TurisMALL
powered by

10 fantani extraordinare


LAS VEGAS

Fantanile Bellagio, Las Vegas

Fantanile Bellagio din Las Vegas se numara printre cele mai faimoase fantani din lume. Ele reusesc sa impresioneze prin spectacolul deosebit pe care il ofera in fiecare zi: performante corelate cu melodii celebre si jocuri de lumini. In timpul zilei, show-ul incepe la fiecare 30 minute, iar intre orele 20.00 – 24.00, la fiecare 15 minute. Printre cele mai cunoscute melodii amintim de Celine Dion – My heart will go on, Frank Sinatra – Fly me to the moon si Sarah Brightman & Andrea Bocelli – Time to say goodbye.

Fantana Bogatiei, Singapore

Fantana bogatiei se afla in cel mai mare mall din Singapore, Suntec City, si este cunoscuta ca fiind cea mai mare fantana din lume. Simbol al bogatiei si al vietii, fantana este o reprezentare simbolica a unicitatii in spirit, a unitatii si a armoniei din Singapore. Realizata din bronz, fantana ocupa 1683 m si are o inaltime de 13.8 m; jetul de apa ajunge pana la 30 m inaltime.

Fantana Magica Montjuic, Barcelona

In fiecare seara, Fantana Magica Montjuic ofera un spectacol inedit de culoare, lumina, muzica si “acrobatii” acvatice. Localizata intre Placa d’Espanya si National Palau, fantana atrage mii de turisti in fiecare seara.

Fantana Volcano, Abu Dhabi

Fantana Volcano a fost un simbol al orasului Abu Dhabi. Din pacate, in 2004, fantana a fost daramata pentru a face loc unui ambitios proiect imobiliar. Construita sub forma unei piramide circulare, cu 6 platforme separate de cate un zid frumos inscriptionat.

Fantanile Big Wild Goose Pagoda, Xian, China

Construita in anul 652, in timpul domnieie imparatului Gaozong (dinastia Tang), Big Wild Goose Pagoda este o cladire antica bine conservata si un loc sfant pentru budisti. Localizata in partea de sud a orasului Xian, Big Wild Goose Pagoda este locul in care se afla cea mai mare fantana muzicala din Asia.

Fantana Prieteniei, Moscova

Fantana Prieteniei, cunoscuta si sub numele de Prietenia dintre Natiuni, este alcatuita din 16 statui aurii, imbracate in costume nationale, reprezentand Republica Uniunii Sovietice. Fantana este incadrata de o bordura din granit rosu ce ocupa 4.000 m2.

Fantana Trevi, Roma

Fantana Trevi a fost construita in 1732 si a devenit celebra dupa ce a aparut in mai multe filme de la Hollywood. Toti turistii care ajung aici arunca o moneda in fantana si isi pun o dorinta. La sfarsitul zilei, banii aruncati in fantana se strang si se doneaza unor orfelinate si camine de batrani.

Fontana dell'Ovato, Tivoli, Italia

Fontana dell'Ovato, cunoscuta si sub numele Fontana di Tivoli se afla in oraselul Villa d'Este, Tivoli. Din 2001, fantana a intrat in patrimoniul UNESCO.

Fantana Peterhof, Sankt Petersburg

Peterhof este p proprietate imperiala, faimoasa pentru luxul si frumusetea care se gasesc aici. Construit in 1710 de Petru cel Mare, Peterhof este cunoscut si sub numele de Palatul Versailles Rusesc. Pe langa incaperile somptuoase, palatul are o gradina care impresioneaza prin numarul mare de statui din aur magnifice si o fantana superba.

Fantana King Fahd, Arabia Saudita

Fantana King Fahd este localizata in orasul Jeddah si este cunoscuta ca fiind cea mai inalta fantana din lume, aruncand apa pana la 312 m. Fantana foloseste 3 pompe masive care livreaza 625 litri pe secunda la o viteza de 375 km/h.

Sursa articol. Sursa foto


5999

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Ziua Regelui Olandei - Amsterdam (King's Day in Amsterdam)
Ziua Regelui este un eveniment care se desfasoara anual, in data de 27 aprilie, incepand cu 2014. Cu..
Stiai ca?
George Bothezat este inventatorul elicopterului cu patru elice, denumit și “Caracatita zburatoare”. ... Balonul Mihai Bravul a reprezentat primul aparat de zbor al Romaniei....
Dictionar turistic
Birou de obiecte pierdute - Birou amenajat in incinta garilor, autogarilor, aerogarilor, unde se strang si se recupereaza toate obiectele pierdute de pasageri.
7 recomandari