TurisMALL
powered by

10 flori mortale


CURTEA DE ARGES

Florile sunt un simbol al iubirii. Atunci cand cineva este bolnav, ii ducem flori. Cand vrem sa impresionam o fata, ii trimitem un buchet de trandafiri. Multe flori au diverse simbolistice, asa ca evitati sa oferiti vreuna din plantele din topul nostru.

AconitumPlanta creste in emisfera nordica, iar nectarul ei a fost folosit la confectionarea sagetilor otravitoare, la vanatoare si la razboi. Daca mancati aceasta planta, otrava fatala cauzeaza urmatoarele simptome: ameteala, voma si diaree, urmate de arsuri puternice, furnicaturi, paralizarea fetei, gurii si a abdomenului. Consumata in doze mari, moartea survine rapid.

Matraguna (bella donna)Matraguna creste in Europa, Africa de Nord si Asia de Vest. Din pacate, toate partile matragunei sunt toxice. Copiii sunt atrasi de fructele matragunei care sunt negre, lucioase si dulci. Simptomele otravirii cu matraguna sunt: pupile dilatate, vedere incetosata, pierderea echilibrului, dureri de cap, iritatie, inrosirea fetei, halucinatii si convulsii. Moartea perturba functiile involuntare ale corpului ca respiratia si transpiratia.

Cucuta (conium)Cucuta este o planta ce creste in toate partile Europei si in Africa de Sud. Desi are numeroase calitati, cucuta nu poate fi consumata neuscata, deoarece este toxica. Consumul de cucuta verde duce la paralizia centrilor nervosi.

Leandru (nerium oleander)
Florile de leandru sunt foarte frumoase si apreciate, insa, din pacate, toate partile plantei sunt toxice. Leandrul este cultivat in multe case si este originar din Portugalia, Maroc si Mauritania. Toxicitatea florii este extrem de mare, cauzand stari de voma, diaree, salivare in exces, dureri abdominale, somnolenta, convulsii si coma.

Datura (laurul de camera)Exista 9 specii de Datura, iar o mare parte dintre ele poate fi gasita in SUA si Mexic. Toate speciile contin alcaloizi care sunt letali. In trecut, datura era folosita ca halucinogen si otrava. Exista unele zone din Europa si India unde datura a fost folosita pentru a comite crime si sinucideri. In unele parti ale lumii, este ilegal sa cumperi, sa cultivi sau sa vinzi datura.

Digitalis (degetelul rosu)Digitalis este o planta cu flori superbe, sub forma unor clopotei rosi sau mov. Desi exista peste 20 de specii de digitalis, toate sunt fatale. Toate partile plantei sunt toxice, insa frunzele din partea superioara sunt cele mai periculoase. O singura muscatura din frunza degetelului rosu poate duce la moarte. Simptomele otravirii cu digitalis sunt: ameteala, stari de voma, diaree, halucinatii violente, delir, dureri de cap puternice, convulsii si intreruperea functiilor inimii.

LacramioareLacramioarele par foarte delicate, dar in realitate pot fi foarte toxice. Folosite ca plante de gradina sau la buchetele de nunta, lacramioarele este cunoscuta si pentru intarirea memoriei. Din pacate, toate partile plantei sunt toxice, lacramioarele continand glicozide care duc la o proasta functionare a inimii.

Mac (opium)Sursa heroinei este aceeasi care ajuta macul sa ajunga o floare frumoasa. Macul contine morfina folosita pentru a face heroina. Macul este o planta ce este cultivata de sute de ani. Drogul din mac poate cauza o moarte inceata sau coma, iar latexul din mac poate duce la colapsul inimii si al plamanilor. Exista oameni care folosesc semintele de mac pentru a trata insomniile si diareea.

BrugmansiaBrugmansia este o planta cu 7 specii si creste in Anzii Cordilieri din America de Sud. Daca este consumata, brugmansia poate cauza simptome dureroase oamenilor si animalelor. Reactiile include dilatarea pupilelor. Deoarece sunt foarte toxice, in unele parti ale lumii este interzisa cumpararea, cultivarea si vinderea plantei Brugmansia.

PokeweedDesi este o planta cu flori frumoase si delicate, pokeweed este foarte periculoasa. Cea mai putin periculoasa parte a pokeweed este floarea alba. Daca este inghitita, planta pokeweed cauzeaza voma si ragaiala. Simptomele vor progresa spre spasme, diaree, lesin, voma cu sange si convulsii. Reactiile extreme include respiratie dificila, coma si moarte.

Sursa articol


16763

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festes de la Merce - Barcelona
Festes de la Merce este cel mai important festival al Barcelonei, fiind dedicat sfintei care proteje..
Stiai ca?
In Los Angeles exista mai putine persoane decat automobile? ... Lamaia este un fruct care a fost adus in Europa in timpul cruciadelor, desi vechii greci si romanii l-au consumat cu mult timp inainte (lamaia apare in fresce facute prin secolul II). Se crede ca lama...
Dictionar turistic
Buveta - Locul unde se beau ape minerale intr-o statiune balneara.
7 recomandari