TurisMALL
powered by

10 locuri desprinse din Aliens


SALZBURG

Dry Valleys, Antartica

Dry Valleys este singura zona din Antartica care nu este acoperita cu zapada. Uneori, aici isi fac aparitia niste lacuri cu o gheata groasa de cativa metri. Sub gheata, intr-o apa extrem de sarata, traiesc niste organisme misterioase.

Insula Socotra, Oceanul Indian

Insula Socotra sifdeaza tot ce stim ca inseamna normal. Fauna si flora, peste 700 specii, care se gasesc pe insula din Oceanul Indian sunt unice, iar unele dintre ele sunt mai vechi de 20 milioane de ani. Insula Socotra face parte dintr-un grup de 4 insule, si a fost izolata de continentul Africa timp de 7 milioane de ani.

Rio Tinto, Spania

Minele Rio Tinto creeaza un taram ireal, cu aspect lunatic. Aici se afla munti, vai, iar pe vremuri locuiau sute de familii. Rio Tinto si-a primit numele dupa raul care curge in zona. Culoarea raului provine de la aciditatea ridicata si de la metalele grele care se gasesc in apa.

Lacul Kliluk, Canada

In zilele calduroase de vara, apa lacului Spotted se evapora, iesind la iveala cristalele si mineralele care formeaza cercuri albe si piscine in nuante de albastru si verde. Apele lacului contin numeroase minarale, printre care: sulfat de magneziu, calciu, sulfat de sodiu, argint si titaniu.

Desertul Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni este un desert masiv de sare si se afla in Altiplano (n.r. platoul inalt din Muntii Anzi Cordilieri). Devenit unul dintre simbolurile Boliviei, desertul reflecta razele soarelui in asa fel incat formeaza iluzia unei oglinde in care se reflecta cerul. In desert, se afla numeroase lacuri de culori atipice, produse de depozitele de minerale din zona.

Vale da Lua, Brazilia

Vale da Lua este o formatiune de roci erodate de apa, cu piscine naturale. Valea se afla pe cursul unui rau dintr-o padure braziliana.

Apa termala sangerie, Japonia

Localitatea Beppu din Japonia este un loc spectaculos in care se afla 9 ape termale. Cea mai faimoasa este apa termala sangerie, un loc potrivit pentru a face poze, nu pentru scaldat. Culoarea provine de la fierul din apa.

Padurea de pietre, China

Cunoscuta de pe vremea dinastiei Ming ca fiind prima minune a lumii, Shilin (n.r. Padurea de Stanci) este un exemplu impresionant de topografie carstica. Rocile sunt formate din piatra de var si au ajuns la forma prezenta prin eroziunea apei.

Structura Richat, Mauritania

In partea de vest a Mauritaniei, in desertul Sahara se afla o forma de relief spectaculoasa numita Structura Richat. Din pacate, forma de relief este vizibila doar din spatiu. Structura Richat are un diametru de 48.2 km; initial, se credea ca forma a aparut in urma impactului unui meteorit, insa geologistii sustin ca este vorba de eroziune.

Pestera de gheata Eisriesenwelt, Austria

Exista multe pesteri de gheata, insa Eisriesenwelt este una dintre cele mai mari din lume. Localizata la 40 km de Salzburg, pestera poate fi vizitata doar partial. Spectacolul oferit de bucatile de gheata este uimitor.

Sursa articol. Sursa foto


4844

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Foire de Midi
"Foire de Midi" reprezinta un targ care are loc anual (intre jumatatea lunii iulie- jumatatea lui au..
Stiai ca?
Cangurul nu poate merge cu spatele?... Pe vremuri, in Egipt, barbatii si femeile foloseau creionul dermatograf negru pentru ca erau convinsi ca poate vindeca vederea slaba?...
Dictionar turistic
Turism medical - Forma de turism prin care se ofera turistilor pachete atractive, acestia beneficiind de ingrijiri medicale mai ieftine in alta tara sau de serviciile pe care nu le au in tara de origine.
7 recomandari