TurisMALL
powered by

10 minuni naturale din Bolivia


LA PAZ

Bolivia este o destinatie exotica, in care putini romani reusesc sa ajunga. Bolivia este cea mai saraca tara din America de Sud, lucru resimtit si in capitala tarii, La Paz. Aici, o mare parte din locuitori duc un trai greu, reusind sa supravietuiasca din cersit sau furat.

Costumele populare

Farmecul Boliviei este dat de locuitorii sai, care umbla imbracati in costume traditionale, un lucru rar intalnit in tarile din lumea intreaga. De asemenea, monumentele istorice, pietele vechi din secolele trecute, precum si preparatele culinare traditionale au adus Bolivia in atentia turistilor din toate colturile lumii.

Muntii si Valea Illimani


Illimani este cel mai inalt munte din Anzii Cordilieri si se afla la o ora distanta de capitala tarii, La Paz. Cel mai bun loc de unde aveti cea mai frumoasa priveliste este Valea Illimani. Valea este superba, plina de lame, roci si lacuri fascinante.

Desertul Salar de Uyuni, Bolivia


Salar de Uyuni este un desert masiv de sare si se afla in Altiplano (n.r. platoul inalt din Muntii Anzi Cordilieri). Devenit unul dintre simbolurile Boliviei, desertul reflecta razele soarelui in asa fel incat formeaza iluzia unei oglinzi in care se reflecta cerul. In desert, se afla numeroase lacuri de culori atipice, produse de depozitele de minerale din zona.

Laguna Rosie, Bolivia

In partea de est a Boliviei se afla Laguna Colorado, un lac sarat ce impresioneaza prin contrastul de nuante alb – rosu. Lacul are insule de borax, a caror urme albe se imbina armonios cu nuanta rosie a apelor care provine de la algele din zona.

Muntele Chacaltaya

Situat la 30 km de La Paz, ghetarul Chacaltaya se afla in apropiere de lacul Titicaca, la o inaltime de 5421 m. Pentru o vedere spectaculoasa, urcati pana in varf. Desi Chacaltaya este unul dintre cei mai mari ghetari din America de Sud, creat in urma cu 18.000 ani, gheata s-a topit in proportie de 80%. Oamenii de stiinta se asteapta ca toata gheata sa dispara pana in 2015.

Desertul Siloli

Desertul Siloli face parte din Rezerva Nationala Eduardo Abaroa si este faimos pentru formatiunile de roci in forma de copaci.

Valle de La Luna

Localizata la marginea capitalei La Paz, Valle de La Luna este o formatiune de roci care s-a format prin eroziune, lasand impresia unui peisaj de pe Luna.

Lacul inghetat

In apropiere de Laguna Rosie se afla lacul inghetat. Oamenii de stiinta nu au reusit sa desluseze misterul care inconjoara lacul.

Lacul Titicaca

Aflat la o altitudine de 3812 m, lacul Titicaca este situat la granita dintre Bolivia si Peru. Titicaca este cel mai mare lac din America de Sud si este alimentat de ploaie si de topirea ghetarilor de pe Altiplano.

Sursa articol. Sursa foto


6783

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Germania  |  Malta  |  Italia  |  Franta  |  Austria  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Premiile Nobel au fost create de savantul si omul de afaceri suedez Alfred Nobel –inventatorul dinamitei – care, in testamentul sau, a cerut ca veniturile imensei sale averi sa fie oferite in fiec... Elevii din Japonia si Coreea de Sud sunt considerati cei mai buni din lume la matematica si alte stiinte exacte?...
Dictionar turistic
Statiune climaterica - Localitate situata intr-o regiune cu conditii naturale (geografice, atmosferice si meteorologice) sau climaterice particulare (bogatie in aerosoli, puritatea aerului, ionizare, etc.) indicate in tratamentul unor boli sau pentru fortificarea organismului, dotata cu instalatii si personal necesar efectuarii curelor medicale.
7 recomandari