TurisMALL
powered by

10 labirinturi ametitoare


HONOLULU

Labirintul Longleat Hedge, Marea Britanie

Longleat Hedge este cel mai lung labirint din lume, cu o lungime de 2.72 km. Inaugurat in 1975, labirintul se intinde pe o suprafata de 0.6 hectare si este tridimensional. Labirintul are 6 poduri din lemn si un turn de observare, pentru cei care reusesc sa il gaseasca.

Labirintul Reignac-sur-Indre, Franta

Labirintul Reignac-sur-Indre a fost deschis vizitatorilor in 1996. Cu o suprafata de 4 hectare, Reignac-sur-Indre este cel mai mare labirint din lume. Impresionanta este cultura de floarea soarelui care apare in fiecare primavara, sub o alta forma.

Labirintul Schonbrunn, Viena

Conceput initial doar pentru accesul familiei regale, acum labirintul din preajma Palatului Schonbrunn este deschis pentru oricine. Cu iesirea este insa mai greu! In mijlocul labirintului exista insa o platforma de unde va puteti orienta sau ii puteti urmari pe rataciti. Daca te uiti cu atentie in toate colturile vei gasi toate cele 12 semne zodiacale.


In interior veti descoperi si cele doua pietre ale iubirii activate Feng Shui.

Labirintul Ashcombe, Australia

Ashcombe este cel mai vechi si faimos labirint din Australia. Labirintul masoara 3 m inaltime si 2 m latime, iar pe langa potecile greu de deslusit, aici infloresc 217 specii de trandafiri.

Labirintul Ananas, Hawaii

Labirintul Ananas este cel mai impresionant din Hawaii si se intinde pe 1.2 hectare. Inspirat de gardurile vii din Marea Britanie, peisagistii din Hawaii au folosit plante locale, in centru proiectand un ananas urias.

Labirintul Sarpe, Marea Britanie

Un pensionar in varsta de 62 ani a avut nevoie de 6 luni pentru a crea un labirint in forma de sarpe. Locatia labirintului este langa orasul Kent, se intinde pe 2.42 hectare si are o inaltime de 2.7 m.

Il Labirinto, Italia

Creat la inceputul anilor 1700, Il Labirinto este unul dintre cele mai complicate labirinte din lume. Localizat in Stra, la scurta distanta de Venetia, legenda spune ca Napoleon s-ar fi pierdut aici in 1807.

Labirintul Pacii, Irlanda

Deschis in 2001, labirintul Pacii acopera o suprafata de 1.1 hectare, iar potecile sale aduna 3.14 km.

Labirintul Hampton Court, Marea Britanie

Hampton Court este cel mai faimos labirint din Marea Britanie. Potecile complicate se intind pe o distanta de 0.8 km, iar suprafata pe care se intinde labirintul este de 1350 m2. Labirintul a aparut in cartea lui Jerome K. “Trei intr-o barca”.

Labirintul Mega Davis, SUA

Situat intr-o ferma din Massachusetts, labirintul Mega Davis isi schimba forma de la an la an. O atractie turistica populara printre americani inca din 1998, este nevoie de peste 12.800 ore pentru a-i da o forma ingenioasa in fiecare an.

Sursa articol. Sursa foto


5752

Ghiduri turistice
Evenimente
foto San Cayetano, San Lorenzo si la Paloma (The San Cayetano, San Lorenzo and Virgen de la Paloma festivals)
In luna august (perioada 7-15 august), Madridul celebreaza cele mai importante sarbatori traditional..
Italia  |  Germania  |  Spania  |  Austria  |  Ungaria  |  Romania  | 
Stiai ca?
Chiar in acesta secunda, 50% dintre soferii depasesc limita de viteza? ... Primul parc national din lume este Parcul Yelowstone. Este localizat in SUA si a fost infiintat in 1872....
Dictionar turistic
Capacitate de cazare - Numarul de camere sau de locuri de cazare care pot fi oferite simultan de catre o unitate hoteliera.
7 recomandari