universitea Cincinnati care a construit o casa hidoasa, de forma unei ciuperci, cu un fel de masarda ciudata, atasata pe una din laturile cladirii. Pretul acestei case este de 400.000$.

Casa lui Daniel Czapiewski

Aceasta casa este localizata in orasul Symbark din Polonia. Construita de arhitectul Daniel Czapiewski, casa este o adevarata atractie turistica.

Casa pastaie, Rochester, New York

Se pare ca sursa de inspiratie pentru casa din imagine a fost nava extraterestrilor care ne-au vizitat de numeroase ori.

Casa rotativa, Freiburg, Germania

Arhitectul Rolf Disch a construit o casa ecologica care se roteste in functie de soare. In timpul iernii, casa se roteste in sensul acelor de ceas, iar vara, in sens invers.

Sursa articol. Sursa foto


9297

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fête des Jardins
Cu ocazia evenimentului Fête des Jardins timp de un week-end, la sfarsitul lui septembrie, gradinil..
Stiai ca?
O femeie din Arabia Saudita poate obtine un divort daca sotul ei nu ii ofera cafea?... Curiozitati si extreme geografice ale Terrei 1. Polul caldurii: Dalol, Deserul Danakil, Ethiopia. Temperatura medie anuala: 34 grade Celsius 2. Polul frigului: Ridge A., Antarctica. Temperatura ...
Dictionar turistic
Motel - Unitate de cazare situata in afara orasului, pe un itinerar turistic care ofera turistilor cazare. De obicei camerele sunt situate langa parcare.
7 recomandari