TurisMALL
powered by

10 insule superbe, dar nelocuite


INSULA LA DIGUE

Insulele pustii au fost sursa de inspiratie pentru multe telenovele sau filme de la Hollywood cum ar fi Cast Away sau serialul Lost. Apogeul povestilor cu insule pustii a fost cartea Robinsoe Crusoe, scrisa de Daniel Defoe, in 1719. Povestea lui Crusoe a fost inspirata de intamplarea reala a unui marinar scotian care a petrecut 4 ani pe o insula nelocuita.

Insula a fost numita Mas a Tierra, dar a fost redenumita Robinson Crusoe in 1966 si a devenit o insula locuita. Populatia sa este formata din peste 600 locuitori si are facilitati moderne care include conexiune la internet si pista pentru avioane.

Insulele AucklandInsulele Auckland formeaza arhipelagul Noua Zeelanda – Insulele Sub-Antarctice. Pe insula Enderby au fost descoperite urme ale unor asezari polineziene, care dateaza din secolul XIII. Insulele nelocuite au fost descoperite in 1806, de niste vanatori de balene.

Mu Ko Ang ThongMu Ko Ang Thong este un frumos arhipelag format din 40 insule si se afla in Golful Thailandei. Ang Thong inseamna cupa de aur, iar MU Ko – grup de insule. Formatiunile de calcar sunt acoperite cu paduri tropicale si rasar din apa turcuaz, oferind un aspect dramatic, dar magnific. Explorarea plajelor cu nisip alb si posibilitatea de a face snorkeling printre gradinile de corali recomanda Mu Ko Ang Thong ca o excursie perfecta de 1 zi, cu plecare din Ko Samui. Ko Paluay este singura insula locuita din arhipelag, locuitorii sai fiind un grup de tigani care traiesc din pescuit.

Piramida BallPiramida Ball este o roca inalta de 562 metri, situata in parte de sud a insulei Lord Howe, din Oceanul Pacific. Piramida Ball este ramasita unui vulcan care s-a format in urma cu 7 milioane de ani. Prima urcare de succes pana in varful piramidei a avut loc in 1965 si a fost realizata de un gup de alpinisti australieni. Cu un an inainte, un alt grup de alpinisti a descoperit insecta Lord Howe despre care se credea ca disparuse. A fost numita cea mai rara insecta din lume, iar noua colonie gasita nu numara mai multe de 30 de exemplare.

Insulele CocosInsula Cocos se afla la 482 km de coasta tarii Costa Rica. Insula este acoperita de o jungla tropicala si este, in mare parte, nelocuita. Turistilor li se permite accesuk doar la mal, si cu permisiunea padurarilor din Parcul Costa Rican, singurii care au voie sa locuiasca pe insula. Insula Cocos este o destinatie populara pentru sucba diving si este renumita pentru comorile care ar fi fost ingropate aici. Cea mai faimoasa comoara ar fi aurul incas furat din Lima in secolul XIX de piratul Benito Bonito.

Insulele PhoenixInsulele Phoenix sunt un grup de 8 atoli si 2 recifuri de corali, situate in mijlocul Oceanului Pacific. Locatia izolata are o dispunere vasta de eco-sisteme de odinioara. Recifurile de corali si coloniile de pasari sunt neatinse de om. In 2008, guvernul Kiribati a declarat Insulele Phoenix ca zona protejata.

Insulele MamanucaInsulele Mamanuca se afla in Fiji si sunt un arhipelag vulcanic format din 20 insule. Insulele sunt una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Fiji si sunt renumite pentru plajele cu nisip alb si resorturile de lux. Multe dintre insulele Mamanuca nu sunt locuite, din cauza lipsei de apa naturala. Cea mai faimoasa insula nelocuita este Monuriki, principala locatie a filmului Cast Away.

Insula TetepareInsula Tetepare face parte din Insulele Solomon si este cea mai mare insula nelocuita din Oceanul Pacific de Sud. Terenul denivelat este acoperit cu paduri tropicale si recifuri de corali. Locuitorii initiali ai insulei au locuit aici in sate imprastiate de-a lungul insulei si vorbeau o limba diferita. Pentru motive necunoscute, acestia au parasit insula in urma cu 200 ani si s-au mutat in alte zone ale Insulelor Solomon. Insula Tetepare este atent ingrijita de acestia si este permis accesul turistilor.

Insulele desertice MaldiveMaldive este un arhipelag format din 1.190 de insule din corali, grupate in 26 de atoli de corali. Doar 200 de insule sunt locuite, dintre care numai 5 depasesc o populatie de peste 3.000 locuitori. 88 de insule au fost transformate in resorturi de lux, altele ramanand nelocuite. Maldive are foarte putine locatii nelocuite, incat fiecare insula are propriul desert.

AldabraAldabra face parte din Insulele Outer din Seychelles si se afla la mai mult de 1.000 km de Mahe, aproape de coasta Africii. Aldabra este al doilea cel mai mare atol din lume, dupa Kiritimati. Din cauza dificultatilor de acces si a pozitiei izolate a atolului, Aldabra este neatinsa de oameni. Insula este locul in care traieste cea mai mare populatie de broaste testoase gigant, peste 152.000 de exemplare. Tot aici traiesc si crabul de nuca de cocos, rechinii ciocan, manta rays si baracuda.

Insulele RockInsulele Rock sunt relicve antice ale unor recifuri de corali care formeaza pana la 300 de insule in Laguna Sudica din Palau. Insulele sunt, in mare parte, nelocuite, si sunt faimoase pentru plajele cu nisip fin, lagunele cu apa turcuaz si forma bizara a insulelor. Aici se afla faimosul Lacul Meduzelor, unde traiesc milioane de meduze aurii, inofensive pentru om.

Sursa articol


14240

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea ..
Stiai ca?
Nicolae Vasilescu Karpen a fost un om de stiinta, inginer, fizician și inventator. Nicolae Vasilescu Karpen a inventat pila electrica, “pila Karpen” . Pila Karpen reprezinta un dispozitiv c... Cea mai apropiata capitala de Ecuator din lume este Quito (0°14'' latitudine sudica), capitala Ecuadorului. Quito este caracterizat si de un al doilea superlativ geografic: este singura capitala d...
Dictionar turistic
Legatura aeriana - Zbor ce asigura conexiunea intre doua sau mai multe puncte de pe glob.
7 recomandari