TurisMALL
powered by

10 paduri in pericol din lume


Aceste paduri pe cale de disparitie au nevoie de ajutorul omenirii, care le-a degradat in loc sa aiba grija de ele si sa protejeze speciile unice de animale si plante. Avem nevoie de paduri nu numai pentru frumusete, unicitate si pentru a pastra aceasta planeta la fel de frumoasa cum este astazi, dar acestea sunt, de asemenea, vitale pentru existenta noastra oferindu-ne surse de hrana si apa proaspata. Sa nu uitam de aerul curat fara de care nu am putea trai. Padurile ne protejeaza si de emisiile de gaze cu efect de sera si de aceea trebuie sa le pastram curate si nealterate.

1. Indo – BurmaDin vasta padure Indo – Burma, doar 5% mai exista astazi. Restul a fost folosit in cultivarea orezului si acvacultura crevetilor. Din pacate, aceasta regiune unde se gaseste cel mai mare peste de apa dulce din lume si alte specii de animale frumoase este distrusa de lacomia oamenilor.

2. Noua CaledonieSituata in partea de sud a Pacifiului aceasta este o zona mica, dar are 5 specii de plante care cresc doar aici. Dintre aceste 5 specii, exista una care nu are echivalent in lume: singurul conifer parazit de pe Pamant. Ca si in primul caz, doar 5% din suprafata totala mai exista. Acest lucru se datoreaza defrisarilor irationale.

3. SundalandSundaland este o zona vasta din arhipelagul indo-malaezian, care include numeroase insule printre care celebrele Borneo si Sumatra. Fiind tara de origine pentru urangutanul pe cale de disparitie si pentru rinocerul din sud – estul Asiei, acest loc este mult prea important pentru a fi lasat sa se degradeze, fara a lupta pentru supravietuirea sa. Numai 7% din padurea care este casa pentru o multime de animale si plante impresionante mai exista astazi.

4. FilipineFilipine, o tara insulara formata din 7100 de insule, este locul natal pentru o varietate uimitoare de pasari si animale. Din pacate, mai avem doar 7% din ce am mostenit de la stramosii nostrii in ceea ce priveste zona impadurita. Aceste procente sunt ingrijoratoare pentru animalele pe care le admiram in fotografii, dar a caror viata este aproape imposibila.

5. Padurea AtlanticaAcest taram magic, care pare sa reprezinte o lume diferita de a noastra, cu speciile sale de plante unice (40% din 20000 de specii de plante sunt intalnite doar in acest loc) este in pericol de a disparea de pe fata Pamantului. Ce se va intampla cu toate animalele care traiesc acolo? 40 de specii sunt deja pe cale de disparitie din cauza plantatiilor de zahar si cafea care se extind an de an.

6. Muntii din sud-vestul ChineiPoate ca nu stiti despre ce zona se vorbeste, dar cu siguranta cunoasteti cel mai faimos locuitor al sau: Giganticul Panda. Pe langa acesta, zona mai este locuita si de o alta specie draguta: Panda Rosu. Acest loc nu este amenintat numai de acele actiuni umane, care sunt daunatoare si celorlalte zone verzi ale globului si se confrunta cu un pericol diferit sau chiar mai mare: construirea de baraje. Ecosistemul fragil a fost deja schimbat pentru totdeauna dupa constructia celui mai mare baraj din lume: Three Gorges Dam. Astazi China intentioneaza sa construiasca baraje pe toate raurile principale. Ce se va intampla cu ce a mai ramas din zona impadurita (8%)?

7. California Floristic ProvinceSunteti surprinsi sa vedeti America pe aceasta lista? Unul dintre locurile care ar trebui conservate cu mare atentie, deoarece este gazda impunatorilor arbori Sequoia si a condorilor salbatici (una dintre speciile cele mai amenintate din lume) este intr-o situatie deplorabila. Simbolul Californiei, ursul Grizzly deja a disparut din aceasta zona. Cine este urmatorul?

8. Padurile de coasta ale Africii de EstAgricultura distruge padurile mici din estul Africii. Cu o mare biodiversitate care trebuie sa supravietuiasca pe 10% din suprafata initiala nu este de mirare ca trei specii de animale (Tana River Red Comumbus, Zanzibar Columbus si Tana River Mangabey) sunt deja in pericol de disparitie. Acestea au devenit o importanta atractie turistica si poate acest lucru va ajuta la schimbarea intereselor din zona: de la expansiunea agricola la turism. In acest fel ar putea fi luate masuri pentru salvarea a ceea ce a ramas.

9. Madagascar si insulele din Oceanul IndianIn imaginea de mai sus pot fi vazute efectele exploatarii forestiere. Madagascar este un loc unic pe Pamant datorita izolarii de partea continentala, dand astfel speciilor de plante si animale posibilitatea de a evolua complet diferit fata de celelalte. Cu toate acestea, oamenii devasteaza acest taram fara sa le pese ca exploatarea forestiera si miniera afecteaza enorm padurile. In acest caz, nu sufera doar natura ci si oamenii deoarece raman fara apa proaspata care era protejata de padure.

10. Padurea AfromontanaAceasta regiune, cuprinzand toate teritoriile dintre Arabia Saudita (Nord) si Zimbabwe (Sud), este gazda pentru un numar uimitor de specii de animale care traiesc numai aici. Din pacate, si acest loc are foarte mult de suferit din cauza agriculturii, ramanand astazi numai 10% din padurea originala.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


4345

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de Primavara de la Budapesta (Budapest Spring Festival)
Festivalul de Primavara de la Budapesta reprezinta cel mai important festival cultural al Ungariei. ..
Romania  |  Spania  |  Grecia  |  Italia  |  Belgia  |  Irlanda  | 
Stiai ca?
Prima femeie medic din Romania a fost Maria Cutarida-Cratunescu (n. 10 februarie 1857, la Calarasi - d. 10/16 noiembrie 1919). Ea a fost renumita nu doar pe plan intern, ci si pe plan international. ... O planta care actioneaza asupra intregului sistem reproducator, atat la femei cat si la barbati este branca-ursului. Daca aveti probleme de sterilitate, impotenta sau lipsa dorintei, luati o lingurita...
Dictionar turistic
Brevet de turism - Document oficial acordat de o autoritate prin care se atesta capacitatea profesionala a persoanelor care asigura conducerea unor tipuri de unitati operationale din domeniul turismului.
7 recomandari