TurisMALL
powered by

10 poduri periculoase


COLORADO SPRINGS

Podul Nemuririi

De mii de ani, muntele Tai din provincia Shandon, China are semnificatii religioase si culturale pentru poporul chinez. Tai este unul dintre cei 5 muntii sacri ai Chinei si este asociat cu rasaritul soarelui, nasterea si renasterea. Pe masura ce inaintati pe traseele muntelui, veti descoperi un pod foarte periculos – Podul Nemuririi. Compus din 3 pietre masive si cateva mai mici, podul se afla deasupra unei prapastii adanci. Nu se stie cum au ajuns pietrele in pozitia din prezent, dar se banuieste ca podul s-ar fi format in Epoca de Gheata.

Podul Vechi Konitsa

Deasupra raului Aoos din Grecia a fost construit, in urma cu multe secole, podul Konitsa. Daca priviti cu atentie poza, veti observa un clopotel. Localnicii spun ca atunci cand bate vantul puternic si se aude clopotelul, traversarea podului este periculoasa.

Podul Carrick-a-Rede Rope

Carrick-a-Rede Rope este un pod suspendat, aflat in apropiere de Ballintoy, County Antrim, Irlanda de Nord. Podul face legatura intre continent si insula Carrick. Podul are o lungime de 20 m si se afla la 30 m deasupra marii. In trecut, podul era folosit de pescari, insa astazi a devenit o importanta atractie turistica. Cand bate vantul, traversarea podului este provocatoare.

Podul Royal Gorge

Podul Royal Gorge este o atractie turistica aflata langa orasul Cañon, Colorado. Podul este situat la 291 m deasupra raului Arkansas si a detinut recordul pentru cel mai inalt pod din lume intre anii 1929 – 2003, cand a fost surclasat de podul Beipanjiang din China. Podul se intinde pe o suprafata de 286 m, are lungimea de 384 m si o latime de 5.5 m.

Podurile incase

Locuitorii din Peru au folosit podurile din franghii inca din perioada Imperiului Inca, cand transportul era limitat la mersul pe jos. Aceste poduri erau parte integrante a sistemului de drumuri si este un exemplu de cat de inovativi erau peruanii inca din anii 1200. Pentru ca podurile sa nu se deterioreze si sa fie sigure pentru localnici, franghiile erau inlocuite anual.

Podul Langkawi Sky

Cu un design uimitor, podul Pulau Langkawi se afla in arhipelagul Langkawi din Malaysia. Suspendat la 687 m deasupra marii, podul ofera privelisti minunate asupra Marii Andaman si a insulei thailandeze Tarutao. Pulau Langkawi este unul dintre cele mai spectaculoase poduri din lume, oferind vizitatorilor un strop de adrenalina. Podul este sustinut de o coloana din fier si 8 cabluri. Podul are o lungime de 124 m si o latime de 2 m.

Podul Puente de Ojuela

Proiectat de fratii Roebling, aceeasi care au proiectat si podul Brooklyn, podul Puente de Ojuela se afla in orasul Durango, Mexic. Un oras prosper in urma cu multi ani, Durango este cunoscut acum ca orasul fantomelor, ca rezultat a epuizarii resurselor de minereurilor din zona. La momentul construirii, podul Puente de Ojuela era al treilea ca marime din lume.

Podul Hussaini

Cunoscut ca fiind cel mai periculos pod din lume, podul Hussaini traverseaza muntii Rawalpindi din Pakistan. Desi autostrada Karakoram a fost data in folosinta in 1978, locuitorii satelor folosesc in continuare acest pod primitiv. Construit din franghii si stinghii din lemn, podul este vechi si prost intretinut. Cu numeroase stinghii lipsa, podul reprezinta o adevarata provocare, mai ales cand vantul sufla cu putere.

Podul raului Vitim

Situat in Siberia, intr-o zona in care temperaturile scad frecvent sub 0 grade, podul este ca o invitatie la pericol. Construit din lemn, prost intretinut, podul are o lungime de 570 m, iar latimea sa abia permite accesul unei masini de teren. Fiind singura cale de a trece raul, localnicii obisnuiti cu capcanele podului, il trec ori de cate ori este nevoie. Soferii mai putin norocosi au plonjat in raul Vitim de la o inaltime de 15 m.

Podul Bryce Canyon's Natural

In ciuda numelui, podul Bryce Canyon's Natural este de fapt o arcada, care s-a format in urma ploilor si a zapezii. Podul se afla in 2 km de Fairview Point, Utah.

Sursa articol. Sursa foto


8985

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Roma vazuta cu gust
Evenimentul "Roma vazuta cu gust" reprezinta o initiativa speciala a Primariei, care pe tot parcursu..
Belgia  |  Cehia  |  Germania  |  Ungaria  |  Italia  |  Austria  | 
Stiai ca?
Statuia cu o persoana aflata pe un cal cu picioarele in aer a murit in lupta; daca calul are un singur picior in aer, a murit din cauza ranilor suferite in lupta; daca calul are toate picioarele pe pa... Orasul situat la cea mai mica altitudine din Romania este Sulina, din Delta Dunarii (4 m)....
Dictionar turistic
Folclor - Folklore - Totalitatea creatiilor artistice, literare, muzicale, plastice, a obiectelor si traditiilor populare ale unei regiuni sau tari.
7 recomandari