TurisMALL
powered by

10 Cele mai scumpe picturi din lume


PARIS

Tablourile si sculpturile sunt obiectele de décor care aduc plusul de culoare unui camere fara personalitate. Daca oamenii de rand opteaza pentru imitatiile unor tablouri celebre, cei bogati cheltuie milioane de dolari pentru picturi renumite.

Tabloul Nr. 5 de Jackson PollockTabloul Nr. 5 de Jackson Pollock poate parea un dezastru pentru cei care nu inteleg arta. Insa, pasionatii si cunoscatorii considera ca pretul de 140 milioane $ pentru pictura lui Pollock este rezonabil. Achizitia a fost facuta in 2006 de un cumparator anonim. Inainte de licitatie, tabloul Nr. 5 a apartinut lui Samuel Irving Newhouse si a fost expus la Muzeul de Arta Moderna din Londra.

Femeia III de Willem de KooningTabloul Femeia III a fost pictat de Willem de Kooning intre anii 1951 – 1953 si a fost expus la Muzeul de Arta Contemporana din Tehran. Din pacate, din 1979, pictura nu a fost expusa public din cauza legilor aspre ale guvernului. In 2006, David Geffren a vandul pictura milionarului Steven A. Cohen pentru 137.5 milioane $.

Portretul Adelei Bloch-Bauer I de Gustav KlimtPictura Portretul Adelei Bloch-Bauer I a fost realizata de Gustav Klimt in 3 ani. Tabloul este pictat cu ulei, argint si aur si masoara 138 x 138 cm. In timpul ocupatiei naziste in Austria, tabloul a fost confiscat de germani, urmand sa fie recuperat printr-o lunga batalie. Noua proprietara a fost numita nepoata Adelei care a decis ca pictura sa fie expusa intr-un muzeu din Los Angeles. In scurt timp, tabloul a fost achizitionat de unul dintre cei mai bogati oameni din lume, Ronald Lauder, pentru suma de 135 milioane $.

Portrait du Dr. Gauchet, Vincent Van GoghDoctorul Gauchet s-a ocupat de Van Gogh in ultimii ani din viata pictorului. Portretul a fost facut cadou doctorului, iar dupa moartea acestuia, sora doctorului l-a vandut, in 1897, pentru 300 de franci. Tabloul a fost vandul in 1990 pentru 82.5 milioane $ unui milionar japonez, insa dupa moartea acestuia nu se stie ce s-a intamplat cu tabloul.

Bal du Moulin de la Galette, Pierre-Auguste RenoirTabloul Bal du Moulin de la Galette a fost achizitionata de acelasi milionar japonez care a cumparat si tabloul Portrait du Dr. Gauchet de Van Gogh. Tabloul este una dintre cele mai bune reprezentatii a celebrului bal si a fost achizionat pentru suma de 78 milioane $. Dupa ce companiile japonezului au intrat in faliment, au fost aranjate intalniri secrete pentru a vinde tabloul. Desi nu este oficial, se presupune ca tabloul a fost cumparat de un elvetian.

Garçon à la pipe, Pablo PicassoGarcon a la pipe a fost pictat de Pablo Picasso in 1905, in timpul Perioadei Roz, pe vremea cand avea doar 24 ani.La prima vanzare, tabloul a fost achizionat cu doar 30.000 $, urmand ca in 2004, pretul picturii sa ajunga la 104.2 milioane $.

Nud, frunze verzi si bust, Pablo PicassoTabloul Nud, frunze verzi si bust o infatiseaza pe amanta si muza lui Pablo Picasso, Marie-Therese Walter. Timp de 6 ani, pictura s-a aflat in colectia personala a unor colectionari din LA. In 2009, cand unul dintre ei a murit, tabloul a fost vandut pentru 106.5 milioane $ unui cumparator anonim.

Portretul lui Joseph Roulin, Vincent Van GoghJoseph Roulin a fost un angajat al postei care a fost mereu alaturi de Van Gogh, mai ales in perioadele cele mai intunecate. In august 1989, pictura a fost cumparata de Muzeul de Arta Moderna din New York pentru suma de 58 milioane $. In prezent, valoarea tabloului este 101.7 milioane $.

Dora Maar au Chat, Pablo PicassoUn alt tablou de al lui Pablo Picasso se afla in topul celor mai scumpe picturi din lume. In acest tablou se afla Dora Maar, una dintre amantele pictorului.Tabloul a fost cumparat in 2006 de Boris Ivanishvili, un magnat rus. Pretul picturii a fost de 95.2 milioane $.

Irisii, Vincent Van GoghTabloul Irisii de Vincent Van Gogh se numara printre cele mai apreciate lucrari ale pictorului. La prima vanzare, Van Gogh a primit 300 franci, pentru ca in 1989, tabloul sa fie cumparat pentru 53.9 milioane $. In prezent, valoarea tabloului a crescut la 102 milioane $.

Sursa articol


8589

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Cehia  |  Germania  |  Belgia  |  Franta  |  Ungaria  |  Austria  | 
Stiai ca?
Peru se mai numeste si "Tara incasilor".... Intr-o scoala din Virginia, SUA, elevii cu varste intre 7 si 10 ani au fost serviti cu cockteiluri Margarita? In urma scandalului de proportii care s-a iscat, a reiesit ca distribuitorii produselor co...
Dictionar turistic
Brunch - O combinatie intre mic dejun si pranz, care se serveste intre orele 11.00 - 14.00, in special in zilele de duminica si de Sarbatori.
7 recomandari