10 din cele mai importante locuri sfinte din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 din cele mai importante locuri sfinte din lume


VATICAN

Turismul religios castiga tot mai multa popularitate in ziua de azi. Mai mult decat atat, locurile sacre sunt fascinante, in sine, indiferent de parerile noastre. Exista nenumarate constructii impresionante facute in scopuri spirituale, iar alegerea celor 10 a insemnat excluderea multor alte locuri, care ar fi meritat un loc pe aceasta lista.

1. Ta ProhmTa Prohm este unul din templele din Angkor. A fost construit la sfarsitul secolului al 12-lea de catre regele Khmer Jayavarman al VII-lea pentru a servi ca un templu hindus. Izolat si neglijat, spre deosebire de restul templelor, Ta Prohn a fost cucerit de jungla. Este deosebit acest aspect care atrage cei mai multi vizitatori.

2. Ka’baKa'ba este cel mai important loc sacru al lumii islamice. Istoria locului, ca o destinatie sacra, a inceput cu mult inaintea timpurilor lui Mohammad, cand a fost folosit ca un adapost pentru statuile zeilor arabi. Ka'ba se afla in curtea unui alt monument frumos, Moscheea Haram.

3. Borobudur Borobudur a fost descoperit abia in secolul al 19-lea, in jungla din Java, Indonezia. Este o constructie uimitoare, oferind 504 structuri Budha si un numar de 2,700 de panouri in relief. Intreaga sa istorie ramane un secret pana in ziua de azi, pentru ca nimeni nu stie cine l-a construit si de ce...

4. Catedrala Las LajasUnul dintre locurile sacre cele mai impresionante din lume, Catedrala Las Lajas a fost construita in 1916, ca urmare a unei aparitii miraculoase a Fecioarei Maria. Aparent, o femeie isi cara in spate fiica muta, in acea zona. Cand ea s-a oprit sa se odihneasca, copilul brusc a vorbit pentru prima data, spunandu-i mamei ei de o viziune stranie intr-o pestera. Viziunea s-a dovedit a fi un tablou misterios care a ramas misterios, chiar si dupa o analiza detaliata stiintifica: nu a existat nicio urma de vopsea pe suprafata de piatra. Cu toate acestea, vopseaua a patruns adanc in ea.

5. Biserica Sfanta SofiaSfanta Sofia este cu adevarat un loc uimitor, indiferent daca il vizitati in scopuri religioase sau turistice. Ea are o istorie lunga, care dateaza din secolul al 4-lea atunci cand Sofia a fost cea mai mare si mai importanta biserica a crestinismului. Atunci cand Mehmet al II-lea a cucerit Constantinopolul in 1453, biserica a fost transformata intr-o moschee, dar picturile si simbolurile crestine nu au fost distruse.

6. Bazilica Sfantul Petru"Basilica Papale di San Pietro" este situata in Vatican. Unul dintre cele mai sacre locuri ale crestinismului, aceasta biserica a fost construita in secolul al 17-lea. Aceasta nu este doar o constructie foarte frumoasa, ci si una foarte spatioasa, avand o capacitate de 60.000 de persoane. De asemenea, se spune ca mormantul Sfântului Petru este chiar sub altar.

7. Sanctuarul lui ApolloTemplul lui Apollo a fost construit acum 3500 de ani si a fost considerat "centrul lumii" de catre grecii care obisnuiau sa vina aici (asa cum au facut-o si numerosi pelerini din diferite tari), în scopul de a asculta predictiile Oracolului din Delphi, preoteasa zeului Apollo care se adresa credinciosilor.

8. Templul MahabodhiTemplul Mahabodhi este unul dintre locurile sacre cele mai impresionante din lume si cel mai sfant loc pentru budisti. Prin urmare, este in fiecare an vizitat de mii de pelerini budisti si hindusi, precum si de turisti. Se crede ca acesta este locul unde Siddharta Guatama a atins iluminarea si a devenit Buddha.

9. Templul LuxorTemplul Luxor este magnific. Acesta este atat de mare incat un sat intreg a fost amenajat in interiorul zidurilor sale. Construit in secolul 14 i.Hr., acesta a fost dedicat lui Amun (mai tarziu, Amun-Ra), zeul creator al teologiei egiptene. Noaptea, templul este luminat, oferind o priveliste spectaculoasa pentru vizitatorii lui.

10. Catedrala Notre DameAceasta este o celebra catedrala din Paris, de o frumusete extraordinara. A fost construita intre 1163 si 1250 si este considerat unul dintre exemplele cele mai reprezentative ale arhitecturii gotice. Dupa ce a asistat la numeroase evenimente istorice, a fost de multe ori deteriorata si restaurata. Astazi, ea este unul dintre simbolurile Frantei si un loc minunat pentru a o vizita in scopuri spirituale si culturale.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


10223

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de film independent de la Roma (RIFF)
Festivalul de film independent de la Roma (RIFF) exista inca inainte de aparitia Festivalului Intern..
Ungaria  |  Cehia  |  Belgia  |  Germania  |  Franta  |  Spania  | 
Stiai ca?
In antichitate, pentru egipteni, berea era cea mai importanta hrana, iar berea bautura lor favorita?... Piramidele din Egipt sunt cele mai vechi din cele 7 minuni ale lumii antice, si singurele care au supravietuit pana in ziua de azi?...
Dictionar turistic
Vila - Forma de cazare de capacitate mica, cu cateva nivele, avand un stil arhitectonic particular, integrat armonios in cadrul natural.
7 recomandari