TurisMALL
powered by

10 hoteluri bizare


NAIROBI

Jumbo Hostel, Stockholm

Hostelul Jumbo se afla in aeroportul Arlanda din Stockholm. Avionul este un Boeing 747 care a fost salvat de la groapa de gunoi si transformat intr-un hotel. Cu 25 camere, receptie si cafenea, hostelul Jumbo este o alternativa perfecta pentru turistii care au de asteptat multe ore in aeroport.

Hotelul Everland, ParisEverland este un hotel care are o singura camera, cu baie, pat king-size si un lounge. Hotelul este special deoarece a fost construit pe sine de tren pentru a putea calatori. Pana acum, hotelul a poposit numai in locuri faimoase ca Muzeul de Arta Contemporana din Leipzig, Germania sau acoperisul Palais de Tokyo, cu vedere spre Turnul Eiffel din Paris. Pretul unei nopti de cazare este de 333 euro (in timpul saptamanii) sau 444 euro (in weekend).

Hotelul de Gheata, CanadaDin anul 2000, in fiecare iarna, in Canada se construieste Ice Hotel, o locatie ridicata din gheata si zapada. Una dintre cele mai faimoase experiente de iarna din Canada, construirea hotelului dureaza minim 5 saptamani si este nevoie de 500 tone de gheata si 15.000 tone de zapada. Hotelul este decorat cu piese de arta si mobila, toate fiind facute din gheata.

Hotelul Waterworld, China

Construit intr-o cariera de piatra din regiunea Songjiang, China, hotelul a pastrat elementele naturale ale “gazdei”. Cu 400 de locuri de cazare, hotelul a castigat un premiu de design international pentru uimitoarea intrare. Pe langa camerele elegante, hotelul dispue de cafenele, restaurante si facilitati de sport.

Sala Silvergruva, Suedia

Situata in Suedia, Sala Silvergruva este una dintre minele de argint cel mai bine conservate din Suedia. Pe vremuri, din mina se extrageau peste 3 tone de argint pe an. In prezent, mina a fost transformata intr-un mini hotel. Intr-una din pesterile minei, intr-un décor gotic, a fost amplasat un pat dublu si cateva lampi. Singura toaleta se afla la 50 m de camera de hotel.

Hotelul Capsule, Olanda

Hotelul Capsule este acostat in orasul Hague, Olanda. Daca v-ati saturat de camerele tipice de hotel, puteti alege sa va petreceti noaptea in aceste capsule portocalii, folosite odinioara pe o platforma de extragere a petrolului. Capsulele au fost construite in 1972, au diametru de 4.25m, iar capacitatea maxima este de 3 persoane.

Hotelul The De Vrouwe van Stavoren, Olanda

Hotelul The De Vrouwe van Stavoren este format din 4 butoaie de vin, cumparate de la un comerciant din Elvetia pentru a fi transformate in camere de hotel. Initial umplute cu peste 14.000 de litri de vin frantuzesc Beaujolais, camerele de hotel sunt echipate cu 2 paturi single, baie si living room. Daca nu va deranjeaza mirosul persistent de vin, atunci hotelul The De Vrouwe van Stavoren este alegerea perfecta daca va aflati in oraselul olandez Stavoren.

Hotelul Giraffe Manor, Kenya


Hotelul Giraffe Manor se afla in apropiere de Nairobi, inconjurat de 56 hectate de padure si este faimos pentru turma de girafe care populeaza locul. Intim si exclusivist, Giraffe Manor este singurul hotel din lume unde oaspetii pot servi micul dejun alaturi de girafe, le pot hrani sau pot fi intampinati de acestea la intrarea in hotel.

Hotelul Das Park, Austria


Hotelul Das Park se afla in Austria si primeste oaspeti intre lunile mai – octombrie. Construit din conducte de beton, camerele de hotel sunt dotate cu fereste, paturi duble, minibar si room service.

Hotelul Im Wasserturm, Germania

Situat in orasul Cologne, Germania, hotelul Im Wasserturm a fost, initial, cel mai mare turn de apa din Europa, in secolul XIX. In 1990, designerul francez Andree Putman l-a transformat intr-un hotel de lux, cu 78 camere elegante.

Sursa articol. Sursa foto


7447

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Franta  |  Cehia  |  Austria  |  Malta  |  Belgia  |  Romania  | 
Stiai ca?
Intr-o saptamana, peste 150.000 oameni se plimba pe Rambla, Barcelona?... Populatia Africii se apropie de 1 miliard, iar mai mult de jumatate din populatie are sub 25 de ani?...
Dictionar turistic
Check-in - Procesul inregistrarii oaspetilor la sosirea in hoteluri sau alte structuri de cazare, in mod obisnuit prin semnarea in registru sau introducerea datelor intr-un sistem computerizat. Intervalul orar de primire al camerei incepe, de obicei, cu ora 12 sau 14.
7 recomandari