10 locuri fantastice de vizitat intr-o viata

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

10 locuri fantastice de vizitat intr-o viata


REYKJAVIK

De multe ori ne trezim ca visam cu ochii deschisi la urmatoarea vacanta sau la locuri, uimitoare pe care ne-am dori sa le vizitam. Din pacate, din cauza banilor (de cele mai multe ori), multe destinatii raman doar la stadiul de dorinta.

Stonehenge, AngliaStonehenge este unul dintre cele mai importante monumente din Anglia. Aflat in Wiltshire, monumentul are numerosi factori misteriosi: nu se cunoaste cand, de cine sau cum a fost construit. In urma unor cercetari recente, s-a ajuns la concluzia ca perioada construc?iei este intre 2400-2200 i.e.n. Monumentul este construit din 4 cercuri din gresie, cu diametru de 33 m. In prezent, doar 17 blocuri mai sunt in picioare.

IslandaIslanda este o minune a naturii, o tara a contrastelor. Islanda combina terenul vulcanic cu cel arid, ghetarii cu muntii, vanturi puternice cu zilele insorite. Pentru cei interesati de mai mult decat natura, Reykjavik ofera arta, cultura si o viata de noapte palpitanta. Bucurati-va de apele termale de la Hoffell. Islanda este frumoasa si vara si iarna, singurul impediment fiind unele zone impracticabile cand e frig.

ItaliaItalia este o tara minunata, care imbina modernul cu traditionalul, fiind un magnet pentru turistii din lumea intreaga. Cultura si orasele sunt imbinate cu traditie si ruine antice. Italia este o tara unde romantismul este la el acasa. Turistii nu trebuie sa rateze cultura, arhitectura minunata, muntii, raurile si frumoasele zone de tara.

Pavilionul Auriu, Kyoto, JaponiaPavilionul Auriu este construit sub forma unei cutii de bijuterii aurii. Cunoscut si sub numele de Kinkakuji, templul a fost initial ridicat in secolul XIV ca palat rezidential pentru un shogun, urmand ca in 1950 sa fie ars din temelii si reconstruit. Primul palat este locuinta rezidentiala, la etajul doi se afla o incapere de rugaciune buddhista, iar la ultimul etaj este un mic templu Zen cu ferestre in forma de clopot. Pavilionul Auriu este construit deasupra unui lac, pe niste piloni, iar din cauza reflectiei din apa apare impresia ca sunt 2 temple.

Grand Canyon, SUAGrand Canyon repezinta un canion foarte lung, sinuos si adanc sapat de fluviul Colorado din SUA intr-un platou inalt. Grand Canyon se regaseste aproape in Parcul National al Marelui Canion, unul din primele parcuri nationale create in Statele Unite. Canionul are o lungime de circa 447 km, o latime ce variaza intre 400 de metri si 24 de km si atinge o adancime maxima sub nivelul platoului de pana la 1.6 km.

Taj Majal, IndiaTaj Mahal este una dintre cele mai apreciate atractii turistice din India, anual aici venind peste 3 milioane de vizitatori. Acest minunat monument a fost construit de imparatul Shah Jahan drept mausoleum pentru sotia sa, Mumtaz Mahal, care a murit dupa ce a nascut. Realizat din marmura, Taj Mahaj simbolizeaza linistea si iubirea pierduta.

Marele Zid Chinezesc, ChinaMarele Zid Chinezesc reprezinta o serie de ziduri, a caror constructie a incepul in secolul 7 I.HR si a durat pana in secolul XVII. Intreaga lungime a zidului este de 6.350 km, zidul principal avand 2.400 km lungime. Lasat in paragina, Marele Zid Chinezesc a fost luat sub protectie guvernamentala din 1952, fiind declarat monument istoric al Chinei. Cu toate astea, numai o mica portiune din zid a fost reabilitata si accesibila turistilor.

Muntele Kilimanjaro, Tanzania, AfricaIn fiecare an, peste 15.000 de excursionisiti exploreaza Kilimanjaro, cel mai inalt munte din lume. Este interzis sa urci pe munte fara un ghid autorizat. Unu din 10 oameni reuseste sa ajunga in varf, dupa o calatorie de 6 zile.

Marea Bariera de Corali, AustraliaMarea Bariera de Corali se afla in Queensland, Australia, se intinde pe 2.500 km si are 900 insule. Marea Bariera este vizibila si din spatiu. Daca ajungeti aici, este necesar sa faceti scuba diving. Viata marina este extraordinara, numerosi pesti exotici si frumos colorati populand apele australiene.

Sursa articol


10648

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Belgia  |  Ungaria  |  Cehia  |  Germania  |  Romania  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Cea mai adanca pestera din Europa este Jean Bernard din Alpii Francezi. Pana in anul 1980 a fost considerata cea mai adanca pestera de pe glob. Are o adancime de 1.535 m.... Compozitia chimica a Pamantului: Masa Pământului este de aproximativ 5,97 x 1024 kg (5,970 Yg). Se compune în principal din fier (32,1 %), oxigen (30,1 %), siliciu (15,1 %), magneziu (13,9 %), s...
Dictionar turistic
Time-sharing contract - O familie formata dintr-un numar precizat de persoane (de ex. 4, 6, 7, 8) cumpara un apartament dintr-un hotel anumit pentru o perioada de 7 zile (denumita unitate de time-sharing) sau mai multe (14, 21, 28 zile etc.), avand dreptul de a-l folosi, in scop personal, de a-l ceda spre folosinta unor prieteni sau rude sau de a-l inchiria unor solicitatori. Implicarea contractuala a participantilor la acest tip de proprietate se face in cadrul unui club de vacanta, al carui membru trebuie sa devina si propietarul in time-sharing.
7 recomandari