TurisMALL
powered by

10 cele mai creative cladiri


PRAGA

Cladirea cos de picnic, SUA

Visul lui Dave Longaberger, fondatorul companiei The longaberger, de a construi o cladire sub forma unui cos de picnic a intampinat multe impedimente. Piedicile au venit din partea partenerilor de afaceri, a bancherilor si a colegilor de birou care i-au luat in deradere ideea. Din fericire, omul de afaceri a primit aprobarea pentru a-si ridicat cladirea mult visata, iar din decembrie 1997 este sediul central al companiei The Longaberger.

Casa dansatoare, Cehia

Casa Dansatoare este una dintre cele mai ciudate cladiri din Praga. Creata dupa planurile arhitectilor Vlado Milunic si Frank Gehry, cladirea a primit numele “Fred si Ginger”, insa nu are nimic in comun cu gratia celebritatilor de la Hollywood. In prezent, cladirea este sediul unor firme cehe.

Casa pian, China

Construita in provincia An Hui, China, cladirea are un design unic, intrigant. Vioara cristalina adaposteste o scara si un lift, iar privelistea din vioara este foarte frumoasa. Scopul cladirii este de a atrage cat mai multi turisti in provincia An Hui.

Biblioteca Kansas, SUA

Biblioteca orasului Kansas are o fatada interesanta. Inainte de a fi construita, locuitorii orasului au nominalizat cele mai reprezentative carti pentru Kansas. Copertile cartilor castigatoare au fost folosite ca fatada exterioara pentru parcarea bibliotecii.

Cladirea Robot, Thailanda

Cladirea Robot se afla in cartierul de afaceri din Bangkok si este sediul central al Bangkok United Oveseas Bank. Desginul cladirii reflecta evolutia computerelor folosite in banci.

Cladirea albastra, Olanda

Pentru a infrumuseta cateva cladiri abandonate, primaria oraselului Delfshaven, Olanda a permis vopsirea acestora in nuante vii.

Cladirea Astra, Germania

Inainte de a fi demolata, cladirea era sediul berariei Astra. Unicitatea cladirii consta in etajele care se deplasau pe trunchiul din beton.

Casa incovoiata, Polonia

Cladirea Rezydent Shoppind Center se afla in orasul Sopot si este cea mai fotografiata cladire din Polonia, Arhitectul Szotynscy Zaleski a fost inspirat de ilustratiile din basmele lui Jan Marcin Szancer si de desenele artistului suedez Per Dahlberg.

Sam Kee, cea mai subtire cladire din lume, Canada

Cladirea Sam Kee se afla in cartierul Chinatown din Vancouver. Cu 2 etaje si o grosime de 1.5 m, cladirea a aparut ca un pariu intre arhitecti. Proprietatea pe care se afla a fost oferita de primaria orasului Vancouver proprietarului de drept, Chang Toy, ca un fel de despagubire. De-a lungul anilor, cladirea a avut numeroase intrebuintari: sediu pentru firme sau salon pentru jacuzzi si masaj.

Sursa articol. Sursa foto


5240

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Belgia  |  Malta  |  Italia  |  Cehia  |  Austria  |  Franta  | 
Stiai ca?
In Chile se obisnuieste ca vinul sa fie turnat cu mana dreapta.... Intre anii 1901 si 2009 au fost acordate in total 537 de premii Nobel (inclusiv premiile pentru economie) unui numar de 829 de laureati – 806 persoane si 23 de organizatii. Dintre acestea doar 41 de...
Dictionar turistic
Sauna finlandeza - Sauna finlandeza are un efect pozitiv asupra intregului sistem cardiovascular. Accelereaza circuitul sanguin prin dilatarea vaselor si antreneaza inima, relaxeaza muschii, alina durerile artritei, creste rezistenta organismului la infectii, revitalizeaza pielea si creste buna dispozitie. Recomandat de specialisti si sportivilor fiindca ajuta la eliminarea acidului lactic, cauzator de dureri musculare. Prin transpiratia provocata de sauna, se mai elimina substante reziduale create de metabolism si toxine acumulate in organism. Pentru beneficii maxime se recomanda alternarea saunei cu un dus rece sau cu folosirea cuburilor de gheata. Aceste extreme vor creste rezistenta organismului la raceli si vor imbunatati circulatia sanguina.
7 recomandari