TurisMALL
powered by

10 Cele mai ciudate case


COPENHAGA

Casa din panoul publicitar

O firma imobiliara din Polonia are o propunere interesanta: panourile publicitare sa fie transformate in apartamente. Avantaje sunt multe: nu ai vecini, o poti muta in orice loc doresti si nu platesti intretinere. Momentan, propunerea nu a fost materializata.

Casa mergatoare

Daca ajungeti in Copenhaga, cu siguranta veti intalni casele mergatoare. Acest imobil este proiectat pentru cei care isi doresc o viata linistita, nomada. Casele au un impact minim asupra mediului inconjurator si folosesc un sistem solar ce colecteaza apa ploii si energia solara pentru apa calda.

Casa de sub iarba


La prima vedere, casa construita pe coasta de nord a Spaniei pare foarte neprietenoasa. Insa, la o privire mai atenta, veti observa ca privelistea asupra marii Cantabrian, design-ul simplu si calea de acces sunt doar cateva dintre atuurile casei.

Casa din Turnul de Apa

The Tower este replica monumentului istoric Water Tower. Situata in California, in portul Huntington, casa poate fi inchiriata de cei care vor sa aiba parte de o cazare speciala. Casa are 2 etaje si se afla la o inaltime de 25 m. Aici veti gasi o sala de masa cu cupola de geam, proiector pentru filme, 2 dormitoare, bucatarie complet echipata, garaj, jacuzzi. Privelistea asupra oceanului este spectaculoasa.

Casa pod

Una dintre cele mai interesante case se gaseste in orasul Adelaide, Australia. Construita ca un pod, deasupra unui rau, casa este inconjurata de verdeata, oferind chiriasilor sentimentul ca traiesc in natura. Design-ul casei este realizat dintr-un container elegant, cu geamuri largi si acoperis din conducte. Pretul casei este de 175.000 $.

Casa avion


Din fericire, casa din poza de mai jos nu este proprietate privata, ci unul dintre apartamentele hotelul Costa Verde din Quepos, Costa Rica. Designerii apartamentului au achizitionat un corp dintr-un avion Boeing 727 din 1965 si l-au decorat cu atentie, oferind turistilor un spatiu de cazare confortabil.

Casa biserica


Construita in stilul gotic, cladirea a servit ca biserica pana in ultimii ani, cand iminenta criza a lovit in toate domeniile de activitate. Aflata in San Francisco, casa a fost cumparata de un important om de afaceri la pretul de 2.25 milioane $. Dupa renovari importante ce au depasit suma de 3 milioane $, casa a fost transformat in caminul omului de afaceri. Insa, acum este din nou pe piata imobiliara, pretul cerut fiind de 7.5 milioane $.

Cazare la 2.575 m

Inca din 1983, Rifugio Nuvolau a fost refugiu pentru calatorii epuizati care escaladau muntii Dolomite din Italia. Chiar si in timpul Primul Razboi Mondial, casa a fost folosita ca loc de supravietuire pentru soldati. In ziua de azi, cabana ofera cazare si masa celor care escaladeaza tinuturile muntoase ale Italiei.

Epava transformata in camin

Ship Residence se afla pe malul lacului Erie din Ohio. Casa are o poveste foarte interesanta: construita de Henry Ford (fondatorul companiei Ford) si numita dupa nepotul sau, nava a fost retrasa din folosinta dupa 50 ani de activitate. In acest moment, un cuplu instarit din Ohio a cumparat vasul si l-a transformat in camin.

Casa cu susul in jos


Arhitectii Klaudiusz Golos si Sebastion Mikuciuk au construit casa cu susul in jos pentru o expozitie din Trassenheide, Germania. Desi nu poate fi locuita, vizitarea ei este foarte amuzanta.

Sursa


5313

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de Primavara de la Budapesta (Budapest Spring Festival)
Festivalul de Primavara de la Budapesta reprezinta cel mai important festival cultural al Ungariei. ..
Italia  |  Franta  |  Spania  |  Turcia  |  Germania  |  Malta  | 
Stiai ca?
Prima persoana care a afirmat ca galaxia noastra este formata din stele a fost filozoful grec Democrit (460-370 i.Hr), insa cel care a observat discul galactic, dar si numeroase stele cu ajutorul tele... Chinezii au inventat inghetata si se banuieste ca Marco Polo a furat reteta, impreuna cu cea pentru taitei, si le-a dus Europa?...
Dictionar turistic
Check-out - Intocmirea si achitarea notei de plata, precum si parasirea hotelului de catre client. Intervalul orar de predare al camerei se termina, de obicei, la ora 10 sau 12.
7 recomandari