10 cele mai impresionante statii de metrou

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 cele mai impresionante statii de metrou


MOSCOVA

Statia Tunnelbana, Stockholm

Pentru ca turistii sa uite ca se afla in subteran, unele statii de metrou din Stockholm sunt sculptate in piatra, iar tavanele pastreaza forma originala.

Statia U-Bahn, Munchen


Sistemul de metrou din Munchen a fost inaugurat in 1972, iar unele statii de metrou se bucura de un design minimalist, iar unele sunt decorate cu opere de arta si forme arhitecturale interesante.

Tunelul Shanghai Bund, China

Tunelul Shanghai Bund are o lungime de 647 m si face legatura intre East Nanjin Road si Oriental Pearl TV Tower. Turistii care trec prin acest tunel vor experimenta o calatorie intr-o lume ireala, plina de culori si forme psihedelice.

Statia Komsomolskaya, Moscova

Statia Komsomolskaya este cea mai faimoasa statie de metrou din Moscova si un simbol al capitalei rusesti care atrage mii de vizitatori.

Statia Bockenheimer Warte, Frankfurt

Desi lasa impresia ca se prabuseste, statia de metrou Bockenheimer Warte este foarte stabila si sigura.

Linia de metrou Bilbao, Basque, Spania

Din dorinta de a crea un sistem de metrou unic si interesant, autoritatile locale din Bilbao l-au angajt pe Norman Foster, arhitectul care si-a lasat amprenta pe cel mai mare aeroport din Hong Kong. Statiile de metrou sunt spatioase si luminate, iar intrarile la metrou sunt unice: realizate din tuburi rotunde din geam.

Statia City Hall, New York

Desi statiile de metrou din New York sunt murdare si neingrijite, exista o statie de metrou care demonstreaza contrariul. Desi nu mai este folosita din 1945, City Hall impresioneaza printr-o arhitectura baroca.

Statia O'Hare, Chicago

Construita in 1984, statia de metrou O'Hare face legatura intre aeroport si orasul Chicago. Peretii sunt realizati din blocuri de sticla, in nuante diferite. Interesant este ca platformele sunt iluminate de fiecare data in alte culori, iar peretii din sticla absorb sunetul facut de tren.

Linia de metrou Dubai, Emiratele Arabe

Bogatia si luxul si-au pus amprenta si pe sistemul de transport din Dubai. Statiile sunt modelate dupa forma scoicilor, iar interioarele sunt decorate dupa elementele naturii: apa, aer, pamant si foc. Sa nu va mirati daca veti zari candelabre impresionante la metrou.

Statia Pyongyang, Corea de Nord

Statia de metrou Pyongyang era folosita de armata pentru misiuni secrete. Cu picturi ce amintesc de gloria poporului corean si candelabre care ofera un plus de lux, statiile de metrou din Corea de Nord se numara printre cele mai frumoase din lume.

Sursa articol. Sursa foto


7929

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festes de la Merce - Barcelona
Festes de la Merce este cel mai important festival al Barcelonei, fiind dedicat sfintei care proteje..
Stiai ca?
Cehia are si denumirile de "Tara Boema" sau "Pamanturile Coroanei Boeme".... Dunarea reprezinta al doilea fluviu ca lungime din Europa, dupa Volga, acesta curgand pe o distanta de circa 2.858 km. Dunarea izvoraste din Muntii Padurea Neagra (Germania), de sub varful Kandel (...
Dictionar turistic
Manastire - Institutie religioasa cuprinzand o biserica si mai multe chilii, unde traiesc, potrivit unor reguli de viata austere si izolati de lume, calugari sau calugarite; locas in care serviciul divin este oficiat de calugari/calugarite.
7 recomandari