TurisMALL
powered by

10 locuri de vizitat in Grecia


GRECIA

Cunoscuta pentru multitudinea de ruine antice, sate albe, plaje insorite, preparate delicioase si o atmosfera prietenoasa, Grecia se afla printre cele mai cautate destinatii de vacanta din Europa. Este formata dintr-o parte continentala muntoasa si sute de insule cu peisaje uimitoare, situri istorice, viata de noapte si cultura. Iata o privire de ansamblu asupra celor mai bune locuri de vizitat in Grecia:

10. SalonicSalonic este al doilea oras ca marime din Grecia si capitala regiunii Macedonia din Grecia de Nord. Festivalurile pline de viata, evenimentele sociale, viata de noapte activa fac din acest oras capitala culturala a Greciei. Compus dintr-un centru istoric si o zona comerciala, orasul imbina vechiul si noul intr-un mod placut: de la zidurile bizantine, Turnul Alb si baile turcesti la pietele colorate, muzee si galerii de arta.

9. CorfuO populara destinatie pentru yachting, Corfu este cea mai nordica Insula Ionica din Grecia. Chiar daca este cufundata in mitologia greaca, Insula Corfu reflecta si diverse influente culturale si arhitecturale ale multor imperii straine care au condus-o de-a lungul secolelor: de la Roman la Bizantin, Venetian, Britanic si Francez.

8. RhodosRhodos se afla printre cele mai populare locuri de vizitat in Grecia, datorita plajelor sale minunate si a semnificatiei istorice. Situat in Marea Egee, in apropriere de coasta Turciei, este capitala insulei si cel mai mare oras din arhipelagul Dodecanez. De asemenea, Rhodos este considerata una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei datorita padurii luxuriante de pini si a nenumaratelor flori precum bougainvillea si hibiscus.

7. PeloponezSemanand cu o frunza mare, Peloponezul a fost numit traditional Morea, ceea ce inseamna frunze de dud. Situata in regiunea sudica a Europei si a Greciei, este o peninsula mare legata de continent prin podul Rio - Antirrio. Cuprinzand temple clasice grecesti, cetati venetiene, biserici bizantine, palate miceniene, Peloponezul invoca diversele culturi antice si evenimente din istoria sa extinsa.

6. MykonosViata de noapte activa si atmosfera prietenoasa sunt doar doua dintre motivele pentru care Mykonos este una dintre cele mai vizitate insule grecesti. Situata in Marea Egee si facand parte grupul insulelor Ciclade, Mykonos este o destinatie moderna, cosmopolita, dar si cu case traditionale vopsite in alb, verande colorate si strazi labirint.

5. CretaCea mai mare dintre insulele grecesti, Creta este o insula plina de contraste placute unde peisajele variaza de la coaste uimitoare la munti stancosi si zone rurale pline cu maslini, de la orase agitate la sate linistite si cafenele in aer liber. Cufundata in istorie, Creta inca poarta urme arheologice ale multor civilizatii care au locuit-o de-a lungul secolelor.

4. DelphiDupa Acropole din Atena, Delphi este cel mai popular sit arheologic din Grecia. Situat la aprox. doua ore si jumatate de Atena, in Muntii Parnassus, Delphi a fost odata venerat de catre grecii antici, ca centru al pamantului.

3. MeteoraCuvantul grecesc Meteora inseamna "suspendat in aer", iar aceasta expresie descrie cel mai bine stancile spectaculoase care se ridica la mai mult de 366 m in aer, cu vedere la satele Kalambaka si Kastraki, in partea continentala, centrala a Greciei. Ceea ce face ca aceste stanci sa fie impresionante sunt manastirile istorice cocotate pe culmi. Datand din secolele 14 si 16, aceste manastiri au fost construite de calugarii care doreau izolare spirituala.

2. AtenaLocuita de mai bine de 3000 de ani, Atena este cunoscuta ca fiind leaganul civilizatiei occidentale si locul de nastere al democratiei. Orasul prezinta un amestec confuz de caracteristici istorice si moderne. Atena este faimoasa pentru ruinele sale arheologice si monumente precum Acropole, Parthenon, Agora Antica si Teatrul lui Dionysos.

1. SantoriniFacand parte din grupul Cicladelor, Santorini este una dintre insulele cele mai pitoresti din lume si cu siguranta unul dintre cele mai bune locuri de vizitat in Grecia. Santorini cuprinde numeroase sate, cele mai faimoase fiind Fira si Oia, situate pe stanca, cu vedere la marea turcoaz. Casele vopsite in alb si cu acoperisuri albastre, aleile mici si treptele ce se strecoara printre cladiri ofera un peisaj impresionant.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea.


32932

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Ziua Independentei - Grecia (Greek Independence Day)
Ziua Independentei reprezinta sarbatoarea nationala, celebrata anual pe 25 martie. In 1821, dupa cir..
Grecia  |  Ungaria  |  Irlanda  |  Germania  |  Malta  |  Spania  | 
Stiai ca?
Primul oras care a depasit un milion de locuitori a fost Roma (Italia) in 133 I.Hr? ... Pentru ca se ridica foarte greu, elefantii dorm adesea in picioare, lor le sunt suficiente 4 ore de somn; pasarile in majoritatea lor dorm in picioare; multe pasari dorm pe apa (lebede, gaste salbatic...
Dictionar turistic
Taxa de aeroport - Taxa perceputa in beneficiul organismului de gestionare a aeroportului si platita de utilizatorii aeroportului si/sau pasagerii aerieni pentru utilizarea instalatiilor si serviciilor furnizate in exclusivitate de catre organismul de gestionare a aeroportului si care au legatura cu aterizarea, decolarea, iluminarea si staĊ£ionarea aeronavei, gestionarea pasagerilor si manipularea marfurilor.
7 recomandari