2 locuri din Romania in care frumusetea Deltei Dunarii se imbina cu unicitatea Marii Negre

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

2 locuri din Romania in care frumusetea Deltei Dunarii se imbina cu unicitatea Marii Negre


Romania este o tara frumoasa, care merita sa fie explorata atat de noi, cat si de turistii straini. Dat fiind faptul ca a sosit momentul sa dati startul planurilor de vacanta pentru sezonul estival, iata doua locuri inedite din Romania pe care le puteti include pe lista voastra de locații de calatorie, in acest an. In aceste locatii speciale, veti descoperi atat viata salbatica a Deltei, cat si farmecul unic al Marii Negre.

Sfantu Gheorghe
In extremitatea de est a Deltei Dunarii, situata pe bratul cu acelasi nume dintre Sulina si Crisan, se afla localitatea Sfantu Gheorghe.

Imediat ce ajungi in zona respectiva, vei avea senzatia ca te afli la mare, datorita plajei cu nisip foarte fin pe care o gazduieste. Aceasta asigura farmecul aparte al acestei locatii, Sfantu Gheorghe fiind unicul loc in care turistii pot trai experienta unei vacante de neuitat, care imbina spiritul Deltei cu cel al plajelor de la mare.

In plus, Sfantu Gheorghe te va impresiona datorita varietatii de specii de pasari pe care le gazduieste, a suprafetelor extinse de nuferi, stufaris, papura si salcii. Acolo vei putea descoperi gustul unic al renumitului caviar produs de statia de prelucrare a icrelor negre din zona si alte retete autohtone ale localnicilor, pe baza de peste.

Mai mult decat atat, poti opta pentru cazare in Sfantu Gheorghe, Delta, la casute sau in zonele de camping, pentru a fi cat mai aproape de natura. Preparatele traditionale nu vor lipsi din meniurile puse la dispozitie in cadrul acestor locatii.

Astfel, Sfantu Gheorghe este destinatia potrivita pentru cei care viseaza sa petreaca o vacanta boema, in locul in care Dunarea intalneste Marea Neagra.

Gura Portitei
Un alt loc unic din Romania, care pare ascuns de lume este Gura Portitei, acolo unde turistii pot descoperi o plaja neatinsa de civilizatie. Exista o zona publica in care puteti petrece timpul, si una protejata in care specii rare de pasari din Delta traiesc la cativa pasi de turistii aflati la plaja.

Fiind localizata la 50 km de Tulcea, iubitorii Deltei pot ajunge cu usurinta in Gura Portitei, pe uscat pana in Jurilovca, iar apoi cu barca pana in aceasta zona. Acest sat de vacanta, care a fost unul de pescari initial, reprezinta un adevarat paradis al turistilor care iubesc latura salbatica a Deltei si farmecul deosebit al litoralului romanesc.

In ceea ce priveste optiunile de cazare din Gura Portitei, vei fi suprins sa descoperi variante care se ridica la standardele oferite in statiunile de 3 stele de pe litoral. Putini turisti se asteapta sa beneficieze de aceste conditii, dat fiind caracterul salbatic al acestei destinatii. Daca nu sunteti interesati de aceasta varianta, puteti opta pentru cazare la cort in zone de camping amenajate.

In aceasta destinatie, va veti putea bucura de gustul adevarat al preparatelor din peste, pregatite de pescarii din zona si veti avea acces la numeroase posibilitati de agrement. Puteti opta pentru excursiile organizate zilnic pe canalele Deltei sau pentru inchirierea unui ski jet, a unei hidrobiciclete sau a unei barci cu motor, pentru a descoperi singuri imprejurimile.

Farmecul unic al acestei locatii este reprezentat de posibilitatea de a petrece timp, in aceeasi zi, in zone cu relief diferit. Gura Portitei ofera deschidere catre salbaticia Deltei intr-o parte si posibilitatea de a trai experienta de vacanta pe litoralul romanesc in directia opusa. Totul este marcat de un peisaj de o frumusete unica, care te va impresiona din prima clipa.

Sfantu Gheorghe si Gura Portitei reprezinta doua destinatii pe care trebuie sa le treci pe lista ta de locuri de calatorie in acest an, daca esti adeptul vacantelor boeme, al caror element central a ramas salbaticia naturii.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/dun%C4%83re-rom%C3%A2nia-dun%C4%83rea-r%C3%A2ul-peisaj-3517960/


81

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Musikfilmfest
In fiecare an (lunile iulie si august) Piaţa Primăriei din Viena este animata de iubitorii muzicii..
Stiai ca?
Mexico City se scufunda cu aproximatix 25 cm in fiecare an?... In Japonia, sorbitul de taietei facut cu cat mai mare zgomot reprezinta o lauda la adresa mancarii....
Dictionar turistic
Ticketing - Birou situat in aeroport sau in gara care elibereaza biletele si stabileste locul pasagerului in mijlocul de transport. Activitate de rezervare a biletelor de avion.
7 recomandari