TurisMALL
powered by

10 orase remarcabile in miniatura


ROMA

Orasele in miniatura redau fidel cele mai faimoase cladiri din lume. Orasele ofera turistilor oportunitatea de a se simti ca Gulliver in Lilliput. Sa nu va mirati daca veti vedea ca Turnul Eiffel se afla in apropiere de Colosseum.

Gradinile Interzise, SUAGradinile Interzise se afla in Houston, Texas si reprezinta un muzeu in aer liber, replica a celor mai importante situri istorice din China. Muzeul reda la scara 1:20 Orasul Interzis, palatele impozante si figurinele chinezesti. O alta expozitie arata Armata de Teracota ce pazeste intrarea in mormantul imparatului Qin. Toti cei 6.000 soldati si carele lor sunt replicate la scara mica.

MiniaturkMiniaturk este cel mai mare parc de miniaturi din lume si se afla in Istanbul. Parcul contine 105 modele ale celor mai frumoase monumente din Istanbul, Anatolia si fostul Imperiu Otoman, toate la o scara de 1:25. Parcul Miniaturk are 2 dintre cele 7 minuni ale lumii antice, Templul lui Artemis din Efes si Mausoleul lui Halicarnassus.

Fereastra Lumii, ChinaParcul Fereasta Lumii (Window of the World) se afla in partea vestica a orasului Shenzhen din China. Parcul ofera turistilor ocazia de a se plimba prin 130 de reproduceri ale celor mai faimoase atractii din lume, pe o suprafata de 48 hectare. Turnul Eiffel, cu o inaltime de 108 metri, domina parcul. Alte monumente faimoase sunt Piramidele din Giza si Taj Majal.

France Miniature, FrantaFrance Miniature este un parc in aer liber ce reda, la o scara de 1:30, cele mai importante monumente si simboluri din Franta. Locatia monumentelor corespunde cu locatia lor reala. Multe modele sunt animate, iar unele trenuri, barci si nave de croaziera sunt in miscare. Parcul este inchis in timpul iernii.

Shanghai Exhibition Center, ChinaAflat intr-o cladire moderna cu 5 etaje, Shanghai Urban Planning Exhibition Center expune planurile urbane si de dezvoltare ale orasului chinezesc. Piesa centrala a expozitiei este planul orasului in anul 2020.

Tobu World Square, JaponiaTobu World Square este un parc tematic din Japonia ce reda la o scara de 1:25 cele mai faimoase cladiri din lume si sunt accesorizate cu 140.000 de figurine umane. Pentru a fi gata pentru turisti, parcul Tobu World Square a fost gata in 5 ani. Printre monumentele de aici mentionam: Statuia Libertatii, Piramidele din Giza, Palatul Buckingham si Basilica Sf. Petru din Roma.

Madurodam, OlandaMadurodam este cel mai mic oras din Olanda si este situat in Haga. Deschis in 1952, oraselul Madurodam reda fidel, la o scara de 1:25 cele mai importante cladiri din Olanda: canalele din Amsterdam, Domul din Utrecht, Parlamentul Tarilor de Jos sau Trasura de Aur. Pe langa cladirile simbol, veti descoperi ca oraselul este locuit, iar omuletii construiti isi duc viata la fel ca noi: conduc masini, fac accidente, trag clopotele bisericilor sau piloteaza avioane.

Muzeul Civilizatiei Romane, ItaliaMuzeul Civilizatiei Romane se afla la Roma si este unul dintre cele mai interesante muzee din capitala Italiei. Muzeul reda, la o scara de 1:250, cladiri importante din Roma secolului IV, cand la putere era imparatul Constantin I. Pentru desavarsirea miniaturilor, a fost nevoie de 36 ani. Vizitatorii pot admira modelele de pe o platforma-lift.

Legoland Billund, DanemarcaLocalizat langa fabrica originala Lego, parcul Legoland Billund este cea mai mare atractie turistica din apropierea orasului Copenhaga. In centrul parcului se afla un oras Lego in minuatura, cu faimoasa atractii turistice. Orasul are parti Lego mobile, ca poduri, barci si trenuri, care dau un aspect realist.

Queens Museum of Art, New YorkMuzeul de Arta Queens prezinta o panorama superba a orasului New York, platforma fiind realizata pentru un targ ce a avut loc in 1964. Macheta, cu o suprafata de 868 m2, include fiecare cladire construita inainte de 1992, un numar total de 895.000 constructii. In 1992, peste 60.000 de constructii au fost inlocuite, pentru a fi in pas cu noile cladiri. Turnurile Gemene vor fi inlocuite cu One World Trade Center cand acesta va fi gata.

Sursa articol


7017

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Ziua Regelui Olandei - Amsterdam (King's Day in Amsterdam)
Ziua Regelui este un eveniment care se desfasoara anual, in data de 27 aprilie, incepand cu 2014. Cu..
Malta  |  Ungaria  |  Turcia  |  Franta  |  Germania  |  Olanda  | 
Stiai ca?
Islanda se mai numeste si "Tara focului și a ghetii".... Primul zbor in spatiul cosmic al unui roman, a fost efectuat de catre pilotul de aviatie Dumitru Prunariu, la data de 14 mai 1981....
Dictionar turistic
Inchiriere - A da sau a lua in folosinta temporara un bun mobil sau imobil, in schimbul unei sume de bani.
7 recomandari