TurisMALL
powered by

10 pereti de catarat


PRAGA

Peretele lui Alice din Tara Minunilor
Pentru a atrage cat mai multi clienti, o sala de fitness din Japonia a construit un perete de catarat. Pana aici, nimic anormal, insa decoratiile de pe perete, care te duc cu gandul la fascinanata lume creata de Lewis Carroll in cartea “Alice in Tara Minunilor”.

Cel mai inalt zid de catarat din Olanda
Excalibur, cel mai inalt zid de catarat din lume, se afla in orasul Groningen, Olanda. Cu o inaltime de 37 m si o latime de 11 m, zidul Excalibur atrage numerosi impatimiti in ale cataratului care vor sa aiba parte de adrenalina.

Zidul de 153 m
Diga di Luzzone este unul dintre cele mai inalte ziduri de catarat din lume. Cu o inaltime de 153 m, zidul este folosit pentru catarat, dar si ca baraj. Construit in 1990, intr-o zona cu multa verdeata din Elvetia, zidul este asemanator unui teren abrupt, foarte putin inclinat, o adevarata provocare pentru cei care vor sa intre in aceasta aventura.

Zidul de catarat din campus
Studentii Universitatii Enschede, Olanda, se pot catara pe zidul unui camin pentru a ajunge in camera dorita. Construit de firma de design Arons & Gelauff Architecten si oferita cadou clubului montan din oras, zidul de catarat are o inaltime de 30 m si 2500 manere. Desi nu are un aspect incantator, forma finala este interesanta, oferind campusului o atractie unica.

Silozuri de canalizare transformate in ziduri de catarat
Olandezii sunt foarte inventivi. Drept dovada sta proiectul aprobat de primaria din Amsterdam: 3 silozuri de canalizare vor fi transformate intr-un complex de ziduri de catarat. Formele simple, dar dificile asigura succesul proiectului, aflat inca in stadiul de design. Pentru a atrage cat mai multi vizitatori, complexul va cuprinde zone de recreere pentru copii si adulti, restaurante, birouri si alte spatii comerciale.

Zidurile de catarat – noul trend in decoratiuni interioare
Designerii chinezi Rie Isono, Norico Katayama si Hiroe Tanita au pus bazele proiectului “On Wall” care imbina decoratiunile interioare cu zidurile de catarat. Acestia au creat pe peretii unei galerii de arta forme simple de munti care permit vizitatorilor sa esacaledeze zidurile si priveasca lucrurile din alta perspectiva. Leduri de lumina sunt incorporate in manerele de rasina, creand un design placut pentru cei care isi doresc o casa nonconformista.

Zidul de catarat gonflabil
Majoritatea parcurilor de distractii si resorturilor de lux ofera clientilor sai numeroase moduri de petrecere a timpului liber. Printre acestea se numara si zidul de catarat gonflabil. Destinati atat copiilor, cat si adultilor, aceste ziduri au o inaltime de aproximativ 10 m, fiind usor de escaladat. Daca va pierdeti echilibrul, nu va faceti griji pentru ca veti ateriza pe saltelele moi cu care este dotat zidul.

Zidul de catarat extrem
Extreme Edge West este cel mai mare centru de catarat din Oceania. Situat in orasul Auckland din Noua Zeelanda, centrul dispune de 26 ziduri de catarat, cu diferite trepte de dificultate. Accesul in sectorul ClimbeZone este permis chiar si copiilor ce au implinit varsta de 3 ani. Crestele zidurilor de catarat sunt ascutite, adaugand un plus de dificultate.

Muntii de catarat artificiali
Construite sub forma unui lant muntos, zidurile de catarat din Praga sunt cele mai mari din Europa Centrala. Zidurile au o structura complexa si au un diametru de 80 m, cel mai inalt punct atingand 15 m, iar cel mai mic 10 m. Zidurile de catarat au un nivel de dificultate intre 3 – 9 UIAA, dispunand de 46 linii de siguranta.

Triunghiurile de catarat
Marymoor Park este unul dintre cele mai mari parcuri de distractie din SUA. Localizat in Lake Sammamish, Redmond, Washington, pe o suprafata de peste 2.6 km2, parcul are numeroase atractii: piste pentru biciclete si motorete, terenuri sport, zone ingradite pentru catei si ziduri de catarat. Construite sub forma unor triunghiuri foarte ascutite, zidurile au o inaltime de 20 m, dificultatea fiind sporita de numarul limitat de manere.

Sursa


6123

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul international de Muzica - Toamna Pragheza  (Prague Autumn International Music Festival)
Acest festival are loc in fiecare an in luna septembrie. Evenimentul, care dateaza inca din 1991, se..
Germania  |  Franta  |  Cehia  |  Spania  |  Italia  |  Belgia  | 
Stiai ca?
In Marea Britanie, o persoana bea anual mai mult ceai decat 23 de italieni la un loc?... Primul prezervativ a fost inventat in Egipt?...
Dictionar turistic
Traseu turistic - Parcursul dinainte stabilit intre doua opriri sau intre doua puncte de interes turistic.
7 recomandari