TurisMALL
powered by

10 cele mai creative cladiri


PRAGA

Cladirea cos de picnic, SUA

Visul lui Dave Longaberger, fondatorul companiei The longaberger, de a construi o cladire sub forma unui cos de picnic a intampinat multe impedimente. Piedicile au venit din partea partenerilor de afaceri, a bancherilor si a colegilor de birou care i-au luat in deradere ideea. Din fericire, omul de afaceri a primit aprobarea pentru a-si ridicat cladirea mult visata, iar din decembrie 1997 este sediul central al companiei The Longaberger.

Casa dansatoare, Cehia

Casa Dansatoare este una dintre cele mai ciudate cladiri din Praga. Creata dupa planurile arhitectilor Vlado Milunic si Frank Gehry, cladirea a primit numele “Fred si Ginger”, insa nu are nimic in comun cu gratia celebritatilor de la Hollywood. In prezent, cladirea este sediul unor firme cehe.

Casa pian, China

Construita in provincia An Hui, China, cladirea are un design unic, intrigant. Vioara cristalina adaposteste o scara si un lift, iar privelistea din vioara este foarte frumoasa. Scopul cladirii este de a atrage cat mai multi turisti in provincia An Hui.

Biblioteca Kansas, SUA

Biblioteca orasului Kansas are o fatada interesanta. Inainte de a fi construita, locuitorii orasului au nominalizat cele mai reprezentative carti pentru Kansas. Copertile cartilor castigatoare au fost folosite ca fatada exterioara pentru parcarea bibliotecii.

Cladirea Robot, Thailanda

Cladirea Robot se afla in cartierul de afaceri din Bangkok si este sediul central al Bangkok United Oveseas Bank. Desginul cladirii reflecta evolutia computerelor folosite in banci.

Cladirea albastra, Olanda

Pentru a infrumuseta cateva cladiri abandonate, primaria oraselului Delfshaven, Olanda a permis vopsirea acestora in nuante vii.

Cladirea Astra, Germania

Inainte de a fi demolata, cladirea era sediul berariei Astra. Unicitatea cladirii consta in etajele care se deplasau pe trunchiul din beton.

Casa incovoiata, Polonia

Cladirea Rezydent Shoppind Center se afla in orasul Sopot si este cea mai fotografiata cladire din Polonia, Arhitectul Szotynscy Zaleski a fost inspirat de ilustratiile din basmele lui Jan Marcin Szancer si de desenele artistului suedez Per Dahlberg.

Sam Kee, cea mai subtire cladire din lume, Canada

Cladirea Sam Kee se afla in cartierul Chinatown din Vancouver. Cu 2 etaje si o grosime de 1.5 m, cladirea a aparut ca un pariu intre arhitecti. Proprietatea pe care se afla a fost oferita de primaria orasului Vancouver proprietarului de drept, Chang Toy, ca un fel de despagubire. De-a lungul anilor, cladirea a avut numeroase intrebuintari: sediu pentru firme sau salon pentru jacuzzi si masaj.

Sursa articol. Sursa foto


5966

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Los Veranos de la Villa
Los Veranos de la Villa reprezinta un eveniment desfasurat anual la Madrid in perioada iunie – inc..
Austria  |  Spania  |  Germania  |  Ungaria  |  Franta  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Mai mult de 10.000 de pasari mor in fiecare an strivindu-se de geamurile cladirilor?... Un barbat obisnuit mananca in jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vietii pentru a mentine o greutate de 80 de kg? ...
Dictionar turistic
Rezervare - Turistul sau agentia de turism retine un loc de cazare, un bilet de avion sau un pachet turistic pana la achitarea integrala a serviciului ales.
7 recomandari