10 cele mai distructive uragane din istorie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 cele mai distructive uragane din istorie


BANGLADESH

1. Ciclonul BholaAcesta este unul dintre cele mai mortale cicloane inregistrate vreodata. El a lovit Bangladeshul in 1970. Nimeni nu stie cu exactitate cati oameni au murit dar se estimeaza undeva intre 300.000 si 500.000 de oameni.

2. Taifunul HaiphongIn 1881, cel mai catastrofal taifun din istorie a lovit Vietnamul, omorand peste 300.000 de persoane. Nu este primul si nici ultimul taifun puternic din zona deoarece aceasta se afla in calea taifunurilor din Pacific care se formeaza si vin din Filipine.

3. Ciclonul BackerganjCiclonul care a lovit Bangladeshul in 1876 a facut 200.000 de victime. Furtunile care s-au format in acea zona au fost distructive si au omorat mii de oameni. A fost un numar impresionant de morti nu doar din cauza valului urias, dar si datorita foametei si epidemiilor ce au urmat.

4. Ciclonul NargisNumarul deceselor nu s-a aflat nici pana in ziua de astazi. Un val imens care a cuprins insula, a fost responsabil pentru cele mai multe dintre cele 100.000 victime si pentru distrugerea caselor din zona devastata. Mii si mii de oameni care au supravietuit au ramas fara adaposturi si fara apa potabila.

5. Taifunul NinaUnul dintre cele mai ingrozitoare taifunuri, Nina se afla in acest top datorita puterii sale distructive, a numarului de morti si mai ales catastrofa care a urmat dupa valul imens. In 1975 o super furtuna a devastat China, omorand 100.000 de oameni fara prea mari eforturi. Ceea ce intr-adevar a facut ca Nina sa fie unic, a fost faptul ca a distrus barajul Banqiao. Inundatiile imense care au urmat au provocat distrugerea altor baraje. Va puteti imagina panica si haosul din acele momente.

6. Marele uraganAceasta super-furtuna poarta numele de "Marele Uragan" dintr-un singur motiv. A ucis 22.000 de oameni in Puerto Rico, Insulele Bermude precum si Republica Dominicana si Antilele in anul 1780. Este amintit ca fiind cea mai puternica furtuna integistrata vreodata in Oceanul Atlantic.

7. Uraganul GalvestonIn 1990, acest faimos uragan s-a indreptat spre taramurile din Texas. Autoritatile nu au avertizat cetatenii despre pericolul real principala lor preocupare fiind evitarea panicii. Astfel, cand puternicul uragan a lovit Galvestonul, oamenii au fost luati prin surprindere si n-au mai avut puterea sa-si salveze bunurile sau chiar vietile. 6.000 dintre ei au murit si 3.600 de case au fost distruse.

8. Uraganul KatrinaUnul dintre cele mai faimoase uragane din istorie, a lovit America in anul 2005 si a ramas cunoscut ca fiind cel mai costisitor dezastru natural inregistrat vreodata, provocand daune de peste 80 miliarde dolari. Mai mult decat atat, acesta a ucis peste 1836 de persoane. Au urmat multe zile de durere si haos. Reconstructia orasului New Orleans nu s-a terminat inca.

9. Uraganul PaulineUraganul Pauline a devastat Mexicul in 1968. Acesta a ucis 400 de oameni iar 300.000 de oameni si-au pierdut casele si 7,5 miliarde dolari s-au dus pe apa Sambetei.

10. Uraganul InezAcest uragan a fost numit "ciudat" nu pentru ca n-ar fi facut nimic. Traiectoria uraganului Inez, in 1970, a fost imprevizibila si a distrus Caraibe, Florida si Mexic, lasand peste 1500 morti si facand pagube de 432 milioane dolari.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


8890

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Germania  |  Grecia  |  Romania  |  Malta  |  Cehia  |  Austria  | 
Stiai ca?
In Egipt, pisica, animalul sacru al zeitei Basted, era folosita pentru indepartarea serpilor?... O planta care actioneaza asupra intregului sistem reproducator, atat la femei cat si la barbati este branca-ursului. Daca aveti probleme de sterilitate, impotenta sau lipsa dorintei, luati o lingurita...
Dictionar turistic
Sejur - Vacanta, concediu pe care cineva il petrece (cu concursul unei organizatii turistice) intr-o statiune, pe un itinerar turistic etc.
7 recomandari