TurisMALL
powered by

10 locuri desprinse din Aliens


SALZBURG

Dry Valleys, Antartica

Dry Valleys este singura zona din Antartica care nu este acoperita cu zapada. Uneori, aici isi fac aparitia niste lacuri cu o gheata groasa de cativa metri. Sub gheata, intr-o apa extrem de sarata, traiesc niste organisme misterioase.

Insula Socotra, Oceanul Indian

Insula Socotra sifdeaza tot ce stim ca inseamna normal. Fauna si flora, peste 700 specii, care se gasesc pe insula din Oceanul Indian sunt unice, iar unele dintre ele sunt mai vechi de 20 milioane de ani. Insula Socotra face parte dintr-un grup de 4 insule, si a fost izolata de continentul Africa timp de 7 milioane de ani.

Rio Tinto, Spania

Minele Rio Tinto creeaza un taram ireal, cu aspect lunatic. Aici se afla munti, vai, iar pe vremuri locuiau sute de familii. Rio Tinto si-a primit numele dupa raul care curge in zona. Culoarea raului provine de la aciditatea ridicata si de la metalele grele care se gasesc in apa.

Lacul Kliluk, Canada

In zilele calduroase de vara, apa lacului Spotted se evapora, iesind la iveala cristalele si mineralele care formeaza cercuri albe si piscine in nuante de albastru si verde. Apele lacului contin numeroase minarale, printre care: sulfat de magneziu, calciu, sulfat de sodiu, argint si titaniu.

Desertul Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni este un desert masiv de sare si se afla in Altiplano (n.r. platoul inalt din Muntii Anzi Cordilieri). Devenit unul dintre simbolurile Boliviei, desertul reflecta razele soarelui in asa fel incat formeaza iluzia unei oglinde in care se reflecta cerul. In desert, se afla numeroase lacuri de culori atipice, produse de depozitele de minerale din zona.

Vale da Lua, Brazilia

Vale da Lua este o formatiune de roci erodate de apa, cu piscine naturale. Valea se afla pe cursul unui rau dintr-o padure braziliana.

Apa termala sangerie, Japonia

Localitatea Beppu din Japonia este un loc spectaculos in care se afla 9 ape termale. Cea mai faimoasa este apa termala sangerie, un loc potrivit pentru a face poze, nu pentru scaldat. Culoarea provine de la fierul din apa.

Padurea de pietre, China

Cunoscuta de pe vremea dinastiei Ming ca fiind prima minune a lumii, Shilin (n.r. Padurea de Stanci) este un exemplu impresionant de topografie carstica. Rocile sunt formate din piatra de var si au ajuns la forma prezenta prin eroziunea apei.

Structura Richat, Mauritania

In partea de vest a Mauritaniei, in desertul Sahara se afla o forma de relief spectaculoasa numita Structura Richat. Din pacate, forma de relief este vizibila doar din spatiu. Structura Richat are un diametru de 48.2 km; initial, se credea ca forma a aparut in urma impactului unui meteorit, insa geologistii sustin ca este vorba de eroziune.

Pestera de gheata Eisriesenwelt, Austria

Exista multe pesteri de gheata, insa Eisriesenwelt este una dintre cele mai mari din lume. Localizata la 40 km de Salzburg, pestera poate fi vizitata doar partial. Spectacolul oferit de bucatile de gheata este uimitor.

Sursa articol. Sursa foto


4780

Ghiduri turistice
Evenimente
foto MOTO GP MALAESYA
Sepang International Circuit Inaugurat oficial în 1999, circuitul International Sepang a găzdu..
Malaysia  |  Grecia  |  Cehia  |  Belgia  |  Austria  |  Germania  | 
Stiai ca?
Cea mai veche fabrica de parfumuri din lume dateaza din anul 4000 I.Hr si a fost descoperita in Cipru?... Furnica poate ridica de 50 ori greutatea ei, poate sa impinga de 30 ori greutatea ei si intotdeauna cade pe partea dreapta cand e intoxicata. ...
Dictionar turistic
Baia turceasca - Baile turcesti au avut cel mai mare succes in epoca Victoriana, si au reprezentat un factor foarte important in viata oamenilor din Orientul Mijlociu, fiind nu numai un loc de curatare si relaxare, ci si unul de socializare si curatare ritualica, de purificare a sufletului. Baia turceasca ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin racirea si incalzirea controlata a sangelui. Hamam-urile dau o stare de bine, de relaxare, dilata porii si lasa o piele mai frumoasa, mai luminoasa si mai elastica. Pentru rezultate maxime baia turceasca este dotata cu sistem acustic si "cer instelat", astfel veti beneficia de melo si cromoterapie. Baile turcesti ajuta si la vindecarea unor boli, cum ar fi afectiunile respiratorii. Din cele mai vechi timpuri si pana acum, hamam-urile au primit numai cuvinte de lauda si pot fi incercate de oricine, la orice varsta.
7 recomandari